Idealny pomysł na drugie śniadanie lub posiłek potreningowy. Składniki na 2 porcje :200 g jogurtu naturalnego50 g jarmużu1 banan1/2 gruszkiGarść płatków migdałówPrzygotowanie:Wszystko blendujemy. Posypujemy
CzarnawisienkaPodobno zbliżają się kolejne upalne dni. Wtedy najlepiej smakuje nam koktajl:) Miałam jeszcze trochę swoich truskawek, banany i mnóstwo świeżej mięty. Wrzuciłam do blendera i w kilka minut powstał pyszny, pożywny i orzeźwiający napój. Możecie oczywiście poeksperymentować i użyć dowolnych owoców, np. malin czy jagód:) Składniki: 1/2 kg świeżych truskawek, 2 banany, 400g jogurtu naturalnego, 300ml mleka(...)łyżka bardzo drobno posiekanej świeżej mięty. Przygotowanie Truskawki umyć, usunąć szypułki i przepołowić. Banany obrać z skórki, pokroić w plastry. Owoce wraz z miętą przełożyć do blendera, zmiksować na gładkie puree. Dodać jogurt, mleko, cukier oraz nasiona z laski wanilii, ponownie krótko zmiksować. Koktajl rozlać do szklanek. Najlepiej podawać mocno schłodzony. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościpowiecie na smoothie z buraka, truskawek i banana? :) Ta wersja jest na prawdę pyszna. Truskawki i banan w dużym stopniu maskują smak buraka. Buraki dodaje do koktajli głównie z uwagi na ich zdrowotne właściwości . Buraki regulują pracę układu trawiennego , pomagają usuwać toksyny z organizmu, są zasadotwórcze, odkwaszają organizm. Są bogate w potas, wapń, magnez, kobalt, żelazo, mangan, witaminy(...)Ponadto występuje w nich kwas foliowy , który zapobiega wapnieniu naczyń krwionośnych i wzmacnia odporność organizmu. Zapobiega złemu samopoczuciu oraz stanom depresyjnym. Składniki na 2 porcje: 1/2 buraka 1 banan 70 g truskawek (mrożonych) 1 łyżka siemienia lnianego 1 szklanka wody Buraka obrać i pokroić na kawałki. Do blendera wlać wodę oraz pozostałe dodatki. Zmiksować na gładką konsystencję. Smacznego
Moja Galeria SmakuSuper pyszny koktajl / smoothie w wiosennym kolorze zielonym. Cudowne połączenie banana, awokado i szpinaku. Nie należy się bać tego miksu - wszystko świetnie się komponuje. Mój dwuletni wykwalifikowany pracownik - tester smaku - potwierdza, przepis idealny (; Składniki (1 duża porcja): 2 szklanki szpinaku (mocno wypełnione) 2 banany (najlepiej zmrożone wcześniej) 1/2 średniego awokado(...)koniec jedzenia warto wrzucić ja do szklanki i rozgnieść z pozostała częścią koktajlu. Przygotowanie (7 minut): - szpinak miksujemy z awokado dolewając po troszku wody (ja szpinak podzieliłam na 3 porcje dodając co jakiś czas do miksowania aby sobie ułatwić prace i uzyskać lepszą konsystencję) - dodajemy banany (oczywiście nie zmrożone też mogą być) - po osiągnięciu jednolitości nakładamy
Pora na pora i pomidoramałe kawałki, wrzucić do blendera i zmiksować. Po kilkunastu sekundach dodać miód i jogurt i dalej miksować, do uzyskania płynnej konsystencji. Smacznego :) Składniki na 1 koktajl: 125 ml maślanki naturalnej 1/2 banana 1 nektarynka Banana i nektarynkę pokroic w kawałki i wrzucić do blendera, zmiksować kilkanaści sekund. Smacznego
Banana SmilesWitajcie kochani! Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym zdrowym zielonym koktajlem. Czy macie swoje ulubione koktajle? Jakie składniki najczęściej miksujecie? Składniki: garść jarmużu banan jabłko woda siemię lniane Przygotowanie: Wszystkie składniki ze sobą połącz. Zmiksuj na gładki koktajl. I gotowe
KukuleczkiNajbardziej smakuje nam poddany obróbce termicznej-gotowany,duszony, smażony. Na surowo w sałatkach za bardzo nie przypadł nam do gustu ale w koktajlach wersja surowa bardzo dobrze smakuje. składniki: 100 g młodego jarmużu 3 średnie dojrzałe banany mleko(...)Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć. Następnie jarmuż przełożyć do kielicha blendera. Dolać schłodzone mleko i wszystko zmiksoawać. Następnie dodać obrane ze skórki banany i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Gotowy koktajl przelać do szklaneczek i od razu podawać. Mleka można dac więcej jeśli chcemy aby koktajl bardziej rzadszy. Kwiatek szczypiorku na zdjęciu tylko do dekoracji
Monia miesza i gotujedłuższy czas mogę się cieszyć tymi smacznymi owocami. Bardzo je lubimy, więc przygotowuję z nich zarówno soki, desery czy kompot. Na pierwszy rzut poszedł więc koktajl. Polecam :) Składniki - dwie garście owoców jagody kamczackiej - banan 1 szt. - 50 ml. syropu z ananasa z puszki ( jeśli nie mamy może być syrop z brzoskwini ) - jogurt naturalny 330 g - cukier 3 płaskie łyżki Wykonanie(...)naczynia wkładam jagody i pokrojonego w plasterki banana, zalewam jogurtem i sokiem z ananasa, dodaje cukier. Miksuję blenderem do całkowitego połączenia. Koktajl podaję schłodzony. Smacznego :) A tu jeden z moich krzaczków jagody kamczackiej Przy okazji zapraszam na mini spacer po moim majowym ogrodzie :) Pozdrawiam
Kuchnia z widokiem na ogródzimowe, ponure dni. Koktajl oprócz cudnego koloru dostarczy również wielu wartości odżywczych. Bogaty jest w węglowodany, więc idealnie sprawdzi się po treningu i uzupełni zapas glikogenu w mięśniach. Koktajl wzbogaciłam o jagody Goji, które nazywane są jednymi z najzdrowszych owoców świata. Bogate są w wiele składników odżywczych, witamin i minerałów. Są wyjątkowo silnym przeciwutleniaczem, bogate w antyoksydanty mogą spowolnić proces(...)źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu i kwas omega 6. Składniki na 2 porcje: 1 małe lub 1/2 dużego mango 1 banan 1 łyżka jagód Goji 1 szklanka wody Mango i banana obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera, dodać jagody Goji i wodę. Zmiksować. Jedna porcja dostarczy około
Moja Galeria Smakuwiem jak Wy ale ja bardzo lubię takie zdrowe koktajle. Tym razem przygotowałam sobie taki orzeźwiający koktajl z ogórka, natki pietruszki, i banana. Mmmmmm.... pycha :) 1 banan 1/2 ogórka szklarniowego 1/2 pęczka natki pietruszki 1 gruszka 1/2 szkl wody mineralnej Warzywa i owoce umyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do kielicha miksera i zmiksować
Smakołyki Asitrendów w dietach. Nie wierze w wiosenne diety cud. Nasz organizm oczyszcza się sam - ma do tego wielu przystosowanych narządów, ale.. koktajle przez swoją lekkość na pewno sprawdzają się na wiosnę. 300 g jarmużu pół banana 1 jabłko 100 ml soku z cytryny 200 ml soku z pomarańczy 200 ml wody Miksujemy i pijemy
Humanistka w kuchnibardzo szpinakowo. Kolejną propozycją, którą się z Wami podzielę będzie także coś z tymi zielonymi, zdrowymi listkami. Polecam koktajl owocowy, który u mnie sprawdza się w roli drugiego śniadania. Składniki: Na ok 300ml: 2 jabłka 200ml wody 1 banan 1 garść świeżego szpinaku garść borówek(...)Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Do misy blendera wlewamy 3/4 szklanki ugotowanego kompotu, dodajemy jabłka, szpinak, pokrojony na kawałki banan oraz borówki. Miksujemy wszystko na gładki koktajl i przelewamy do szklanek. Podajemy zaraz po przygotowaniu
Kuchnia w czekoladziezestawu koktajlowego po prostu zamiast jabłka dodaj kalarepkę. Prezentowany koktajl ma zielony kolor dzięki dodatkowi listków z kalarepy. Musisz wiedzieć, że to właśnie zielone, najmłodsze listki kalarepy mają najwięcej wartości odżywczych (jakich? więcej znajdziesz tutaj). Miksuj na zdrowie! Składniki: 1/2 dużej kalarepy + środkowe liście 1 pomarańcza 1 gruszka 1 banan 1 niepełna szklanka wody kawałek imbiru 1 łyżka oleju Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Takie mleko jest pyszną bazą do wszelkich koktajli czy smoothie. Ja zaraz po przyrządzeniu wykorzystałam je do zrobienia prostego i bardzo smacznego koktajlu bananowego. Koktajl kokosowo-bananowy: 1 szklanka mleka kokosowego 1 bardzo dojrzały banan Mleko wlewam do wysokiego pojemnika, dodaję do niego banana i blenduję. Mija kilka sekund i nieziemski i pożywny koktajl gotowy! Smakuje pysznie i świetnie sprawdzi
Cooking MonsterPyszny sojowy koktajl bananowy- polecam! Składniki:0,5 l napoju sojowego,2 banany,1 łyżeczka brązowego cukru.Przygotowanie: Schłodzone mleko sojowe przelewamy do wysokiego naczynia. Banany myjemy, obieramy ze skórki i wrzucamy do sojowego mleka. Miksujemy koktajl blenderem albo w malakserze. Na koniec dodajemy łyżeczkę brązowego cukru i przelewamy do szklanek. Posypujemy szczyptą kakao i podajemy ze słomką. Pyszny
Aga w kuchni