koktajl - 11259 przepisów (strona:351/751)

Carpaccio z arbuza z serem feta 47

pestki, które nie są wyczuwalne. Przygotowanie przepisu zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut, a zachwyci każdego! 🙂 Smacznego! Tutaj filmik jak je zrobić! Zobacz też: Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Koktajl arbuzowy – alkoholowy Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Przepis na carpaccio z arbuza z serem feta Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 15 minut Składniki ćwiartka małego arbuza

Kuchnia Bazylii
Sernik na zimno z truskawkami i białą czekoladą. 60

sernik bez pieczenia jest on absolutnie łatwy do wykonania. Jest to najsmaczniejsze połączenie składników! Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój smak. Idealnie komponują się w sałatkach, koktajlach, smoothie czy w deserach. Truskawki posiadają właściwości lecznicze i upiększające. Wspomagają odchudzanie, posiadają właściwości moczopędne, dzięki czemu oczyszczają nasz organizm z toksyn. Wpływają pozytywnie na pracę serca. Zalecane

Zdrowy Styl Joanny
Mizeria ze śmietaną 46

ugotowałam rosół, który miał być częścią zupy z botwinki i zupy pieczarkowej. Pieczarkowa powstała, ale jest w lodówce, z botwinki zrezygnowałam. Dziś miały być placki z borówkami, miał być koktajl – nic. Miały być zdjęcia. I nic. Postanowiłam jednak przysiąść w końcu, żeby internet o mnie nie zapomniał. Prowadzenie bloga po macoszemu zupełnie nie ma sensu. Jestem więc. Dzień dobry

Kardamonovy
Rola diety w nadczynności tarczycy. Jakie produkty powinny znaleźć się w menu? 40

wapń warto spożywać: brokuły, figi, nabiał i warzywa liściaste. Istotna jest podaż witaminy K, którą znajdziemy w zielonych warzywach liściastych. Tutaj z pomocą mogą przyjść przeróżne sałatki albo koktajle . Ważne są kwasy tłuszczowe omega-3 (tłuste ryby morskie, orzechy włoskie). W jadłospisie nie powinno zabraknąć takich pierwiastków, jak: magnez, mangan, potas, zatem musi on obfitować w świeże i sezonowe owoce

Natka Pietruszki
10 nieoczywistych przyborów kuchennych, które warto mieć! 55

element wyposażenia kuchni, o którym mało kto myśli, a każdy go potrzebuje. Do ozdobnego naczynia wlejesz dosłownie każdy napój — od lemoniady, coli, soku, aż na winie, piwie i koktajlach w wersji XXL kończąc. Maszynka do lepienia pierogów Świąteczne lepienie pierogów wcale nie musi trwać kilku godzin — można zrobić to z pomocą ręcznej, kompaktowej maszynki, która zlepi je za ciebie. Wystarczy

Słodkie okruszki
Dlaczego warto jeść masło orzechowe? 33

gnocchi z brokułami . Masło orzechowe z orzechów laskowych : Posiada wyraźny, orzechowy smak z lekką słodyczą. Jest pyszne w połączeniu z czekoladą lub jako dodatek do domowych wypieków. Gdy robię koktajl czekoladowy , zawsze je dodaję! Nie ważne, która odmiana masła orzechowego wybierzesz, zawsze warto sprawdzić skład produktu, aby upewnić się, że nie zawiera dodatkowego cukru, soli lub tłuszczów trans. Wybieraj produkty

Blendman
Mango lassi 63

kostki lodu Jak zrobić mango lassi: Mango obieramy i odkrajamy od pestki, kroimy w kawałki. Kawałki mango wrzucamy do blendera, dodajemy jogurt, wodę i kardamon. Wszystko miksujemy na gładki koktajl. Artykuł Mango lassi pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie

Dorota Smakuje
Rola diety w depresji. Czy odżywianie ma znaczenie? 43

sałata, szpinak, brokuły, brukselka i inne zielonolistne warzywa (koniecznie zerknij do postu zbiorczego z różnymi sałatkami), – produkty pełnoziarniste (polecam pełnoziarnisty chlebek bananowy ), – jaja, ser, mleko (wypróbuj mleczny koktajl bananowo-orzechowy ). W diecie powinno się znaleźć jak najwięcej warzyw i owoców bogatych w składniki o potencjale przeciwzapalnym i przeciwutleniającym . Należy pamiętać, że dieta bogata w warzywa i owoce zapewnia

Natka Pietruszki
Surówka z młodej czerwonej kapusty 30

więc surówka pasowała idealnie. Nie mogłabym żyć bez warzyw. Chociaż pisałam Wam kiedyś, że nie potrafiłabym żyć także bez mleka, a jakoś daję radę. No dobra, nie liczę tego koktajlu z rana, ale zabrakło mi mleka roślinnego…   Składniki: 1 główka młodej czerwonej kapusty 2 marchewki 1 pęczek koperku 2 łyżki oliwy extra virgin sok z połowy cytryny szczypta

Kardamonovy
Mleko owsiane 25

dłuższego czasu staram się odstawić krowie mleko, większość z Was już o tym wie (nieudolnie się tym chwalę). Dodatkowo codziennie rano zapijamy się koktajlami i sokami, żeby na chwilę zapchać czymś brzuchy. Zapchać czymś, co się robi szybko i przyjemnie. Jestem leniwa, nie chce mi się wstawać przed pracą i kombinować w kuchni. Odstawiając mleko, musiałam znaleźć jakiś zamiennik

Kardamonovy
Gulasz z indyka i dyni 34

Zgadnijcie co ostatnio dostałam. Tak, dynię. Na szczęście była niewielkich rozmiarów, tak akurat na ten obiad i ze 3 koktajle. I znowu dynia miała smak melona, no mistrz. Muszę się w końcu dowiedzieć co to za gatunek. A o co chodzi z gulaszem? W sumie o nic, jemy ostatnio trochę zdrowiej, więc skończyło się na indyku i tej (nie cholernej

Kardamonovy
Puree z dyni 27

Jest i obiecany przepis. Puree idealnie sprawdzi się przede wszystkim do różnego rodzaju wypieków. Ja chętnie użyłabym go do koktajlu lub racuchów. Wiadomo, najchętniej wrzuciłabym go do czegoś wytrawnego, ale w moim obszernym kajecie jeszcze nic takiego nie zanotowałam. Jeżeli ktoś z Was ma jakiś pomysł, walcie śmiało. Składniki: średniej wielkości dynia (ja użyłam Hokkaido) Dynię myjemy, kroimy na pół

Kardamonovy
Kokosanki 30

przepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie

Kardamonovy
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 46

śmietaną zabielać zup. Stanęło więc na makaronie. Suszone pomidory klasycznie miałam w domu. Jedyne w sumie w co musiałam się zaopatrzyć to szpinak, który i tak planowałam kupić do koktajli. Jeżeli chodzi o rodzaj sera, dodajcie jaki lubicie, jak ostatnio użyłam naszego polskiego bursztynu. Używam go w sumie na zmianę z parmezanem. Chociaż smak parmezanu ciężko jest zastąpić, taka prawda

Kardamonovy