koktajl - 11259 przepisów (strona:370/751)

Awokado, cenne źródło zdrowia 81

kolor świeżego owocu. Awokado to odżywczy owoc, który można jeść na słodko i ostro (jest delikatne, orzechowe, łagodne, maślane) w połączeniu z dodatkami wzbogaca smak. Możemy dodawać je do koktajli, delikatnych sałatek, wegańskich potraw, farszy, past, makaronów, zup w postaci kremów, podawać z pieczywem, można łączyć z przyprawami. Smakuje jako dodatek z jajkiem, wędzonym łososiem, szynką parmeńską, warzywami. Dojrzały owoc

ProstePesto.pl
Dieta DASH – co to jest? Zasady, efekty, przykładowy jadłospis. 97

Małe jabłko. Obiad Pomidorowa zupa krem z 2 łyżkami makaronu razowego. Pieczona ryba doprawiona ziołami (bez soli!). Kawałek brokuła ugotowanego na parze. Do picia sok z warzyw (szklanka). Podwieczorek: Koktajl przygotowany na bazie kefiru (1 szklanka), kilku truskawek (6-7 sztuk) i łyżki siemienia lnianego. Przekąska: 3 dowolne orzechy lub 2-3 suszone śliwki Kolacja: Wiosenny twarożek

Słodkie okruszki
Ciasto z agrestem i budyniem. 89

poziom cholesterolu. Bogate jest w wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Składniki jakie

Zdrowy Styl Joanny
Syrop z agawy – słodzik z serca Meksyku 64

kulinarnej klęski należy obniżyć temperaturę pieczenia o 10-15 stopni. Syrop z agawy nadaje się również jako polewa do naleśników i pancaków. Można dodawać go również do owsianek i koktajlów. Jego karmelowy smak doskonale dopełnia każdy deser. Co więcej, syrop ten dobrze komponuje się również z wieloma daniami wytrawnymi, a w szczególności z owocami morza

Moja smaczna kuchnia
Wegetariańskie placki owsiane. 78

poziom cholesterolu. Bogate jest w wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Banan jest

Zdrowy Styl Joanny
Gofry z dojrzałych bananów 72

ratować żywność by nie marnowała się, lubię kreatywnie ją wykorzystywać. Przede wszystkim takie banany mrożę, ale też suszę, robię z nich placki, gofry, chlebek bananowy, ciasta na zimno, lody, koktajle, zapiekanki. Dzisiaj przepis na gofry z 4kilku jedynie składników! Polecam! PRZEPIS GOFRY Z DOJRZAŁYCH BANANÓW Składniki (na 4 banany dajemy 1 jajko i 8 łyżek mąki): 12 dojrzałych bananów

Dorota Smakuje
Produkty wegańskie niezbędne w domowej spiżarni 83

się także w ziarna, na przykład: – nasiona chia – pełne omega 3, witamin i minerałów. Stanowią świetny składnik deserów, budyniów i puddingów. Można dodawać je do sałatek i koktajli, – nasion sezamu – ze zdrowymi tłuszczami, głównie wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi i Omega-6, – nasiona lnu, które zawierają kwasy tłuszczowe omega-3. Udowodniono, że zmniejszają ryzyko chorób serca

Zdrowy Styl Joanny
Mimoza 676

Drink Mimosa (Mimoza) to jeden z najprostszych do zrobienia koktajli alkoholowych, który zrobisz tylko z dwóch składników. Najczęściej podaje się go wiosną i latem. - tylko 2 składniki - gotowy w 5 minut - podawany jako aperitif

AniaGotuje.pl
Limonka. Smak i właściwości zdrowotne. 73

produktem w kuchni. Przepisy na limonkę: Orzeźwiające lody na patyku mojito Orzeźwiająca lemoniada agrestowa z limonką Espresso Tonic – esencja kawy z gorzkim tonikiem Idealnie nadają się do przygotowania: napojów, koktajli, drinków, świeżych, orzeźwiających soków, do przygotowania gęstych sosów, używanych w kuchni indyjskiej, są składnikiem niektórych marynat, skórka z limonki znajduje zastosowanie w przygotowaniu orientalnych potraw zwłaszcza przepisach kuchni chińskiej, indyjskiej

ProstePesto.pl
Banany. Zdrowa, tropikalna, bananowa kuchnia 76

deserów, wypieków, jeść na surowo w połączeniu z innymi owocami, w postaci suszu, dodawać do sałatek, do płatków owsianych lub musli w połączeniu z mlekiem jako śniadaniowy dodatek, jako koktajl bananowy w połączeniu z owocami oraz warzywnymi. Banany to również składnik dań obiadowych, nadają się do białych mięs, do smażenia i grilowania. Artykuł Banany. Zdrowa, tropikalna, bananowa kuchnia pochodzi

ProstePesto.pl
Pasta z awokado i fety 61

uwielbiamy! Najważniejsze w zdrowej diecie jest to, aby była ona urozmaicona i pełna kolorów. Nie ograniczajcie się zatem tylko do standardowych dodatków, ale postawcie na różnorodność Spróbuj także: orzeźwiający koktajl z awokado i cytryną, orzechowy deser z awokado. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Jak zrobić kefir domowy i zsiadłe mleko? 103

poprawnemu trawieniu. Zastosowanie kefiru / zsiadłego mleka. Kefir / zsiadłe mleko orzeźwia i doskonale gasi pragnienie. Idealnie pasuje do pysznego obiadu w nieprzetworzonej postaci. Na ich bazie można stworzyć także pyszne koktajle owocowe lub chłodniki. Bardzo często wykorzystuje się kefir / zsiadłe mleko jako zaczyn do naleśników, chleba, babeczek i ciast . Na bazie kefiru czy zsiadłego mleka, wytwarzam także domowy twaróg (znany

Ania gotuje
Domowa nalewka jagodowa z kardamonem, goździkami i pieprzem 67

wypełni bułkę największą ilością jagód. Możemy się ścigać, albo część jagód zamrozić i cieszyć ich smakiem przez cały rok. Mrożone jagody możemy dodawać do pierogów, słodkich wypieków lub do koktajli. Znacie to urządzenie? To „maszynka” do zbierania jagód, zwana również grzebieniem. Czy zbieram tym sposobem jagody? Nie! Zbieranie jagód ręcznie jest poprawne ekologicznie i społecznie. Owoce czarnych jagód powinno się

Tajemnice Smaku
Sernik bananowo-czekoladowy 100

zrobić z nich różne pyszności. Najczęściej takie banany wrzucam do zamrażarki i robię pyszne kremowe  lody , piekę  muffinki lub babkę  albo miksuję i robię deser lub koktajl . A ostatnio zrobiłam sernik na zimno. Mocno bananowy bo bananów było dużo. Bardzo dojrzałe banany szybko ciemnieją i niezbyt apetycznie wyglądają dlatego też aby ukryć kolor dodałam czekoladę

Monia miesza i gotuje
Wegański budyń owsiany z borówkami 115

działają na wzrok, wpływają na obniżenie ciśnienia, poprawia pamięć i – jak wszystkie owoce jagodowe – działa antynowotworowo. Budyń owsiany na mleku owsianym Takie borówki pasują oczywiście do wszelkich koktajli, a także deserów na zimno. Ja jestem fanką wszelkiego rodzaju puddingów i budyniów roślinnych, więc nie mogłam nie przyrządzić takiego właśnie budyniu z borówkami:) Budyń przygotowałam z płatków owsianych

Wiszniówka