kolacja - 33757 przepisów (strona:1112/2251)

Co znalazłam na wyspie. I crumble. Inne. 169

lekkie, aromatyczne. Słodycz pieczonych pomidorków, aromat ziół, oliwa z czosnkiem łącząca się z serem i sokiem z pomidorów, a wszystko pod idealnie chrupiącą pierzynką. Doskonałe na lunch, lekki obiad, kolację. Dla mnie to najlepsze danie jakie ostatnio jadłam. Dajcie się na nie namówić ! CRUMBLE Z POMIDORKAMI POD CHLEBOWO-PARMEZANOWĄ KRUSZONKĄ* SKŁADNIKI  Na 2 średnie porcje - choć za pierwszym razem

KUCHARNIA
Księga skarg, wniosków i zażaleń. I chutney, z czerwonych porzeczek. 146

kominka. A czekanie umilam sobie szykowaniem kolejnych przetworów, nie koniecznie na długie zimowe wieczory. Chutney z czerwonych porzeczek będzie Wam smakował o każdej porze roku. Nam uprzyjemniał ciepłą kolacją w bardzo deszczowy wieczór. Kolor, smak i  towarzystwo zapiekanego camemberta z czosnkiem i tymiankiem pozwoliły zapomnieć o deszczowej pogodzie. Przepis znaleziony kiedyś wśród wycinków z gazet okazał się prawdziwym odkryciem

KUCHARNIA
TU I TAM nr 22. Piękno i jedzenie, czyli domowa manufaktura jadalnych kosmetyków 158

skóry. Wybierając za temat do TU I TAM jadalne kosmetyki, chciałam zwrócić Waszą uwagę na to oblicze jedzenia, o którym rzadko myślimy. Jedzenie wciąż traktowane jest stereotypowo - śniadanie, obiad, kolacja. A przecież połączenie kilku prostych składników daje tak wiele innych możliwości, które nie tylko wspaniale smakują, ale cudownie poprawiają samopoczucie, że o upiększeniu już nie wspomnę. Wybrałam przepisy, w których

KUCHARNIA
Zbiorowy błogostan w szczelinie dnia i stół. A na nim brzoskwinie. Poached peaches with raspberries. 146

które rozsypywały się przede oczami rysując obrazy malowane niezwykłą wyobraźnią autora.  Wakacyjne życie w południowym rytmie. Mocna kawa na powitanie dnia.  Lekki posiłek w południe i późna kolacja - uczta pod gwiazdami. Najchętniej pod drzewem, przy stole. Takim, o jakim pisze Frances Mayes.  Uginającym się od sezonowych warzy i owoców. Oblanym brzoskwiniowym blaskiem zsuwającego się za horyzont słońca

KUCHARNIA
Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 131

oglądane wielokrotnie. Nie trzeba słów, by rozumieć o co w tym wszystkim chodzi.  Bywa, że ten film trwa aż do popołudnia. Lenistwo usprawiedliwione. Już nie myślimy o obiedzie. Kolacja o tej porze nie wydaje się właściwa. To może podwieczorek? Tak, przecież to popołudniowe zwolnienie czasu jest właśnie dlatego.  Mała przyjemność, by rozbudzić apetyt na więcej.  Podwieczorek. " Fait

KUCHARNIA
Smak lata, warsztaty i róża dla ... Update:) 115

się w Siedlisku w dniach od 15 do 18 sierpnia, czyli w długi sierpniowy weekend.  Cztery dni pobytu, w czasie którego na gotowanie poświęcimy dwa popołudnia zakończone wspólną kolacją w ogrodzie. Podczas trzeciego warsztatu - przedpołudniowego, przygotujemy wspólny brunch, który oczywiście też razem zjemy. W przerwach od gotowania, jedzenia i wspólnych rozmów przy stole, można wylegiwać się na leżakach, bujać

KUCHARNIA
Szwecja, moja nowa miłość, część I 165

zorganizowany wyjazd!  Z Malmo wróciłyśmy ponownie do Ystad, gdzie tym razem czekał na nas inny prom Unity Line, Polonia , a na nim kolejna obfita, pyszna i długa kolacja (szefem kuchni jest były mistrz świata carvingu!), warsztaty kulinarne i cały szereg drinków serwowanych przez świetnych barmanów. Co mnie urzekło w Szwecji?  Spokój, kolorowa, estetyczna zabudowa, piękne nadmorskie widoki, kuchenne

KUCHARNIA
Smak Lata, czyli...warsztaty kulinarne w Siedlisku 125

mijaną dotąd stronę smaku.  Wspólne śniadania, spontanicznie przygotowywane lunche, które choć wcześniej nie planowane, naturalnie stały się dla wszystkich kolejną okazją do bycia razem przy wspólnym stole. Długie kolacje i czar opowieści przy ognisku pod najpiękniejszym baldachimem spadających gwiazd.  I to co najważniejsze. Czas w kuchni. Wspólny, bez pośpiechu, rywalizacji. W prawdziwej harmonii, jakbyśmy wszystkie znały swoje role

KUCHARNIA
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 160

próżno szukać w kalendarzach. Zapraszamy na wyjątkowe, jedyne takie w Polsce WARSZTATY KULINARNE - PIĄTA PORA ROKU   W programie cztery dni pobytu, trzy sesje warsztatowe – dwie popołudniowe zakończone wspólną kolacją i jedna poranna kończąca się wspólnym brunchem.  Na wszystkich uczestników codzienne rano czeka śniadanie. Każdy otrzymuje też w prezencie siedliskowy fartuch oraz smaczne upominki. Spotykamy się i gotujemy

KUCHARNIA
Chwile jak bilety. Lemon rosemary bread i my cztery. 144

kalendarzach. Zapraszamy na wyjątkowe, jedyne takie w Polsce WARSZTATY KULINARNE - PIĄTA PORA ROKU 26-29 września   W programie cztery dni pobytu, trzy sesje warsztatowe – dwie popołudniowe zakończone wspólną kolacją i jedna poranna kończąca się wspólnym brunchem.  Na wszystkich uczestników codzienne rano czeka śniadanie. Każdy otrzymuje też w prezencie siedliskowy fartuch oraz smaczne upominki. Spotykamy się i gotujemy

KUCHARNIA
Wszystko powraca. TU I TAM # 32 i Książę Jarmuż w Krainie Gratin. 157

skierowane są do wszystkich, dla których jedzenie to nie tylko gotowanie, ale także magia wspólnych rozmów, podróż przez zmysły, w czasie której, kolor nabiera smaku. Podczas warsztatów przygotujemy pomarańczową kolację oraz energetyzujące, pomarańczowe śniadanie. Wszystkie potrawy są bezmięsne.  Szczegóły tu - klik

KUCHARNIA
Miłosne wspomnienia i szczypta kobiecości 181

wszystkich warsztatach, menu było bezmięsne, a tym razem także niemal bezglutenowe (nie licząc jednego z deserów). Przygotowaliśmy w sumie dziewięć dań, które zebrane razem mogą tworzyć menu długiej, romantycznej kolacji, ale także wyjęte z menu z powodzeniem będą wykorzystane przy innych okazjach.   Jak zawsze uczestnicy mogli, bazując na podstawowym przepisie, sami decydować o rodzaju dodatków, ilości przypraw

KUCHARNIA
Chleb polski. I historia zakwasu. 144

chyba z tysiąc lat. Od dziesięciu wieków piecze się tu chleb. Chleb wciąż jest tu podawany w najróżniejszych postaciach - nawet czerstwy. Świeże kromki są podstawą każdego obiadu i kolacji; wyciera się nimi z talerza resztki sosu z makaronu i soków warzywnych, co Włosi nazywają fare la scarpetta - "robieniem małego buta". * Historia chleba nigdy się nie kończy... Jestem pewna, że jest

KUCHARNIA
Smak Lata - relacja z warsztatów 153

wszystkim naprawdę wiele radości. Na warsztatach spędziliśmy razem cztery dni gotując wspólnie podczas trzech warsztatowych sesji. Do wielkiego siedliskowego stołu zasiadaliśmy razem do śniadań i ciągnących się do późna kolacji. Nie zabrakło też wspólnego ogniska i opowieści pełnych grozy, które części damskiej reprezentacji spędziły sen z powiek ;) Tematem przewodnim były oczywiście smaki lata. Królowały owoce i warzywa, dania lekkie

KUCHARNIA
Paryskie smaki - recenzja i konkurs. 170

podniebieniu. Paryż to mekka smakoszy. Począwszy od porannej kawy i ciepłego croissanta, przez zagryzane nonszalancko bagietki i zjadane z pomrukiem szczęścia makaroniki, po ciągnące się po kres paryskiej nocy kolacje.  Kto choć raz zasmakował Paryża, będzie wracał do niego przez resztę życia.  Jest tylko jeden problem - co wybrać? Gdzie zjeść najlepszą bagietkę? Która knajpka podaje prawdziwą francuską kuchnię

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania