kokosowe - 19941 przepisów (strona:401/1330)

Szybkie ciasto z morelami i kokosem 222

temp. pokojowej lub przelane gorącą wodą) ½ szklanki oleju 2 i ½ szklanki mąki 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru lub ksylitolu szczypta soli wiórki kokosowe do posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy do 180°C (170°C z termoobiegiem). Do jednej miski wrzucamy jajka i lekko roztrzepujemy widelcem. Dolewamy(...)Formę (u mnie ok. 23×33) wykładamy papierem lub smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Wykładamy ciasto i wyrównujemy. Na wierzchu wtykamy połówki moreli (skórką do dołu). Posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30-40 minut (do suchego patyczka). Post Szybkie ciasto z morelami i kokosem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Pudding chia z musem z mango 253

Ilość: 2 porcje Czas przygotowania: 15 min + chłodzenie Składniki: – 100 ml mleka kokosowego z puszki – 300 ml mleka krowiego (lub można dać całą puszkę mleka kokosowego) – 5 łyżek nasion chia – 2 łyżeczki ksylitolu – 0,5 mango – 0,5 cytryny – płatki #Lubella Cornflakes kakao i miód – migdały w płatkach Przygotowanie: 1 . Mleko roślinne

Podwójnaporcja
CYTRYNOWE NALEŚNIKI Z NADZENIEM ŻURAWINOWYM 335

dostępnych świeżych owoców lub sos żurawinowy zastąpić swoim ulubionym dżemem! SKŁADNIKI : mleko – 250 ml mąka – 150 g woda gazowana – 50 ml jajka – 2 sztuki cytryna – 1 sztuka olej kokosowy – 2 łyżki miód – 1 – 2 łyżeczki twaróg – 100 g sos żurawinowy – 3 łyżki cukier puder opcjonlnie do dosłodzenia PRZYGOTOWANIE : Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę i wyciśnąć sok. W misce wymieszać jajka(...)mąką i odrobiną mleka. Powoli dodawać resztę mleka i wodę oraz sok z cytryny. Dodać również olej kokosowy, miód i skórkę z cytryny. Całość wymieszać mikserem, aby otrzymać gładką konsystencję. Naleśniki smażyć z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni już bez dodatku oleju. W miseczce wymieszać sos żurawinowy z twarogiem. Gdyby masa była zbyt gęsta można dolać odrobinę mleka. Masę

kuchniabellissima.wordpress.com
Zupa dyniowa z ciecierzycą, batatami, cynamonem i papryką :) rozgrzewająca, bez glutenu, bez laktozy 162

dynia 4 bataty 3 marhewki 1 cebula świeży imbir  ok 3-4 cm 3 ząbki czosnku 250 g ciecierzycy oliwa z oliwek cynamon kardamon sól pieprz papryka mleko kokosowe Ciecierzycę zalewam wodą i odstawiam na całą noc do namoczenia, następnie gotuję do miękkości. Do garnka wlewam oliwę, rozgrzewam i dodaję cebulę oraz czosnek. Dolewam wodę, wrzucam obrane i pokrojone(...)skłądniki gotuję do miękkości pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaję połowę ugotowanej ciecierzycy i wszystko blenduje na krem. Resztę ciecierzycy dodaję do zblendowanego kremu. Zupa wspaniale smakuje z mlekiem kokosowym

nietadieta
Kokosowe ciasto z truskawkami 239

Składniki: 4 jajka 0,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej (w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 150 g masła ok. 0,5 … Czytaj dalej Kokosowe ciasto z truskawkami

czarrna od kuchni
CHIA FRESCA - ORZEŹWIAJĄCA MEKSYKAŃSKA LEMONIADA 196

coś mocno orzeźwiającego, chłodnego i... zdrowego zarazem 🍹 Dlatego mam dla Was najprostszą z możliwych wersję lemoniady - meksykańską chia fresca lub inaczej zwanej "iskiate", czyli napój z wody kokosowej lub mineralnej, z dodatkiem nasion chia, soku z limonki i ulubionego przez Was słodkiego dodatku (u mnie miód) 🍯 Taki napój nie tylko orzeźwi Was podczas gorących dni, ale również przyspieszy(...)porcję wody z cytryną, jest to również naturalny "napój energetyczny", polecany także zimą (w wersji na ciepło), świetnie podniesie Waszą odporność. Na zdrowie! 😗 SKŁADNIKI: 400 ml wody mineralnej lub kokosowej 3 łyżki nasion chia 3 łyżki soku z limonki syrop z agawy, miód lub stawia do smaku WYKONANIE: DO wysokiego naczynia wsyp nasiona chia, dodaj dosładzacz i sok z limonki

Słodko-Słony Świat Ilony
Kokosowy pudding chia z malinami 226

Składniki – porcja dla czterech osób: 400 ml mleczka kokosowego, 4 łyżki nasion chia, 3 łyżki miód lub syropu klonowego, 200 gram malin mrożonych lub świeżych. Krok 1 Do miski wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy nasiona chia, miód i energicznie mieszamy, całość odstawiamy na minimum 5 godzin do lodówki. Krok 2 Świeże lub rozmrożone maliny blendujemy

Coś bym zjadła
PAVLOVA BEZ CUKRU, BEZ MLEKA I GLUTENU 237

mogę polecić. Składniki: Beza: - 5 białek (schłodzonych) - 180g ksylitolu - 2 łyżeczki octu jabłkowego - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Masa: - 4 żołtka - 2 łyżeczki ksylitolu - szklanka (250ml) kremu kokosowego (oddzielonego ze schłodzonego mleczka) - 1 laska wanilii Dodatkowo: - ulubione świeże owoce (u mnie truskawki, maliny i borówki) - czekolada (do stopienia jako polewa)- nie trzeba Uwaga: Bezę przygotowujemy dzień wcześniej, aby miała(...)miękka, gumowata, ale spokojnie - na drugi dzień zrobi się chrupiąca. Przygotowanie kremu: Żółtka ubijamy (miskerem) z ksylitolem na puszysty kogel mogel, dodajemy ziarenka wydłubane z laski wanilii, mieszamy. Krem kokosowy (gęsta warstwa schłodzonego mleczka z puszki) mieszamy, lekko miksujemy, dodajemy do niego gęstą i puszystą masę żółtkową, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, na min.30 minut. Schłodzony, dość gęsty krem

Smaczne Zdrowe
Szybki obiad. Kurczak z warzywami i grzybami w sosie pomidorowym. 292

się.    A wracając do przepisu… Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 łyżka podlaskiej przyprawy do drobiu (można nabyć w Sklep Zdrowia) około 2 łyżki oleju kokosowego (można nabyć w Sklep Zdrowia) około 3/4 opakowania mrożonych warzyw na patelnię z leśnymi grzybami około 1/2 szklanki ekologicznego przecieru pomidorowego (można nabyć w Sklep Zdrowia) sól himalajska do smaku(...)czarny mielony pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki. Podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiając łyżką podlaskiej przyprawy do drobiu (mieszamy, aby przyprawa pokryła mięso). Następnie dodajemy mrożone warzywa na patelnię z leśnymi grzybami, smażymy chwile by je prawie całkowicie rozmrozić, po czy dolewamy przecier pomidorowy (najpierw mniejszą ilość

Słodkie okruszki
Rafaello z bananami 172

proszku do pieczenia      masa śmietanowa:  500 ml śmietanki 36%  150 g białej czekolady  2 łyżeczki żelatyny  ponadto:  3 banany  wiórki kokosowe do posypania      Mąkę tortową,ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać razem i przesiać przez sito.  Żółtka oddzielić od białek do osobnej miseczki, do białek dodać cukier(...)koniec dodać płynną żelatynę.  Na biszkopcie ułożyć przecięte wzdłuż banany. Masę wylać na banany,przykryć drugim biszkoptem i umieścić w lodówce do stężenia. Przed podaniem ciasto posypać wiórkami kokosowymi

Kolorowa kuchnia Elki
Koktajl ananasowy z musem z kiwi 160

upalne lato, stąd słoneczny, egzotyczny koktajl w przerwie od przygotowań świątecznych. Świetny sposób na przemycenie odrobiny tropikalnych wakacji do codzienności. Składniki (2 porcje): 1 średni ananas 150 ml mleczka kokosowego 1 pomarańcza 2 banany 4 owoce kiwi Przygotowanie: 1) Ananasa obrać, usunąć twarde części, pokroić w kostkę i wrzucić do wysokiego naczynia. 2) Do ananasa dodać wyciśnięty sok z pomarańczy(...)oraz pokrojone banany. 3) Na koniec dolać mleczko kokosowe i wszystkie składniki dokładnie zblendować. 4) Obrać kiwi, usunąć jak najwięcej nasion i tak przygotowane osobno zblendować na mus. 5) Do szklanek (kieliszków) nałożyć mus z kiwi, a następie delikatnie łyżką koktajl ananasowy, tak aby warstwy jak najmniej się zmieszały. 6) Podawać od razu po przygotowaniu. Rada: Jeżeli chcesz aby koktajl

Fitsweet.me
Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 247

ugotowanej ciecierzycy mała garść orzechów lub 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki płynnego słodzika (syrop z agawy, klonowy, miód, daktylowy) 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka Wszystkie składniki umieścić w malakserze lub wysokoobrotowym blenderze, zmielić na jedwabiście gładką masę. Kremem posmarować ciasto. Smacznego! Wegańskie krówki morelowe Wegańskie krówki morelowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme(...)ugotowanej ciecierzycy mała garść orzechów lub 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki płynnego słodzika (syrop z agawy, klonowy, miód) 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka'; document.write

moj przepis na
Ucierane ciasto z truskawkami i masą kokosową 202

Takie ciasto to każdy lubi i jest bardzo proste w wykonaniu. Zachęcam do wypróbowania. Przygotowanie masy kokosowej – na patelni roztopić masło dodać cukier, wymieszać. Chwilkę smażyć żeby cukier się roztopił. Dodać kokos i mieszając smażyć aż lekko nabierze złotawego koloru. Odstawić do ostygnięcia. Do zimnej masy dodać jajka, wymieszać. Wykonanie ciasta – masło z cukrem utrzeć na gładką masę(...)formy. Forma o wymiarach 25-30 cm. Truskawki umyć osuszyć, wyciąć szypułki. Jak truskawki są duże do przeciąć na pół. Rozłożyć truskawki na cieście. Na truskawkach rozłożyć masę kokosową. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 190 C i piec 30-40 minut. Ciasto musi urosnąć i nabrać złotego koloru. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Kokosowa czekolada na gorąco z cynamonem, czyli hit jesieni 138

hitem tej jesieni! Składniki: (na 2 porcje) 100g ciemnej czekolady 70% kakao 50g mlecznej czekolady 200g śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki mleka 1/2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki likieru kokosowego dekoracja jagody goji, cynamon, kulki jaglane, suszona żurawina, tarta czekolada Wykonanie: Większy rondelek napełniamy do połowy wodą. Stawiamy n agzie, aby woda zawrzała. Do mniejszego rondelka wkładamy połamaną czekoladę(...)cynamon. Czekolada powinna być dość gęsta. Jeśli chcemy rzadszą masę, możemy użyć więcej mleka. Gorącą czekoladę przekładamy do filiżanek, dekorujemy wg upodobania. Delektujemy się, bo jest czym! Smacznego! Artykuł Kokosowa czekolada na gorąco z cynamonem, czyli hit jesieni pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami 284

żurawinę czy rodzynki. Drukuj Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami Składniki 50 g ekspandowanego amarantusa (popping) 80 g gorzkiej czekolady ( u mnie 90%) 50 g oleju kokosowego + 1 łyżka 120 g masła orzechowego 3 łyżki kakao 4 łyżki miodu 200 g orzechów mleko (opcjonalnie) Sposób przygotowania Olej kokosowy rozpuszczamy w rondelku. Czekoladę z łyżką oleju rozpuszczamy w kąpieli

Mieszam w Garnku