kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:96/334)

Gigantyczna drożdżówka z gorzką czekoladą i słodkimi malinami 191

kilku dniach bez słodyczy Misiek dopadł w nocy do resztek z koszyczka wielkanocnego Miśki, zlitowałam się nad nim i piekłam Mu wielgachną drożdżówkę. Składniki na ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożczy 250 ml mleka roślinnego 100 g masła kokosowego 450 g mąki pszennej szczypta soli 100 g cukru 100 g gorzkiej czekolady dżem malinowy (miałam ostatni słoik

greenscarf
Rafaello- szybkie 275

Ciasto powstało dzisiaj. Potrzeba chwili. Jest szybkie i nie wymaga specjalnych uzdolnień.   SKŁADNIKI 2,5 szklanki mleka 300 g. wiórek kokosowych  1 czekolada biała

W kuchennym oknie Ewy
Orzechowiec z brzoskwiniami bardziej znany jako " Kora drzewa " 407

orzechów włoskich 100 g zmielonych dowolnych orzechów 100 g wiórków kokosowych 50 g rodzynków 8 białek 3 żółtka 1 łyzka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru 300 g masła 5 żółtek 2 op. budyniu śmietanowego z cukrem ( użyłam bez cukru ) 2 łyżki cukru Ponadto: 2 małe paczki delicji pomarańczowych

Słodkości i nie tylko
Musztardowe mięso ze śliwkami 193

pieczonych śliwek , szczypta cynamonu , mniam , zapraszam do wypróbowania w domowym zaciszu . Składniki  1 kg karkówki bez kości  2 marchewki  10 średnich ziemniaków  1 słoik powideł śliwkowych  1 duża cebula  2 ząbki czosnku  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1,5 łyżeczki soli  2 łyżeczki papryki słodkiej  2 łyżki oleju kokosowego(...)nasze warzywa , następnie zalewam wszystko wodą tak aby zakryło nam troszkę mięso i warzywa , dodaje olej kokosowy i wstawiam pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni , na około 2,5 godziny , 3 godzin , dlaczego tak długo , ponieważ czym dłużej się będzie piekło i jak najmniejszej temperaturze tym jest smaczniejsze .  Po tym czasie można sprawdzić czy nasze mięso się

Mój Smak
ENERGETYCZNE BATONIKI MUSLI 222

kawki... :-) Moje batoniki są bezglutenowe, bezmleczne i bez dodatku cukru. Przepis z broszurki od foremek do batoników musli, z moimi małymi modyfikacjami. Składniki na 16 sztuk: - 180g płatków owsianych (u mnie górskie) - 60g syropu klonowego (dałam syrop kokosowy) - 40g cukru trzcinowego (dałam ksylitol) - 2-3 łyżki masła (dałam nierafinowany olej kokosowy- o smaku kokosa) - 50g drobno pokrojonych owoców suszonych(...)włoskie, laskowe i migdały)- można pominąć W rondlu podgrzać syrop z ksylitolem (lub cukrem) i olejem kokosowym (lub masłem) do rozpuszczenia (nie gotować). Następnie dodać płatki owsiane, pokrojone owoce, ziarna, rozdrobnione orzechy (gdy dajemy) i dokładnie wymieszać. Silikonowe foremki umieścić na blaszce do pieczenia. Napełnić je masą musli, dokładnie docisnąć, ja dociskałam palcami maczanymi w zimnej wodzie. Blachę

Smaczne Zdrowe
Placuszki gryczane z owocami 170

pieczenia 1 jajko 70 g mleka  1/2 łyżeczki oleju kokosowego  Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na patelni rozgrzej dosłownie kilka kropel wybranego oleju. Nakładaj po łyżce masy i smaż z dwóch stron po ok. 1 minucie, do zarumienienia.  Podawaj z ulubionymi owocami oraz karmelem daktylowym ( PRZEPIS TUTAJ ).  Wartości odżywcze (bez dodatków): energia

Zdrowie na języku :P
Zupa z jarmużu na mleku kokosowym z pikantnym musem z dyni 241

mleka kokosowego 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łodygi trawy cytrynowej 3 szklanki porwanych liści jarmużu (bez nerwu głównego) 1 limonka 2 łyżeczki cukru trzcinowego 3 łyżki sosu rybnego Dodatkowo:  ryż jaśminowy CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI MUS Z DYNI: Dynię obieramy ze skórki, pestki wyrzucamy. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym(...)całości. Gotujemy pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie wyciągamy pierś z kurczaka i odstawiamy na bok; marchewkę, trawę cytrynową i pietruszkę wyrzucamy. Do zupy dodajemy liście jarmużu, mleko kokosowe, cukier, kolendrę i sos rybny. Dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy minutę. Po tym czasie przy pomocy blendera miksujemy na w miarę gładką masę (w zupie zostaną kawałki jarmużu

Tajskie smaki
KETO PRZEKĄSKI NA HALLOWEEN (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 208

jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualnie słodzik (u nas bez dodatków bo słodycz kokosa jest wystarczająca). Dodać rozpuszczony, ale nie gorący olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Z miąższu kokosowego i letniej wody przygotować w szklance mleko lub użyć gotowej śmietanki. Połączyć wszystkie składniki z mleczkiem kokosowym do uzyskania gładkiej i zwartej masy o konsystencji plasteliny. Jeśli jest potrzeba(...)migdałowego paznokcia. Piec w temperaturze 180°C przez ok 15-20 minut pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Powinny być złociste. Po wystudzeniu końcówki palców w miejscu ich „obcięcia” polać dżemem. Następnie zagłębienia na paznokcie wypełnić odrobiną dżemu i położyć płatki migdałowe lub blanszowane migdały. Należy użyć czerwonego dżemem np. malinowym lub truskawkowym bez cukru

Ola la LCHF
Babka Wielkanocna proteinowa a’la Oreo (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 144

czekoladowa) -100g ksylitolu -50g gorzkiego kakao - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym Polewa daktylowa -80g daktyli -2 pełne łyżki gorzkiego kakao - ¼ szkl. ciepłej wody -2 płaskie łyżeczki żelatyny   (lub  1 łyżeczka agaru )  + ¼ szkl. wody Polewa jogurtowa - ½ szkl. jogurtu naturalnego bez laktozy -1 miarka odżywki białkowej WPI (naturalnej lub smakowej) -ksylitol(...)Disco Ciok   BABKA PROTEINOWA Fasole blend ujemy na gładko z jajkami. Dodajemy resztę składników i miksujemy już mikserem całość. Ciasto wlać do formy na babkę wysmarowaną olejem kokosowym, piec 40-45 minut w 180’C. Po odparowaniu babki (ale nie wystudzeniu) ostrożnie wyciągamy ją z formy (najlepiej sprawdzają się sylikonowe, mamy pewność, że nic w środku nie zostanie). POLEWA

Candy Pandas
SZARLOTKA LCHF (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 528

śmietanki kokosowej (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub śmietany 36% (optymalna, LCHF, keto) opcjonalnie słodzik lub cukier/ksylitol Wszystkie składniki ciasta wymieszać dokładnie na gładką masę. Można użyć blendera lub miksera. Formę dokładnie wylepić gotowym ciastem dociskając je do spodu oraz brzegów. Sekretem ciasta kruchego jest jego nakłucie widelcem. Dzięki temu podczas pieczenia spod ciasta wydostaje się para(...)ogniu dodając cynamon i opcjonalnie słodzik lub cukier/ksylitol. Przygotowany mus jabłkowy wyłożyć na upieczoną tartę a następnie piec przez kolejne 10-15 minut w w temperaturze 180°C obserwując by nie przypiekły się za bardzo brzegi ciasta. Schłodzoną śmietankę (u mnie kokosowa) ubić na sztywną pianę. Osoby nie unikające słodzików lub cukru mogą podczas ubijania dodać „słodzidło”. Smacznego

Ola la LCHF
OMLET KOKOSOWO JAGLANY Z OWOCAMI 205

odrobinkę oleju kokosowego, pół banan rozgniecionego widelcem. Wszystko wymieszać delikatnie łyżką 3 Rozgrzać na patelni resztę oleju wlać masę i smażyć omleta pod przykryciem lub wysmarować formę (u mnie mniejsza tarta) wlać masę i piec 15-20 min 180 stopni Na gotowego omleciora nałożyć owoce w całości lub zmiksowane z twarogiem według waszego uznania 🤗 Makro: (bez owoców i twarogu

Zdrowie i pysznie na talerzu
Maślane ala Pączki 182

Przez pomyłkę skorzystałam z przepisu na ciasteczka maślane... Jak widać z pieczeniem słodkości mi nie po drodze. Nie miałam wyjścia, musiałam ciasteczka przerobić na pączki. Dzieci sa bezlitosne. Wyszły, ale maślane ala pączki: przepyszne, kruche i bezglutenowe.   Składniki: 3 szklanki mąki bezglutenowej 1/2 szklanki mąki kokosowej masło 1 kostka drożdże bg 1 opakowanie ksylitol (lub cukier) 3 łyżeczki(...)lodówki. Nagrzewamy piekarnik na 180-200 st.C.  Formujemy niewielkie kuleczki (1/4 tradycyjnego pączka)  do środka których pakujemy nadzienie.  Bez nadzienia będą jak dla mnie za suche. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Pieczemy ok 15 minut i pod koniec pilnujemy wypieku. Czas pieczenia jest zależny od wielkości kulek i możliwości

IzaGotuje
Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 180

dniu pieczenia! Wierzch piernika polecam polać domową, błyszczącą polewą czekoladową, która idealnie się kroi (bez kruszenia). 3. Makowiec japoński , czyli ciasto bez spodu. Szybkie i proste do przygotowania. 4. Ciasto marchewkowe - puszyste, lekko wilgotne i udekorowane polewą na bazie kremowego serka, cukru pudru oraz cytryny.  5. Makową panienka , czyli biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi(...)jest trudne, jednak wymaga czasu (przygotowanie biszkoptu, stężenie sernika). Spokojnie możecie przygotować je kilka godzin przed podaniem (masa szybko tężeje). 9. Sernik chałwowo-czekoladowy - prosty i bardzo smaczny pieczony sernik. Dwukolorowy i dwusmakowy.  10. Rafaello , czyli herbatniki przełożone domowym kremem budyniowym i podprażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest proste do przygotowania i bardzo smaczne!  11. Ciasto „FIONA” to czerwona

Ugotować
Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 213

plaster mięsa z serca wołowego około 200-250 gram 150 ml czerwonego wytrawnego wina 2 liście laurowe gałązka rozmarynu ziele angielskie 2 łyżki dżemu Łowicz 100 % z owoców Czarny Bez 2 łyżki tartych buraczków konserwowych 3 ząbki czarnego czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 2  łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody 2 liście czerwonej salaty  garść(...)mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy przesianą mąkę, olej kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 40 minut.   Pieczarkę kroimy

Quinoa Raz!
Pieczone warzywa z kasztanami 140

Pieczone warzywa świetnie wpisują się w jesienno-zimowy klimat, szczególnie dzięki obecności kasztanów. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu, ale można je też jeść solo. Bałam się, że wyjdą trochę nijakie, ale na szczęście są przepyszne. Dużo daje tutaj bulion, dlatego postarajcie się, żeby był jak najlepszej(...)jakości. Idealny oczywiście będzie domowy, ale w ostateczności możecie użyć także kostki rosołowej - najlepiej ekologicznej, bez glutaminianu sodu, na bazie naturalnych składników. Składniki (4 porcje): 1 pietruszka 1 por 2 marchewki 200 g obranych kasztanów jadalnych 1/2 główki kapusty włoskiej 50 g oleju kokosowego 150-200 g bulionu warzywnego 1 łyżeczka tymianku 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni

Powiedz dietom nie