Palma, Kasia) 1 cukier waniliowy Lukier do słoneczek: 2 białka 30 dkg cukru pudru Krem: 120g masła 10 dkg orzechów 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru kryształu Dodatkowo: wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Słoneczka: Mąkę, żółtka, margarynę oraz cukier waniliowy siekamy ze sobą i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce min. 30 minut. W tym czasie przygotowujemy lukier ucierając białka(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce przestudzonych orzechów. Ucieramy do połączenia składników. Smarujemy jedno ciasto i przykładamy drugim, a na końcu obtaczamy w wiórkach kokosowych. Do kremu możemy dodać odrobinę likieru orzechowego
Kuchnia w czekoladziepolskich upraw. Oto przepis na pyszną i rozgrzewającą zupę pieczarkową, idealną na zimowy obiad. Składniki 300 g pieczarek 2 ziemniaki 1 cebula 2 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka oleju kokosowego 200 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku sól sól ziołowa świeżo mielony pieprz garść rukoli, natki lub koperku Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plastry. Posypujemy solą(...)ziołową i odstawiamy. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę. Smażymy aż cebula będzie miękka. Dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Dodajemy bulion warzywny i ziemniaki. Gotujemy ok. 15 minut. Odstawiamy na kilka minut. Następnie blendujemy, dodając jogurt naturalny, tymianek i majeranek, solimy
My Chcemy Jeśćmagazynu "Kuchnia". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 70 g masła 50 ml śmietany kremówki 40 g miodu 450 g białej czekolady (4,5 tabliczki) 70 ml Malibu migdały wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W rondelku umieszczamy masło, śmietankę i miód, podgrzewamy do rozpuszczenia. Dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na bardzo małym ogniu często mieszając(...)przelewamy lodowatą wodą. Obieramy ze skórki i odkładamy na bok. 3. Z zastygniętej masy odrywamy kawałek, wbijamy w nią migdał i szybko formujemy kuleczkę między dłońmi. obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy na talerz. Czynność powtarzamy z resztą masy. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki do schłodzenia na dodatkowe 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego
My Culinary Artbardzo przyjemne. Wybierasz produkty siedząc na kanapie, zamawiasz, a potem kurier przyniesie Ci do samych drzwi. Żadnego dźwigania! Składniki: 1/3 szklanki perełek tapioki (80 ml) 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 400 ml mleka krowiego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 1 szklanka jagód leśnych ( u mnie mrożone) 1 łyżeczka cukru 110 g konfitury pomarańczowej Wykonanie: No to lecimy. Do rondelka(...)musimy wlać mleczko kokosowe i mleko krowie, wsypać perełki tapioki i zostawić to wszystko na godzinę. Po tym czasie stawiamy rondel na gaz, na mały palnik, wsypujemy cukier i gotujemy. Ja gotowałam ok. 15 minut, czyli do momentu, w którym tapioka będzie miękka, a perełki staną się przezroczyste. Gotując mieszamy, żeby nam to wszystko nie wykipiało i tapioka się
Blondynka GotujeSkładniki: 1 kalafior 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka curry 1 l wywaru warzywnego 1 mleczko kokosowe pieprz, sól Przygotowanie: Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez(...)Zapieczony kalafior dodajemy do wywaru warzywnego, doprawiamy pieprzem i solą. Jak zupa się zagotuje dodajemy mleczko kokosowe i gotowe
Łycha smakówstronie smakidobregożycia Składniki: 500 g schabu bez kości Sokołów , kawałek kiełbasy z babcinej spiżarni Sokołów , 300 g szpinaku, 4 plasterki sera koziego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju kokosowego, sól morska, pieprz biały, 1 szklanka kaszy jaglanej, 300 g mini marchewek. Przygotowanie: Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy go wzdłuż, zostawiając(...)połączenia. Rozkładamy i rozbijamy na jeden, duży kawałek. Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy szpinak z rozgniecionym czosnkiem. Schab układamy na folii aluminiowej. Układamy na nich plasterki sera koziego, szpinak i kiełbaskę pokrojoną w kostkę. Mięso zwijamy w roladki i owijamy folią aluminiową. Gotujemy ok. 30 minut w parowarze. Piętro wyżej wysypujemy marchewki, które też
Aga w kuchniHejka zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Dietetyczny Baton Bounty. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS SKŁADNIKI : ✔ 100 g Wiórków Kokosowych ✔ 200 g Mleka Kokosowego ✔ 100 g Czekolady 70 % ✔ 10 Tabletek Słodzika - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1585 Węglowodany 57 g Białko 19 g Tłuszcze
Sylwetka Od Kuchnibardzo smaczne, bezglutenowe kokosanki słodzone daktylami i ksilitolem. Koniecznie wypróbujecie ten przepis, a gwarantuje, że często będziecie do niego wracać. Składniki na ok. 24-25 sztuk: - 20 dag wiórków kokosowych - 5 dag daktyli - laska wanilii - 5 dag ksilitolu - 1/2 szklanka wody - 2 jaja, najlepiej wiejskie - 1/2 łyżeczka imbiru - 1/2 łyżeczka sody - szczypta soli Składniki potrzebne do wypieku ciasteczek znajdziecie(...)gładką masę - płyn. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż i wyjmujemy jej zawartość. Łączymy wszystkie składniki oprócz białek. Gdy połączymy wszystkie produkty ubijamy na sztywno białka, dodajemy do powstałej masy kokosowej, delikatnie mieszamy łyżką. 2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C, formujemy płaskie ciasteczka i układamy na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia, czas pieczenia ok. 20-25 minut
Apetyczna babeczkaSkładniki na ok. 8 sztuk Koszt przygotowania: 4,00 zł SKŁADNIKI: 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 1 łyżeczka drobno posiekanych rodzynek 1 łyżka drobno posiekanych płatków kokosowych 1 łyżka otrębów 1 łyżeczka kakaa 1 łyżka masła masła orzechowego 1 łyżeczka miodu 1/4 szklanki przegotowanej wody PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy nasiona chia, posiekane rodzynki(...)płatki kokosowe. Wsypujemy otręby i kakao. Dodajemy masło orzechowe, miód i wodę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy na jednolita masę. Formujemy kulki i mamy gotowe zdrowe słodycze. Smacznego
kulinarnyJagram mąki pszennej 200 gram masła 6 łyżek cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny 150 gram wiórek kokosowych Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka, cukier waniliowy, wiórki kokosowe. Łączymy ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Blaszkę do pieczenia
kgwjanczewośliwki namaczam we wrzątku do którego dodaje syrop o smaku: Rum. Zresztą sprawdźcie sami! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki pokruszonych pierników gryczanych lub innych ciasteczek - 2 czubate łyżki oleju kokosowego - 1 łyżka masła - pół szklanki suszonych śliwek kalifornijskich - 3 łyżki musli tropikalnego - 2 łyżki grubo posiekanych orzechów laskowych - 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich - łyżka jagód goi - 3 łyżki proszku(...)czekolada na gorąco na wierzch bajaderek: - czekolada gorzka + 2 łyżki śmietanki 36% - posypka WYKONANIE: Pierniki pokrusz, zalej roztopionym masłem i olejem kokosowym. Śliwki i jagody goi zalej wrzątkiem (dodaj syrop o smaku rumowym), odstaw na 20 minut. Pierniki pokruszone z tłuszczem, śliwki i jagody umieść w wysokim naczyniu, blenderem zmiksuj na gładką masę, gdyby masa była za gęsta dodaj odrobinę
SMYKWKUCHNIidealnie. chrupiący. przepis na jeden chlebek w formie "keksówce" 500 gram mąki orkiszowej 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soli 400 ml ciepłej wody 1 saszetka drożdży w proszku tj: 7 gram Wszystkie składniki wymieszać razem (miód i olej kokosowy dać do ciepłej wody by się rozpuścił) chwile powyrabiać - ciasto jest lejące , odstawić do ciepłego miejsca
na gazieleżało) cilieggino di Pachino, a u mnie pomidorki koktajlowe bodajże hiszpańskie- nie leżały koło tych z Pachino na pewno sól morska oraz czarny sezam pestki dyni Symbio olej kokosowy do smażenia- cwany olej , który nie dymi i nic na nim nie przywiera tatar z łososia, szybko i przyjemnie- otwierasz opakowanie i wszystko gotowe! Jaja zmiksowałam z odrobinką soli, rozgrzałam(...)olej kokosowy na patelni. Wylałam masę jajeczną, wsypałam pokrojone pomidorki koktajlowe. Dołożyłam na szybko roszponkę i tatar z łososia. I szybko na gaz, pod przykryciem smażyłam na małym ogniu, aby wierzch się również ściął. Nie odwracam tego typu frittaty góra-dół. Na koniec dołożyłam fety i czarnego sezamu. Na drugiej gorącej i suchej patelni uprażyłam pestki dyni, około 3 łyżek
Z Kuchni Do Kuchniwołowiny 5-6 pomidorów 3 papryki 2 mniejsze cukinie 3 cebule 5 ząbków czosnku 1-2 łyżki musztardy (np. sarepskiej) 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, kminek mielony, kurkuma, papryka słodka, papryka ostra Cebulę siekamy i szklimy na jednej łyżce oleju kokosowego. Dodajemy 1 łyżeczkę ksylitolu (cukru), by uzyskać piękny, złoty
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!szklanka białego wina 1 ząbek czosnku 2 łyżki pietruszki 3 cm papryczki chilli 10 cm białej rzodkiewki 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżeczki oleju kokosowego sól, pieprz Łososia polewamy olejem, solimy pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na bok. Rzodkiew kroimy w 0,5 cm plastry. Na małej patelni roztapiamy olej kokosowy i wrzucamy
Piekielna Kuchnia Pati