Składniki: płatki owsiane 1 szklanka, woda 1 szklanka, sól - szczypta, stewia - ile potrzeba, olej kokosowy 1 łyżeczka, mleko 2 szklanki, orzechy włoskie 3/4 szklanki szklankę płatków owsianych zalać szklanką wody, wymieszać nakryć miskę talerzem i włożyć do mikrofalówki, ustawić na 4 minuty na dużej mocy do gorącej owsianki włożyć olej kokosowy, wymieszać, do smaku wlać stewię w płynie, wsypać szczyptę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki z połowy zalecanej ilości wody. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Mocno schłodzone mleko skondensowane ubijamy mikserem na puszystą masę. Dodajemy schłodzoną ale płynną galaretkę, miksujemy. Do masy dodajemy maliny i mieszamy(...)Całość wylewamy na biszkopty i posypujemy wiórkami kokosowymi. Tortownicę wkładamy na kilka godzin do lodówki. Jeżeli maliny są mrożone, to po dodaniu do masy szybko zalewamy nią biszkopty. Mrożone owoce powodują że masa bardzo szybko tężeje. Deser w tym wypadku gotowy jest do podanie już po godzinie
Qchnia po prostupoprosiła, będzie usatysfakcjonowana. Ogólnie ciasto spełnia jej wymogi w całości i o to chodziło. Ciasto: 220 g ugotowanej fasoli Jaś ( lub puszka ) 2 jajka 100 g twarogu szklanka wiórków kokosowych łyżka mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka sody 4 łyżki ksylitolu (cukier brzozowy) kilka kropli olejku migdałowego łyżka soku z cytryny Polewa: 5 kostek gorzkiej czekolady łyżka mleka Oraz: łyżeczka(...)oleju foremka keksówka łyżeczka oleju łyżka wiórków kokosowych do wysypania formy Fasolę po ugotowaniu studzimy w wodzie, której była gotowana, inaczej będzie sucha jak wiór. A po zmiksowaniu będzie przypominać trociny. Odsączamy i miksujemy razem z twarogiem i jajkami, aż powstanie gładka, jednolita masa. Następnie dodajemy połowę wiórków i resztę składników, ponownie miksujemy na gładko. Na koniec reszta kokosu
Dieta moja pasjałyżeczki proszku do pieczenia 60 ml świeżego soku z pomarańczy 2 łyżki cukru kokosowego/ksylitolu/erytrolu skórka otarta z całej pomarańczy skórka otarta z całej cytryny 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik na 180*C. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną soli, a żółtka ubij z cukrem. Do ubitych żółtek dodaj mąkę(...)pomarańczy i skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie zmiksuj. Teraz dodaj ubite białka i delikatnie zamiksuj. Na patelni z termoobiegiem Delicia Trilogy (Delimano) rozgrzej olej kokosowy. Przelej masę. Patelnie wstaw do piekarnika ( nie zapomnij o odłączenie rączki ). Omlet powinien piec się 15 minut. Gotowy lekko podważ i wysuń na talerz. Obsyp skórką z cytryny
Zdrowie na języku :PSkładniki: 50 g płatków migdałowych 180 g wiórków kokosowych 100 g cukru 2 jajka 50 g margaryny Przygotowanie: Płatki migdałowe połamać na drobne kawałki. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem do momentu zbielenia. Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i migdały, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego
Ciastka - domowe słodkościciasto to świetna alternatywa na zalegające w kuchni jabłka już nie pierwszej świeżości. Dosyć słodkie,ale tą słodycz świetnie przełamuje żurawina. Cały smak uzupełnia kokosowa kruszonka . Składniki: 130 g miękkiego ciasta 200 g cukru 2 jajka 150 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu 2-3 jabłka, pokrojonych w kostkę 150 g żurawiny świeżej lub suszonej kruszonka(...)łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki zimnego, posiekanego masła Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na bladożółtą, kremową masę. Dodawać po jednym jajku po każdym dokładnie miksując. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na koniec wmieszaj ręcznie jabłka i żurawinę. Przełóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Pysznie & Pięknieplacuszków, ilość zwiększyć w zależności od ilości osób) 150 g waniliowego serka homogenizowanego 1 małe jajko 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 małe jabłko olej kokosowy do smażenia – około 2 łyżeczki do podania: cukier puder, syrop malina z miodem Eterno i opcjonalnie odrobina bitej śmietany Przygotowanie: Do miski przekładamy cały waniliowy serek homogenizowany, wbijamy jajko, mieszamy(...)łyżką. Następnie obieramy jabłko i ścieramy je na tarce do naszej masy (na większych oczkach), dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Placuszki smażymy z obu stron na złoto na małym ogniu. Jeden placuszek = około jednej łyżce masy. Placuszki należy ostrożnie obracać na drugą stronę i nie przesadzać z ich wielkością (małe
Słodkie okruszkipieczenia Krem: 6 żółtek 10 dag cukru 40 g mąki pszennej 450 ml mleka 220 g masła zapach waniliowy Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka dżemu truskawkowego wiórki kokosowe Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubić do otrzymania gęstej piany. Następnie dodawać stopniowo cukier, cały czas miksując. Dodać żółtka i zmiksować, potem(...)tacy. Posmarować dżemem. Na dżem rozłożyć 3/4 kremu. W drugim blacie małą szklaneczką powycinać otworki i położyć na kremie. Blat z otworkami posmarować resztą kremu i posypać wiórkami kokosowymi. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Pozostawić do przestudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć przełożyć do otworków w cieście. Schłodzić
Ewusiowe Smakirozsmarować pozostałą część masy. Całość posypać gorzkim kakao. Schłodzić w lodówce najlepiej na całą noc. Zapraszam również na moje inne cudeńka biszkoptowe :) Biszkopt z masą kokosową Biszkopt z pianką kajmakową i orzechami laskowymi Biszkopt z kremem cytrynowym i masą śmietankową Tartaletki biszkoptowe z masą kokosową Talrtaletki biszkoptowe z masą cytrynową
coolinarnydanie, przygotujecie w kilkanaście minut. W zasadzie czas przygotowania to czas gotowania kaszy. Drukuj Kasza jaglana na słodko Składniki 1 szkl. kaszy jaglanej 2 szkl. mleka 1 łyżeczka oleju kokosowego skórka z jednej pomarańczy 2 łyżki miodu 1 jabłko garść suszonej żurawiny Płatki migdałowe, orzechy włoskie do podania Sposób przygotowania Kaszę przepłukujemy kilkukrotnie gorącą wodą lub podprażamy chwilę w garnku(...)Dodajemy mleko i olej kokosowy. Jak kasza wchłonie połowę mleka, dodajemy pokrojone w drobną kostkę jabłko i żurawinę. dalej dusimy. Pod koniec gotowania kaszy dodajemy miód i skórkę otartą z pomarańczy. Na patelni podprażamy płatki migdałowe. Posypujemy danie przed podaniem orzechami i płatkami. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-jaglana-slodko-2/ MieszamWGarnku Artykuł Kasza jaglana na słodko pochodzi z serwisu Przepisy na dania
Mieszam w Garnkuorientalnie :D Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek chilli / 1/2 świeżej chilli 1 łyżka curry sól pieprz oliwa / olej kokosowy 2-3 łyżki śmietany 18% lub mleczka kokosowego (opcjonalnie) ryż Przygotowanie: Na patelni zeszklić pokrojona w kosteczkę cebulę, następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, smażyć. Dodać pokrojone pomidory, chilli
Malinowo w kuchniserka waniliowego 1 galaretka np. truskawkowa 200 g śmietanki 36%- zimnej z lodówki 1 banan 3 łyżki cukru pudru spód: 2 opakowania herbatników lub ciasteczka maślane 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 50 g masła Herbatniki miksujemy w blenderze na miał, dodajemy roztopione masło z miodem i wiórkami kokosowymi. Całość mieszamy. Wykładamy do tortownicy, ugniatamy, wstawiamy do lodówki
KuchcikoweLovecebuli 4 ząbki czosnku sól pieprz kumin koperek kurkuma majeranek liść laurowy siemie lnianie ocet jabłkowy ziele angielskie oliwa z oliwek 100 ml sosu pomidorowego zakwas gryczano - ryżowy jogurt kokosowy Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam cebulę i czosnek. Następnie dodałam wodę, obrane i pokrojone buraki, przyprawy, zioła i ocet jablkowy. Wszystkie składniki gotowałam pod przykryciem. Na sam koniec dodałam zakwas(...)gotowałam jeszcze 2 minuty. Do zupy dodałam jogurt kokosowy
nietadietamrożonego lub świeżego jak kto woli 1 cebula 2 duże ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kuminu( nie kminku :) ) 1 łyżeczka suszonej kolendry 1/2 łyżeczki garam masala Sól morska Olej kokosowy ******************************* Cebulę i czosnek drobno posiekać i przesmażyć krótko na patelni z dodatkiem kolendry i kminu rzymskiego.Ziemniaki pokroić w plasterki.Na patelnię z cebulą dodać więcej oleju kokosowego i smażyć ziemniaki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki