koktajl - 11259 przepisów (strona:369/751)

Koktajl z śliwkami, borówkami, cynamonem w miodzie i jogurtem naturalnym 54

koktajl z sezonowymi owocami zawsze znajdzie się okazja. Proponuje na wykorzystanie śliwek i borówek z dodatkiem miodu z pasieki Pachniczówka   - smak jest rewelacyjny! Składniki: 150g śliwek 50g borówek 10g cynamonu w miodzie   125ml jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Śliwki bez pestek, borówki, cynamonu w miodzie oraz jogurt naturalny umieścić w blenderze kielichowym. Całość dokładnie zblendować.  Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Gofry z bananem i mąką jaglaną. 73

poziom cholesterolu. Bogate jest w wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Składniki jakie

Zdrowy Styl Joanny
Najczęstsze błędy w odchudzaniu – jak ich uniknąć? 68

największych bomb kalorycznych. Nie jesteśmy syci, a jednak przekraczamy limit kalorii. Do limitu kalorii należy wliczać wszystkie płyny. Nawet te zdrowe. Bo choć świeżo wyciskane soki lub owocowe koktajle są zdrowe, to one też mają swoje kalorie. W diecie liczy się wszystko. Nie tylko to co jemy. Zbyt mała ilość wody Kolejnym częstym błędem podczas odchudzania jest zbyt mała ilość

Słodkie okruszki
Czeremcha- jak to się je? 93

objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Czeremcha może być spożywana pod kilkoma postaciami, stanowiąc ciekawe urozmaicenie i cenne uzupełnienie codziennej diety. Owoce czeremchy można z powodzeniem jeść na surowo, dodawać do koktajli, deserów czy sałatek, ususzyć lub wykorzystać do przygotowywania soków, dżemów, konfitur, galaretek i nalewek. Napary najczęściej przyrządza się z kwiatów i liści czeremchy, natomiast odwary – z kory i gałązek

greenscarf
Murzynek z frużeliną malinową. 138

poziom cholesterolu. Bogate jest w wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Składniki jakie

Zdrowy Styl Joanny
Orzechy – dlaczego warto je jeść? Poznaj dwa pyszne przepisy z orzechami 74

orzechy pistacjowe (30 szt), orzeszki ziemne (15 szt). Czy orzechy to tylko przekąska? Orzechy to świetna przekąska, ale też doskonały dodatek do wielu dań. Można je dodawać do koktajli, robić z nich pasty orzechowe, dodawać je do owsianek, placuszków, ciasteczek, ciast, a nawet przygotować z nich lody. Poniżej znajdziecie dwa przykładowe (proste) przepisy z orzechami. Śniadaniowa owsianka z orzechami

Słodkie okruszki
Truskawki. Owoce lata, zdrowa, słodka przyjemność 77

znalazły również zastosowanie w postaci mrożonek. Mrożonki względem świeżych owoców nie tracą zbyt wielu właściwości makro i mikroelementów. Polecane przepisy z truskawek to: Knedle ziemniaczane z truskawkami Makaron z koktajlem truskawkowym i musem Tiramisu z truskawkami i truskawkowym ponczem Kefir truskawkowy ze świeżymi truskawkami Biszkoptowe omleciki z kremem i truskawkami Truskawki to owoce uprawiane w krajach o umiarkowanym, chłodnym klimacie

ProstePesto.pl
Pomidory – dlaczego warto je jeść? 79

znajdziemy prawdziwą bombę witaminową. Too jeden z najzdrowszych produktów, jakie możemy zaprosić do swojej kuchni. undefined Artykuł Pomidory – dlaczego warto je jeść? pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl

Drinkologia
Smak dzikich roślin – Patrycja Machałek 62

tego korzystać. Nawet rośliny zerwane podczas krótkiego spaceru można po prostu … ugotować. W książce znajdziemy przepisy z podziałem na pory roku, oto kilka z nich: Wiosna – koktajl kokosowy z liśćmi brzozy – fiołkowy drink – marmoladę z szyszek daglezji – marmoladę z forsycji – nalewkę z kwiatów robinii akacjowej Lato – szampan z kwiatów czarnego bzu – leśny

Tajemnice Smaku
Skarby natury. Szpinak i jego właściwości 89

cynk i selen mają korzystny wpływ na pracę tarczycy. Szpinak wzbogaca smak potraw. To doskonały dodatek do drugiego dania, do zapiekanek, makaronów, naleśników, pierogów, sałatek, rolad, potraw ryżowych, koktajli, a także produkt do smacznej zupy szpinakowej z ziemniakami i jajkiem. Smakuje z owocami i różnymi rodzajami sera. Szpinak to warzywo bardzo popularne w kuchni włoskiej i kuchniach azjatyckich. Może być

ProstePesto.pl
Nocna owsianka tiramisu. 107

poziom cholesterolu. Bogate jest w wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Składniki jakie

Zdrowy Styl Joanny
Sałatka z melonem szynką i serem mozzarella 82

Goście z pewnością będą zadowoleni. Ta sałatka z melonem, szynką i mozzarella to elegancka, lekka i smaczna przekąska, która pięknie się prezentuje na talerzu. Melony wykorzystuję najczęściej do różnych koktajli, koreczków lub sorbetów. Ale połączenie melona z szynką to kombinacja smaków i tekstur, soczysty słodki melon w zestawieniu z wędzoną, słoną szynką, oraz sera mozzarella to coś niesamowitego! Ta sałatka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię