było wystarczająco słodkie) skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej instant 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli 100 g gorzkiej czekolady (bez mleka i bez glutenu) Piekarnik rozgrzać do 175 st, grzałka góra-dół. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Fasolę odsączyć na sitku, przepłukać(...)gładką masę, bez żadnych grudek ani drobin, nożem w kształcie litery S lub blenderem. Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do masy dodać skórkę i czekoladę, wymieszać. Przelać do formy, ciasto będzie bardzo rzadkie. Piec 40-45 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie ostudzić w formie, na kratce. Wyjąć z formy. Udekorować kremem kokosowym i dżemem Krem kokosowy
moj przepis naobrane /250-300g/ 2 duże buraki, obrane /300-350g/ 2 średnie jabłka ze skórką, bez gniazda nasiennego /350-450g/ 1 duża pomarańcza, obrana /250g/ ½ dużego grapefruita, obrane /150g/ 2cm imbiru KOLACJA (2h później) 18.00-19.00 – 4 duże gotowane marchewki + 1/2 gotowanego brokułu +sos z dwóch łyżek oliwy lub oleju kokosowego i soku z cytryny z pieprzem, ½ woreczka brązowego ryżu – grillowana cukinia(...)plastry grillowanego bakłażana, świeża bazylia skropione oliwą, ½ woreczka kaszy kuskus – pieczone marchewki, seler bulwiasty, pietruszka lub pasternak z oliwą, pieprzem i cynamonem. Dobre będą wszystkie pieczone warzywa, w tym korzeniowe, warzywa grillowane bez tłuszczu, gotowane na parze a do nich łatwo strawne kasze czy ryż. Raczej omijamy warzywa kapustne i fasolowe – mogą mocno wzdymać. Do wszystkiego
Karo in the KitchenPrzepis na ciasto bez pieczenia, Śnieżny Puch. Szybki i łatwy sernik na zimno, swoją konsystencją przypominający piankę. Składniki: 1kg twarogu sernikowego 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru pudru 500ml gorącej wody 300g śmietanki 30% herbatniki Petit Beurre 100g wiórek kokosowych Przygotowanie: Dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Galaretka powinna być chłodna, ale ciągle płynna
NiePieprz.plcukru, włączamy miksowanie i ubijamy na puszysto. Następnie dodajemy twaróg, olej kokosowy i mieszamy na puszystą masę bez grudek. Dodajemy mąkę samorosnącą kakao, posiekaną czekoladę, i mieszamy jeszcze chwilkę do połączenia składników. Masę przekładamy do natłuszczonej foremki w kształcie serca. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół na drugim poziomie od dołu
Rita creativecukru, włączamy miksowanie i ubijamy na puszysto. Następnie dodajemy twaróg, olej kokosowy i mieszamy na puszystą masę bez grudek. Dodajemy mąkę samorosnącą kakao, posiekaną czekoladę, i mieszamy jeszcze chwilkę do połączenia składników. Masę przekładamy do natłuszczonej foremki w kształcie serca. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół na drugim poziomie od dołu
RITA food channelodżywki białkowej (ja dałam smak mleczny karmel) 1/3 szklanki mleka kokosowego light 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g zmielonych na mąkę płatków owsianych 500g chudego twarogu opcjonalnie jakieś słodzidło Sposób przygotowania: Wrzucamy do blendera wszystkie składniki i miksujemy na jednolitą masę smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni bez tłuszczu SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjednego z naszych gości, a my możemy delektować się bez większych wyrzutów sumienia. Przepis na fit brownie z batatów: Składniki 2 bataty 2 garście daktyli 3 jajka 1/2 szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Orzeszki ziemne Przygotowanie Bataty obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do momentu
ale Pyszniecały czas ubijając. Kiedy piana będzie gęsta i błyszcząca (jak na bezę), zmniejszamy obroty miksera i dodajemy żółtka - po jednym. Następnie powoli dodajemy mak, wiórki kokosowe oraz mielone migdały. Mieszamy powoli, szpatułką, uważając, by piana nie opadła. Piekarnik nagrzewamy do 170 ºC. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy przez ok. 20 min lub do suchego patyczka
Ratunku obiaddeser :) Takie śniadanko syci, nadal jest zdrowe, a Ty bez żadnych wyrzeczeń możesz od samego rana zajadać się słodkościami :) Kto preferuje takie rozwiązanie? :P Składniki: 2 jajka 50 g płatków owsianych bezglutenowych lub mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżeczka oleju kokosowego krem z orzechów laskowych z kakao (Amandin
Zdrowie na języku :Pprażonego słonecznika (kupujemy zwykłe, obrane nasiona i prażymy na suchej patelni, bez dodatku soli) 5 łyżek oleju kokosowego rafinowanego 1 czerwona cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/3 łyżeczki ostrej ostrej papryki sól, pieprz 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C . Wyłóż blachę papierem do pieczenia, na tym ułóż paprykę (wydrąż wcześniej gniazda nasienne) i obrane marchewki
Powiedz dietom niemnie z braku ciemnych ciastek są jasne.. Ciasta bez pieczenia możecie zobaczyć u : 1 paczka krakersów 1 duża paczka herbatników 4 szkl.mleka 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii lub cukier waniliowy 1/2 szkl.cukru 1 margaryna 100 g wiórków kokosowych Na polewę 0,5 kostki margaryny 5 łyżek cukru 3 łyżki
Moje domowe kucharzeniesytuacji ten przepis niejednokrotnie mnie uratował :) to ciasto na szybko, bez wyszukanych składników, które zapewne każdy ma w swojej szafce. Idealne na niedzielną chandrę ! :) Składniki: ½ kg mąki tortowej, 1 margaryna, ¾ szklanki cukru, 3 łyżki śmietany, ½ łyżki octu, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, ½ szklanki wiórki kokosowe, owoce sezonowe lub mrożone, tłuszcz do formy, wiórki do formy. Wykonanie
Tradycyjna KuchniaTrzeci dzień choroby, niby jest lepiej, ale gardło nadal boli, więc nie wszystko dałbym radę zjeść. Wymyśliłem dziś na obiado - desero - kolacje naleśniki. Że to będzie
Parowar Facetapuszek, nieziemska! Składniki: beza kokosowa: - 3 białka - 75 g wiórków kokosowych - 90 g cukru - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, ubijaj dalej, dodaj mąkę ziemniaczaną, beza ma być sztywna i szklista, na sam koniec wiórki, wymieszaj łyżką. Wyłóż na blaszkę, piec 15 minut w temp. 180 stopni C. Zwiń gorącą w roladę
SMYKWKUCHNIdaktyli bez pestek 3 łyżki wody 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego kropla wanilii (opcjonalnie) Nadzienie: garść prażonych orzeszków ziemnych (lub innych orzechów) Polewa czekoladowa: 1/2 szklanki płynnego oleju kokosowego 4 łyżki kakao 4 łyżki syropu z agawy Wykonanie: Wykonanie spodu: Do naczyniu wkładamy wszystkie składniki na spód i dokładnie mieszamy. Wykładamy na papier do pieczenia, dociskając masę formujemy
Lamarida.pl