Kurczak z szynką parmeńską i szałwią , czyli Saltimbocca alla Romana z kurczakiem to popularne na świecie danie kuchni włoskiej. Saltimbocca to w wolnym tłumaczeniu „hop do
Moja DelicjaCo to znaczy, że kurczak jest idealnie upieczony? To oznacza dopieczone mięso na udkach i soczystą pierś. Nie zawsze udawała mi się taka sztuka. Ponieważ
Codziennik KuchennyQuesadilla to danie kuchni meksykańskiej, którego głównymi składnikami są kukurydziana tortilla oraz ser. W oryginalnym przepisie, na placek tortilli nakłada się łatwo topiący ser, następnie składa
Kuchnia MagdaLenyJak pewnie niejednej osobie udało się już zauważyć, kocham naleśniki! Dziś postanowiłam zrobić je w wersji wytrawnej z nadzieniem jak do ruskich pierogów. Pycha! Polecam! Przepis
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKołaczyki to mięciutkie, okrągłe bułeczki drożdżowe z nadzieniem umieszczonym na wierzchu bułki w specyficznym wgłębieniu wykonanym dnem szklanki. Nadzienie może być wytrawne lub
Rozpustne gotowanieKażdy eksperyment w kuchni może się opłacić, tym razem zrobiłam bliny ze śledziami - są bardzo smaczne. Składniki: 25 dag płatków owsianych 2 szklanki śmietanki 30% 4
Tradycyjna Kuchnia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 1 słoik fasolki 500g makaronu 100g boczku lub kiełbaski mała cebula 1 puszka pomidorów 1 płaska łyżeczka cukru
zielonacukinkaZapowiadana sałatka w poście: Sałatka do pracy i savoir-vivre... ❗ Jeśli jeszcze nie jesteś to od czasu do czasu
Dieta Rozdzielna i ZdrowieJajko na miękko nie każdy lubi. Ja uwielbiam maczać kawałki chleba lub warzyw w płynnym żółtku. Dlatego dlaczego by nie zanurzać serowych frytek z marchewki? Składniki
wysmienityPorządna patelnia to podstawa w każdej kuchni, dlatego kiedy kilka tygodni temu otrzymałam of firmy Gustus ich produkt - patelnię do smażenia bez tłuszczu
Słodko-Słony Świat IlonyZiemniaczano – kalafiorowa zapiekanka Genialna w swej prostocie ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka , to doskonały dodatek do mięsa , zamiast nudnych gotowanych kartofli Może także stanowić samodzielne danie
Ogrodnik w podróżySycące i rozgrzewające danie w sam raz na chłodne dni.... Artykuł TOSKAŃSKI GULASZ Z FASOLI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPrzepyszna, prosta i delikatna pasta. Idealna dla tych, którzy np. nie tolerują białka lub laktozy. Polecam :) Składniki: (function(i,s,o,g,r
Kulinarne przemysleniaSkładniki: - mięso z 1 ćwiartki i 1 pałki z kurczaka - jajko - łyżka kaszy manny - łyżka bułki tartej - 2 pieczarki - pół niedużej cebuli - przyprawy - sól, pieprz, majeranek
Kulinarne blogowanie