Bigos ze słodkiej młodej kapusty 185Młoda kapusta zagościła już w warzywniakach, więc może szybki bigos do potraw z grilla i nie tylko.. . SKŁADNIKI: 1 duża główka kapusty około 1 kg
Kuchnia Beaty
Sałatka cesarska z kurczakiem. 272W gorące dni mamy ochotę raczej na coś niekoniecznie gorącego - proponuję SAŁATKĘ CESARSKĄ Z KURCZAKIEM. Można przygotować ją na wiele sposobów, każdy przygotowuje ją wg. swojego
Kuchnia Beaty
Pyszne grzanki 211Ponieważ śniadanie może być królewskie proponuję pyszne grzanki z ulubionymi dodatkami... SKŁADNIKI: 2 kromki chleba razowego 1 jajko szynka pokrojona w paski starty ser na grubych
Kuchnia Beaty
Karkówka w całości. 273Karkówka to bardzo dobre mięso w każdej postaci. Sosy z pieczeni ciemne, aromatyczne super do kluseczek śląskich. Karkówka w całości to dobry dodatek obiadowy oraz jako
Kuchnia Beaty
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą. 517Jeśli lubicie ryby z odrobiną finezji to danie dla Was. Dorsz to ulubiona ryba w naszym domu, no może jeszcze łosoś w niektórych odsłonach, ale o
Kuchnia Beaty
Sałatka z selera naciowego. 312Witam, chciałabym przedstawić Państwu kolejny przepis Pana Adama na sałatkę z selera naciowego. Trochę ją zmodyfikowałam i myślę, że każdemu rozpieści podniebienie! SKŁADNIKI: seler naciowy
Kuchnia Beaty
Wspaniałe, wiejskie muffinki żurawinowo-jagodowe 215Dlaczego wiejskie?-zapytacie. Ach, bo podczas ich pieczenia po całym domu rozchodzi się upojny zapach, który przywodzi na myśl małą, wiejską chatkę na uboczu
Gotowanie to kochanie
Pasta z ciecierzycy 296Oto kolejne zastosowanie ciecierzycy. W postaci pasty jest naprawdę smaczna i stanowi świetną alternatywę na piątek. Super smakuje z razowym chlebkiem, a w wersji nieprzyprawionej możemy
CoolinarniePL
Kebab z opiekacza do sandwichy 424Danie na życzenie:) Z podanej ilości wychodzi 8 małych kebabów i 2 duże. Akurat tyle miałam placków do tortilli. Pomysł opiekania nie jest mój, ale
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kwadraciki z wędliną, pieczarkami i serem żółtym - przepis autorski 245Ciasto francuskie jak paszteciki:) Nadziane wędliną, pieczarkami, cebulą i serem żółtym. Troszkę jak mini pizze, ale bez sosu. Dobry przepis na wykorzystanie resztek z lodówki.
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Parówkowe oko 212Jakiś czas temu pokazywałam, jak zrobić parówkowe serduszko . A dzisiaj, na śniadanie, proponuję parówkowe oko:) Sposób przyrządzenia jest bardzo podobny do serca. Jedyna różnica to sposób
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Paszteciki z mięsem mielonym, cebulką i serem żółtym 237Nie wiem co mnie tak naszło na ciasto francuskie. Chyba wygoda i możliwość stworzenia wielu przekąsek. Zostało mi mięso mielone, niewiele. Myślę, że ok. 150 gramów
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Nadziewane muszle makaronowe 348Od dawna chodził za mną taki makaron. Miałam rozmrożone mięso mielone, muszle kupiłam już jakiś czas temu i czekały, aż je wykorzystam. Ponieważ mięsa było mało
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Placuszki z jabłkami 233Widziałam w sklepie znanej firmy "Pusztyste placki z jabłkami" - tak się nazywają - z torebki... No nie... To RACZEJ nie to samo, co robione domowym sposobem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kiełbasa ze słoika 393Kiełbasa w słoiku, to wspomnienie mojego dzieciństwa. Jak się jechało na wakacje, to babcia szykowała tak zwane weki. czasami była to klasyczna mielonka, czasami właśnie kiełbasa
Kulinarne przygody Gatity