Brakuje Wam pomysłów na lekki podwieczorek lub drugie śniadanie? Oto pomysł na smoothie ze szpinakiem i nektarynkami! W letnich koktajlach uwielbiam to, że mogę wyjść na pobliski targ, wybrać kilka świeżych składników i po prostu je połączyć. Smak lata i zdrowie w jednym. PS. To nie jest reklama, akurat tego sprzętu używam w domu od dawna, więc ani nie linkuje
Pasja Smakubarem. Pomysł na to miejsce zrodził się wśród grupy przyjaciół, którzy postanowili połączyć siły w tworzeniu nowych smaków i kulinarnych doznań. Chcemy gromadzić Was wokół niebanalnych dań i dopracowanych koktajli. Bez zadęcia, bez spin, w 100% z trójmiejskiej zajawki." przeczytamy na stronie lokalu. Restauracja jest urządzona w minimalistycznym loftowym stylu z ciekawymi nawiązującymi oczywiście do kolei i pociągów detalami
Kulinarne przygody Gatityprzykład jadłospisu, natomiast indywidualny plan żywieniowy układam po konsultacjach (patrz zakładka KONTAKT ) ŚNIADANIE Kalorie:479.2 kcal/ Białko:12.9 g/ Tłuszcze:25.6 g / Węglowodany:47.6 g / Błonnik:5.9 g KOKTAJL KOKOSOWO – BANANOWY Płatki owsiane – 20 g (2 x Łyżka) Masło orzechowe – 30 g (2 x Łyżeczka) Szpinak (świeży) – 25 g (1 x Garść) Cynamon
Powiedz dietom niePogoda za oknem bardzo gorąca, więc dziś kolejny pomysł na koktajl. Tym razem owocowe trio czyli banan, kiwi i winogron. Jeśli nie lubicie pestek winogron możecie je usunąć. Ale ja tego nie robiłam, miksowałam wszystko razem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniborówkowe bez jajek Lody rabarbarowe z borówką amerykańską Jogurtowe lody z borówką amerykańską Lody z borówką amerykańską Domowe lody borówkowe Dżemowy deser z nasionkami chia Dżem z borówki amerykańskiej Koktajl z borówki amerykańskiej ------------------------------------------------------------- Letnie owocowe śniadanie Czas przygotowania: 10 minut + czas oczekiwania Proporcje dla jednej osoby Składniki: 200 g naturalnego jogurtu 2 łyżki płatków jeczmięnnych 1/2 szklanki pokrojonego
Kulinarne przygody Gatityakurat użyłam ręcznego, ale można też całość umieścić w naczyniu blendera kielichowego (o ile radzi sobie z takimi rzeczami, mój niestety nie i nadaje się jedynie do płynnych koktajli). Tak naprawdę możemy wszystko nawet utrzeć w moździerzu, ale jeśli nie masz porządnego to weź blender. Gotowe pesto możemy zużyć dowolnie, ja najbardziej lubię z makaronem (tagliatelle lub spaghetti). Pesto
Kolorowy PrzepisownikUSDA National Nutrient Database for Standard Reference Czerwona porzeczka w kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć
Kulinarne przygody GatityJest słodki, orzeźwiający, smaczny, ale mocno wodnisty. Co może dać nam owoc składający się niemal wyłącznie z wody? Okazuje się, że całkiem sporo. Artykuł ARBUZ –
COOKMAGAZINEjego smak i konsystencję. 5 łyżek zostawiamy jako starter do zrobienia kolejnej porcji jogurtu, a resztę zjadamy np. w nocnej owsiance, czy robimy jakiś pyszny owocowy lub warzywny koktajl. Smacznego! The post Jak zrobić jogurt. Jogurt domowy. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKoktajl lodowy przygotujecie jak te lody , ale dodajcie więcej mleka (w zależności, jak gęsty ma być napój) i dorzućcie jakieś owoce jagodowe. Kino letnie w ZORZY źródło Vegan, quick to make ice-cream shake You can prepare the ice-cream shake like this ice-cream but add more milk (depending on how thick you want the drink to be), also
Qlinarnie i Qlinarnienazwy nie ma nic wspólnego z tradycyjną kaszą manną. Jest to 100% miąższ z kokosa, bez emulgatorów, cukru i oleju palmowego. Doskonały dodatek do pieczywa, owsianek, naleśników, owoców czy koktajli. W temperaturze pokojowej ma postać stałą i w pierwszym momencie przypomina olej kokosowy, ale po spróbowaniu dosłownie rozpływa się w ustach i czuć intensywny smak kokosa z nutą słodyczy
Kuchnia MagdaLenywyjęciu buraczków ze słoika można dodać do nich surową lub podsmażoną cebulę, tarte jabłko, lub chrzan, albo zasmażyć i podawać na ciepło. Buraczki tarte nadają się do robienia koktajli, do past kanapkowych lub na ćwikłę z chrzanem. Możliwości jest wiele! A Wy, robicie buraczki tarte na zimę? Często piekę buraki na bieżąco i robię z nich surówkę obiadową z cebulą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnazwa? Bo do przepisu wykorzystałam suszone owoce, które możecie użyć o każdej porze roku. Takie owoce idealnie nadają się do omletów, placków, deserów na bazie chia, ciast, a nawet koktajli. Zastosowań znajdziecie naprawdę wiele. Ja osobiście suszone owoce używam również bardzo często jako dekorację do babeczek. Dziś jednak zapraszam Was na pyszny owocowy omlet lato-jesień-zima. Do przygotowania wykorzystałam
Słodkie okruszkipieczemy około godziny (do suchego patyczka). Zachęcam również do wypróbowania innych przepisów z wykorzystaniem truskawek: Ciasto z porzeczkami i truskawkami, Cudaczek, Deser z truskawkami, Jogurtowe placuszki z truskawkami, Koktajl truskawkowo- bananowy, Kruche ciasto z truskawkami, Muffinki z truskawkami i rabarbarem, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Torcik grysikowy z truskawkami Tarta z kremem budyniowym i owocami Smacznego
paapilotkaaNie ma chyba drugiego prostszego i tak dobrego deseru jak mango lassi! Uwielbiam! Jak zrobić mango lassi? - 1 dojrzałe duże mango - 3/4 puszki mleczka kokosowego Mango
SMYKWKUCHNI