kokosowe - 19941 przepisów (strona:401/1330)

Jogurt grecki z granolą i owocami. 100

mało węglowodanów. Składniki jakie będą potrzebne: – 400 g jogurtu greckiego – 2 łyżki erytrytolu – 2 małe banany – 1 szklanka domowej granoli – 2 kiwi – płatki kokosowe do posypania – sok z limonki Kiwi pokrój w kostkę. Banany pokrój w półplasterki i skrop je sokiem z limonki. Jogurt grecki wymieszaj z erytrytolem. Połowę jogurtu przełóż do pucharków(...)posypać granolą. Następnie połóż kawałki owoców. Całość przykryj pozostałym jogurtem. Wierzch posyp płatkami kokosowymi. W weekendy można sobie pozwolić na dłuższe przygotowanie śniadania, jednak w ciągu tygodnia szybkie przepisy na śniadanko to podstawa. Jogurt grecki, banan , kiwi , domowa granola. To połączenie jest nie tylko pyszne, ale także dostarcza mnóstwo witamin, wapnia, białka , zdrowych węglowodanów, których nasz organizm desperacko potrzebuje każdego

Zdrowy Styl Joanny
CEVICHE Z DORSZEM I BANANAMI 97

osób: ● 800 g filetu z dorsza (bez skóry i ości) ● 6 limonek ● 1 pęczek zielonej cebulki ● 2 ząbki czosnku ● 1 mała papryczka ● 1 pęczek świeżej kolendry ● 200 ml mleczka kokosowego ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 1 owoc granatu ● sól, pieprz   Przygotowanie: Wyciśnij sok z limonek, odstaw. Drobno poszatkuj cebulkę, czosnek i papryczkę, wrzuć do miski. Wlej sok z limonki(...)drobną kostkę (ok 1 cm grubości) i przełóż do miski, delikatnie wymieszaj całość. Przykryj folią żywnościową odstaw do lodówki na 4 godziny. Wyjmij kawałeczki dorsza z marynaty, dodaj mleczko kokosowe, oliwę z oliwek, i połowę marynaty. Banany obierz i pokrój w talarki. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij ziarenka. Delikatnie wymieszaj oba owoce i dodaj do ceviche. Posyp resztą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Domowe Reese’s 112

latenią gwaracnją, firmy JAMIE OLIVER, idealnie sprawdziła się do tego zadania. Czekoladki nawet bez papilotek wyskakiwały z niej szybciutko. Składniki na 24 sztuki: Warstwa czekoladowa: 4 łyżki oleju kokosowego raw 1,5 szklanki czekolady gorzkiej 80 % najlepiej w pastylkach Warstwa kremowa: 2 łyżki oleju kokosowego raw 2 łyżeczki erytrytolu, do smaku, (u mnie jedna mała łyżeczka i dla mnie

moj przepis na
Domowe Reese’s 146

bardzo dobrej jakości, firmy JAMIE OLIVER, idealnie sprawdziła się do tego zadania. Czekoladki nawet bez papilotek wyskakiwały z niej szybciutko. Składniki na 24 sztuki: Warstwa czekoladowa: 4 łyżki oleju kokosowego raw 1,5 szklanki czekolady gorzkiej 80 % najlepiej w pastylkach Warstwa kremowa: 4 łyżki oleju kokosowego raw 2 łyżeczki erytrytolu, do smaku, (u mnie jedna mała łyżeczka i dla mnie

moj przepis na
Chleb paleo z ziarnami i orzechami. 106

oleju rzepakowego – 1 łóżeczka soli – 1 łyżka syropu klonowego – 1 łyżka octu jabłkowego – 1 łyżka nasion chia – ¾ łyżeczki sody oczyszczonej – 1/3 szklanki mąki kokosowej – ½ szklanki nasion słonecznika – ½ szklanki nasion dyni Migdały wsypujemy do robota kuchennego, przetwarzamy do momentu aż uzyskamy ładnie posiekane orzechy. Następnie wsypujemy siemię lniane i ponownie włączamy robot(...)około 20 sekund. Kolejnym produktem jaki umieszczamy w robocie są jajka, olej rzepakowy, sól, syrop klonowy, ocet jabłkowy, nasiona chia, sodę oczyszczoną oraz mąkę kokosową. Włączamy robot i czekamy aż masa dobrze się połączy. Wsypujemy słonecznik i dynię. Mieszamy. Formę o wymiarach 11×29 cm wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy w niej nasze ciasto na chleb. Wierzch chleba

Zdrowy Styl Joanny
Pyszne batoniki z masła orzechowego i ryżu preparowanego 167

batoniki z masłem orzechowym. Robią się błyskawicznie i są bardzo podzielne. Spróbujcie :)     Składniki ( około 20 batoników): 60g ryżu preparowanego kilka kropli ekstraktu waniliowego (dla zapachu) 70g oleju kokosowego 180g masła orzechowego 70g miodu Przygotowanie: Miód, masło orzechowe i olej kokosowy rozpuszczamy na małym ogniu w garnuszku. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą, dodajemy ekstrakt waniliowy. Do miski wsypujemy ryż

ChilliJemy
Słoneczne rafaello z groszkiem ptysiowym bez pieczenia 170

mnie niezwykle ważne! :) Potrzebujemy: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 150 g masła w temperaturze pokojowej 200 wiórków kokosowych 80 g groszku ptysiowego Brześć około 300 g herbatników 1 galaretka cytrynowa 400 ml wrzątku Do garnuszka wlewamy 400 ml mleka, w pozostałych 100 ml rozrabiamy proszek budyniowy i mąkę. Do gorącego(...)cukrem pudrem i ciągle miksując dodajemy po łyżce budyniu w temperaturze pokojowej. Postępujemy tak do końca, aż wyczerpie nam się budyń :D Na koniec w masę należy wmieszać wiórki kokosowe oraz groszek ptysiowy. Foremkę o wymiarach około 22 cm x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Dno foremki wykładamy herbatnikami, na których rozsmarowujemy masę z groszkiem ptysiowym. Całość dokładnie wyrównujemy

MamaOskarka
Dietetyczne ciasto cytrynowe 183

mąki ryżowej pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej 2 łyżki ksylitolu łyżka oleju rzepakowego 30 ml zimnej wody 100 g jogurtu kokosowego lub sojowego Sok wyciśnięty z cytryny Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Do miski dodaj mąkę gryczaną, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, skrobię i ksylitol. Wymieszaj dokładnie(...)kubku wymieszaj olej, wodę, sok z cytryny i jogurt kokosowy lub sojowy. Również dokładnie wymieszaj. Do składników suchych dodaj składniki mokre, mieszaj, aż powstanie jednolita masa. Gotową masę przełóż do keksówki. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 170 stopni, piecz ciasto ok. 30 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj udekorowane polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego   Artykuł Dietetyczne ciasto

365 dni dookoła kuchni
Indyjski sambar i "Marzenia szyte na miarę" 177

ludziom unikającym glutenu. Składniki (na 5-6 porcji): 130 ml czerwonej soczewicy 2 łyżki oleju kopiasta łyżeczka przyprawy sambar 2 marchewki 4 ziemniaki 1 średnia pietruszka 400 ml mleka kokosowego kawałek (ok.12 cm) pora suszone lub świeże chili puszka krojonych pomidorów lub sosu pomidorowego 3 spore różyczki brokuła sól Warzywa obrać.  Marchewki pokroić w talarki lub półtalarki. Pietruszkę(...)sambar i starty imbir. Nie przypalać! Do garnka z przyprawami dodać pokrojone ziemniaki, marchew i pietruszkę. Wymieszać, by przyprawy obtoczyły warzywa. Podsmażać ok. 2-3 minut. Warzywa zalać mlekiem kokosowym, dodać kawałek pora i chili. Dusić warzywa do miękkości ok. kwadransa. Do garnka z warzywami dodać sos pomidorowy lub krojone pomidory oraz różyczki brokułów. Zagotować. Do zupy dodać soczewicę. Gotować

Weekendy w domu i ogrodzie
Zdrowa granola orzechowa - z masłem orzechowym i tahini :) 143

pestek dyni  45 g orzechów pekan 45 g migdałów 60 g tahini (Terrasana) 60 g masła z orzechów laskowych (Terrasana) 60 g syropu klonowego  40 g oleju kokosowego  Przygotowanie: Orzechy pekan i migdały posiekaj na średnie kawałeczki i wymieszaj z pozostałymi suchymi składnikami.  Do rondela przełóż olej kokosowy, syrop klonowy, masło orzechowe i tahini. Tylko podgrzej

Zdrowie na języku :P
CYTRYNOWE PLACUSZKI Z RICOTTY I KASZY MANNY 144

szkoły. Idealne dla dzieci, również na podwieczorek 😉 Składniki: 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka mleka 250 g sera ricotta 1/2 cytryny 2 jajka 2 łyżki płynnego miodu olej kokosowy do smażenia szczypta soli Do podania: (opcjonalnie) dżem - u mnie: ananas z marakują Stovit  Wykonanie: Kaszę mannę wsypujemy do miski, zalewamy ciepłym mlekiem, mieszamy i ostawiamy na około(...)ricotta, miód oraz skórkę i sok z cytryny. Mieszamy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie wszystko razem łączymy, mieszając łyżką. Na patelni rozgrzewamy małą ilość oleju kokosowego i łyżką wykładamy masę, formując cienkie placuszki. Smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy na ciepło lub zimno, same lub z dodatkami, np. dżemem

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka migdałowe 140

migdałem, lekko słodkie, z wyraźnie wyczuwalną, bo aż 30% zawartością błonnika.  Potrzebujemy: 240 g mąki z migdałów ziemnych , ja użyłam mąki ze sklepu Misiontek 60 g nierafinowanego oleju kokosowego , ja użyłam oleju ze sklepu  Misiontek 1 banan 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 9 sztuk migdałów ziemnych , ja użyłam migdałów ze sklepu  Misiontek , moczonych(...)przez minimum 12 godzin Banana rozgniatamy widelcem, olej kokosowy doprowadzamy do płynnej postaci i mieszamy wraz z mąką z migdałów ziemnych, proszkiem do pieczenia i ekstraktem waniliowym. Gotowe "ciasto" wkładamy na około godzinę do lodówki. Po leżakowaniu w lodówce, nasza migdałową masę dzielimy na 9 części. Każde ciasteczko toczymy w kulkę, lekko ją spłaszczamy, a na górę wkładamy

MamaOskarka
Muffinki z komosy ryżowej 168

Danie idealne na drugie śniadanie lub kolację. Szybkie, proste, zdrowe i smaczne Muffinki z komosy ryżowej Przepis na 8 muffinek 120 g komosy ryżowej 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 4 duże różyczki ugotowanego brokuła 40 g kiełbasy drobiowej Sól, pieprz Do rondla wlej szklankę wody, doprowadź ją do wrzenia, po czym dodaj komosę ryżowa i gotuj(...)minut. W tym czasie brokuła podziel na małe kawałki, a kiełbaskę pokrój w drobną kostkę. Przestudzoną komosę przełóż do miski, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę olej kokosowy, jajka, brokuła i kiełbaskę. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełóż do formy na muffinki. Piecz ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Muffinki można

365 dni dookoła kuchni
Dyniowo – kalafiorowe curry z łososiem i krewetkami 189

pomoże nam na wiosnę, zadbać o piękną sylwetkę Jedzmy więc na zdrowie! Składniki na 4 porcje: 250 g fileta z łososia 250 g czerwonych krewetek argentyńskich 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 200 g mrożonej dyni w kostce Hortex 200 g mrożonych różyczek kalafiora Hortex 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego świeżego imbiru ½ łyżeczki ciętej trawy cytrynowe 1 łyżka przyprawy(...)pastę curry, suche przyprawy, starty na małych oczkach imbir i czosnek. Gdy przyprawy połączą się i zaczną oddawać intensywny zapach, dorzucamy mrożoną dynię i kalafior Hortex. Warzywa zalewamy mleczkiem kokosowym i dusimy przez 5 minut. Mrożone krewetki sparzamy wrzątkiem, czyścimy skórę łososia z łusek, kroimy fileta na 2 cm paski. Rybę wkładamy do gotującego sosu z warzywami, po 3 minutach

Kierunekuchnia
Śniadaniowe tartaletki z ekspandowanymi jagłami, jogurtem i owocami 176

ekspandowanych jagłów <a href="http://www.soligranobio.pl/produkty/zboza-ekspandowane-bio-z-owocowym-smakiem/jagly-ekspandowane-z-miodem-i-koncentratem-soku-z-czarnej-porzeczki-z-porzeczka-bio-bez-glutenu" target="_blank">Link do produktu</a> 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki daktyli 1/4 szklanki oleju kokosowego, płynnego 1/4 szklanki syropu klonowego szczypta soli 1 szklanka jogurtu 1 łyżka miodu sok i skórka z limonki do smaku D aktyle namoczyć w ciepłej wodzie. Zostawić do momentu(...)wody. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni C (grzanie góra- dół). W pojemniku malaksera umieścić: płatki, orzechy, cynamon, sól i odciśnięte z wody daktyle. Krótko zmiksować. Dodać płynny olej kokosowy i syrop klonowy i zmiksować wszystko do uzyskania lepkiej masy. Dodać ekspandowane jagły i wymieszać wszystko dokładnie łyżką- nie miksować, aby nie jagły nie straciły swojej formy. Formy na tartaletki

olalacooking