kolacja - 33757 przepisów (strona:1118/2251)

Walentynkowe serduszka buraczane 235

pokaz. Tak naprawdę kochajmy się codziennie i codziennie okazujmy innym dużo miłości. Mimo wszystko każdy z nas lubi 14 lutego :) Chcę się z Wami podzielić świetnym przepisem na romantyczną kolację, bo przecież nie każdy wychodzi do kina czy restauracji. Większość z Was spędza ten wieczór w domu przy winie, do tego świetnym uzupełnieniem będą  pierożki buraczane. Nie są bardzo

Niezły Młynek
PODLASKA SAŁATKA Z SEREM KORYCIŃSKIM 213

pewno wszyscy czytelnicy mojego bloga sałatki i surówki uwielbiam,stąd też często o nich wpisy. Dal mnie taka porcja zastępuje np kolację a czasem nawet i obiad, samo zdrowie . Ta powstała z wykorzystaniem sera korycińskiego swojskiego pani Czesławy Zarzeckiej.   Składniki: miks sałat z roszponką 10 pomidorków koktajlowych 1 duży plaster sera korycińskiego dresing polski: 3 łyżki oleju 3 łyżki

Z Majeczką w kuchni
ROLADKI Z BAKŁAŻANA I PASTĄ Z PESTEK SŁONECZNIKA I DYNI 150

bakłażanu. Wiecie, że bakłażan ma też inną nazwę?? I to jaką!!! - GRUSZKA MIŁOSNA :-))to pewnie dlatego uważany jest za afrodyzjak... Walentynki się zbliżają wielkimi krokami, także można wykorzystać na kolację randkową :-) Składniki:  bakłażan łyżka jasnego ostu winnego  sól, pieprz oliwa  gałązka pietruszki lub oregano  pasta z pestek dyni i słonecznika  Sposób przyrządzenia: Bakłażan umyć, pokroić

pieprzny smaczek
Sałata z grillowanym kurczakiem, gruszką i orzechami nerkowca 179

Sałata z grillowanym kurczakiem, gruszką i orzechami nerkowca Czasem przychodzą takie dni, że nawet na obiad mam wielką ochotę na lekką sałatę. O ile częściej jadam ją na kolację, o tyle wersja obiadowa często wzbogacona jest mięsem. Tym raz pojawiło się białko w postaci piersi kurczaka marynowanych w sosie sojowym z oliwą oraz miodem. Całość okrasiłam gruszką oraz orzechami nerkowca

Moje Qulinaria
Jajka po benedyktyńsku z salsą cebulowo-paprykową 247

dobrze od czasu do czasu wpuścić do kuchni Męża;) Potem wychodzą takie cudeńka na wspólną kolację;) Wszystkim polecam ;) Mniam! Jajka po benedyktyńsku z salsą cebulowo - paprykową Składniki: 1 czerwona cebula 3 kolorowe papryczki mini 2 suszone pomidory sól pieprz oregano szczypiorek olej ryżowy 4 jajka 4 plasterki szynki parmeńskiej  bagietka Przygotowanie: Salsa: cebulę, paprykę, pomidory i szczypiorek drobno siekamy

Lawendowe Niebo
Kobieta do zjedzenia - konkurs 139

dietach. Aktorka temat zna od podszewki, mając za sobą m.in. terapię odchudzającą u hipnotyzera.  Co najważniejsze - klienci rachunek zapłacą przed, więc  przykra pointa każdej dobrej kolacji zostanie im oszczędzona. Opracowanie muzyczne: Urszula Borkowska Wizualizacje: Emilia Sadowska Zespół: Urszula Borkowska - instrumenty klawiszowe Konrad Kubicki - kontrabas Marcin Słomiński - perkusja Marcin Świderski - saksofon, flet Co trzeba zrobić, żeby wygrać ? Po prostu

Kulinarne przygody Gatity
Azjatycki rosół na dorszu 148

porcjowane owoce, wszytko obowiązkowo podane w foliowej torebce. Bardzo popularne są zupy, które są dobre na każdy dzień i jada się je na śniadanie, obiad, kolację oraz w między czasie :) Są to aromatyczne wywary mięsne, rybne i/lub warzywne, do których można samodzielnie skomponować dodatki (zazwyczaj bezpłatnie), takie jak grzyby, zioła, zieleninę, przyprawy, kiełki fasoli mung, sosy itp. Tajskie

SzczyptaSmaQ
Placki kukurydziane Nigelli 173

Takie placki polecam na śniadanie ale również jako deser na podwieczorek a nawet na kolację. Z ulubionym dżemem albo z pysznym miodem. Polecam gorąco. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Co znalazłam na wyspie. I crumble. Inne. 163

lekkie, aromatyczne. Słodycz pieczonych pomidorków, aromat ziół, oliwa z czosnkiem łącząca się z serem i sokiem z pomidorów, a wszystko pod idealnie chrupiącą pierzynką. Doskonałe na lunch, lekki obiad, kolację. Dla mnie to najlepsze danie jakie ostatnio jadłam. Dajcie się na nie namówić ! CRUMBLE Z POMIDORKAMI POD CHLEBOWO-PARMEZANOWĄ KRUSZONKĄ* SKŁADNIKI  Na 2 średnie porcje - choć za pierwszym razem

KUCHARNIA
Księga skarg, wniosków i zażaleń. I chutney, z czerwonych porzeczek. 142

kominka. A czekanie umilam sobie szykowaniem kolejnych przetworów, nie koniecznie na długie zimowe wieczory. Chutney z czerwonych porzeczek będzie Wam smakował o każdej porze roku. Nam uprzyjemniał ciepłą kolacją w bardzo deszczowy wieczór. Kolor, smak i  towarzystwo zapiekanego camemberta z czosnkiem i tymiankiem pozwoliły zapomnieć o deszczowej pogodzie. Przepis znaleziony kiedyś wśród wycinków z gazet okazał się prawdziwym odkryciem

KUCHARNIA
TU I TAM nr 22. Piękno i jedzenie, czyli domowa manufaktura jadalnych kosmetyków 155

skóry. Wybierając za temat do TU I TAM jadalne kosmetyki, chciałam zwrócić Waszą uwagę na to oblicze jedzenia, o którym rzadko myślimy. Jedzenie wciąż traktowane jest stereotypowo - śniadanie, obiad, kolacja. A przecież połączenie kilku prostych składników daje tak wiele innych możliwości, które nie tylko wspaniale smakują, ale cudownie poprawiają samopoczucie, że o upiększeniu już nie wspomnę. Wybrałam przepisy, w których

KUCHARNIA
Zbiorowy błogostan w szczelinie dnia i stół. A na nim brzoskwinie. Poached peaches with raspberries. 142

które rozsypywały się przede oczami rysując obrazy malowane niezwykłą wyobraźnią autora.  Wakacyjne życie w południowym rytmie. Mocna kawa na powitanie dnia.  Lekki posiłek w południe i późna kolacja - uczta pod gwiazdami. Najchętniej pod drzewem, przy stole. Takim, o jakim pisze Frances Mayes.  Uginającym się od sezonowych warzy i owoców. Oblanym brzoskwiniowym blaskiem zsuwającego się za horyzont słońca

KUCHARNIA
Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 129

oglądane wielokrotnie. Nie trzeba słów, by rozumieć o co w tym wszystkim chodzi.  Bywa, że ten film trwa aż do popołudnia. Lenistwo usprawiedliwione. Już nie myślimy o obiedzie. Kolacja o tej porze nie wydaje się właściwa. To może podwieczorek? Tak, przecież to popołudniowe zwolnienie czasu jest właśnie dlatego.  Mała przyjemność, by rozbudzić apetyt na więcej.  Podwieczorek. " Fait

KUCHARNIA
Smak lata, warsztaty i róża dla ... Update:) 113

się w Siedlisku w dniach od 15 do 18 sierpnia, czyli w długi sierpniowy weekend.  Cztery dni pobytu, w czasie którego na gotowanie poświęcimy dwa popołudnia zakończone wspólną kolacją w ogrodzie. Podczas trzeciego warsztatu - przedpołudniowego, przygotujemy wspólny brunch, który oczywiście też razem zjemy. W przerwach od gotowania, jedzenia i wspólnych rozmów przy stole, można wylegiwać się na leżakach, bujać

KUCHARNIA
Szwecja, moja nowa miłość, część I 158

zorganizowany wyjazd!  Z Malmo wróciłyśmy ponownie do Ystad, gdzie tym razem czekał na nas inny prom Unity Line, Polonia , a na nim kolejna obfita, pyszna i długa kolacja (szefem kuchni jest były mistrz świata carvingu!), warsztaty kulinarne i cały szereg drinków serwowanych przez świetnych barmanów. Co mnie urzekło w Szwecji?  Spokój, kolorowa, estetyczna zabudowa, piękne nadmorskie widoki, kuchenne

KUCHARNIA