Czekamy na nie cały rok. Truskawki! W tym roku wykorzystałam je już do przygotowania ryżu z polewą truskawkową, koktajlu i kompotu. Tym razem propozycja nie do odrzucenia – tartaletki z kajmakiem i truskawkami. Przepyszne połączenie! Nadzienie kruchych tartaletek to połączenie serka mascarpone, śmietanki i masy krówkowej. Po zmieszaniu jedynie potrzebną w tym celu łyżką powstaje aksamitna, przepyszna masa toffi. Składniki
Raj dla Podniebieniasłoneczny dzień, słoneczny koktajl :) Składniki: - 1 duże mango - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki wody mineralnej - 1 łyżka miodu Przygotowanie: Mango obieramy ze skórki i usuwamy pestkę. Wrzucamy je do blendera wraz z pozostałymi składniki i całość blendujemy na gładki
Zainspirowana w kuchnimoże czasami jakąś kanapeczkę się zje albo jajeczko dla odmiany. Jak pisałam poprzednio nie omieszkam zanudzać teraz truskawkami. Krótki to sezon i trzeba korzystać dopóki trwa. Wcześniej był ulubiony koktajl a dziś perełka wśród truskawkowych cudów, czyli pierogi :D Powiem Wam, że siedzę opchana jak bąk po dzisiejszym obiedzie i o kolacji nawet nie pomyślę :P Słońce dopisuje i truskawki
Pieprzyć z FantazjąSKŁADNIKI DLA 1 OSOBY: 20-30 dag truskawek 4 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego cukier do smaku WYKONANIE: Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy i wrzucamy do dzbanka na koktajle. Dodajemy jogurt i miksujemy. Próbujemy, jeśli jest taka potrzeba słodzimy. Przelewamy do wysokiej szklanki, dekorujemy miętą i truskawkami. Smacznego
Pani na deserjakiś czas aktywuję grzybka tybetańskiego . O jego zdrowotnych właściwościach już pisałam , a w internecie też można przeczytać wiele. Sam kefir daje wiele możliwości podania. Koktajl, z dodatkiem ulubionych owoców, to najszybsza forma (oprócz samego kefiru). Kolejnym sposobem na jego wykorzystanie są placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego. Składniki: - 3 szklanki kefiru z grzybka tybetańskiego * - 2 jajka
mojewypiekiinietylkoSmakuje jak wyborny sernik więc tak się nazywa. Jeśli macie blender o dużej mocy, wysokoobrotowy nie trzeba moczyć pestek słonecznika a jeśli tak jak ja zwykły blender kielichowy do koktajli to trzeba je namoczyć na 12 godzin. Potem to już bardzo szybko więc zapraszam serdecznie na przepyszne ciasto - sernik. Sernik bez sera, z pestek słonecznika. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepoczątek napiszę że jest pyszna, potem dodam że jest bardzo zdrowa, zupa z pokrzywy. Pokrzywę majową zbieram często na surówki, do suszenia, do zup, czy do koktajli. Cały sezon można zrywać młode odrosty pokrzywy. O zastosowaniu pokrzywy więcej poczytajcie pod linkiem na zielono. Pamiętajcie aby pokrzywę zbierać na polach i łąkach z dala od szos, dróg i autostrad. Zupa krem
Moje Małe Czarowaniekolorowe smoothie. Są niezastąpione gdy potrzebuje coś zjeść na szybko, można przemycić w nich mnóstwo owoców i warzyw, a do ich przygotowania wystarczy tylko blender. Osobiście jestem wielbicielką koktajli zarówno tych owocowych jak i warzywnych, zawsze dodaję do nich przyprawy lub ziarna, dzięki czemu zyskują na smaku ale i są zdrowsze. Dziś podrzucam Wam przepis na wiosenne smoothie z młodym
Życie ze smakiemmaślanki: -w dużej misce umieść sito i przełóż na nie masło, odsączając maślankę -maślankę przelej do pojemnika np. słoika – możesz ją później wypić lub zrobić z jej dodatkiem koktajl czy naleśniki – ma ona rzadszą konsystencję, niż kupiona w sklepie a co za tym idzie nie nadaje się do wszystkich przepisów z użyciem maślanki teraz kolej na płukanie masła
Oka w rosole czyli KaFka gotujeDziś coś dla ochłody.Przepuszny koktajl Mleczno -kawowy. 1 LITR PEŁNEGO MLEKA CUKIER WANILIOWY 2 KOPIASTE ŁYŻKI CUKRU 2 ŁYŻECZKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ 1/2 ŁYŻECZKI ZMIELONEJ CZEKOLADY LUB KAKAO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W SZKLANCE WRZĄTKU ROZPUSZCZAMY KAWĘ I CUKIER,ODSTAWIAMY DO PRZECHŁODZENIA.MLEKO MIKSUJEMY Z DODATKIEM CUKRU WANILIOWEGO I ZMIELONEJ CZEKOLADY LUB KAKAO. GDY SKŁADNIKI SIĘ SPIENIĄ,DODAJEMY,LEJĄC BARDZO POWOLI I CAŁY
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzystawkę można przygotować zupę szczawiową czy ogórkową, już prezentowane na blogu, a jako główne danie roladki ze szpinakiem i serem feta. Na zielony podwieczorek wiosenny można zaś zaserwować pyszny koktajl szpinakowy, który przepis jest już znany naszym Czytelnikom. Przepyszne połączenie Szpinak, ser feta i mięso – takie połączenie kolorystyczne, a przede wszystkim smakowe, po prostu jest doskonałe. W dodatku to danie
KulinarneImpresje.pldrobne nasionka są bardzo pyszne i zdrowe.W krótkim czasie można wyczarować z nich pyszne deserki z dodatkiem ulubionych owoców a także dodawać je do koktajli lub przetworów. Na blogu znajdziecie min warstwowy deser , owsianka z chia , budyń z brzoskwiniami a także dżem morelowy . Składniki: 1,5 szkl mleka 50 ml soku z pomarańczy 5 łyżek nasion chia 2-3 łyżki
Ala piecze i gotujeW ostatnim czasie na rynku polskim pojawiło się dużo produktów bez laktozy. Jednym z producentów jest marka Robico, której produkty poznałam na początku mojego blogowania. Firma
Kulinarne pyszności Molkistarciu z gorącą wodą lub ze zmiażdżeniem w blenderze, traci swoje parzydełka i już nie parzy. Można ją przygotować podobnie jak szpinak (przesmażyć, poddusić), przyrządzić z niej zupę, koktajl witaminowy albo wycisnąć z niej sok w wyciskarce. Jaki smak ma zupa z pokrzywy? Trudno o porównania, bo zupa jest bardzo wyrazista, zaskakująco słodka i dość specyficzna. Uważam, że każdy choć
Dietologzrobienia. Szakszuka jest też bardzo zdrowa i syta. Szakszuka z serem mozzarella tym razem w wersji ziołowej i delikatnej. Jak by tego było mało, to dodatkowo polecam jeszcze koktajl owsiany z truskawkami - przepyszny
AniaGotuje.pl