Aromatyczne babeczki na soku jabłkowym (w lżejszej bezmlecznej wersji). To taka nasza mniejsza wersja ciasta jabłkowego. Zdecydowanie Wam je polecam. Pyszne, aromatyczne, bez dodatku mleka. Całego smaku nadaje im naturalnie mętny sok z jabłek Smaki Victorii. Idealne dla dzieci, wspaniałe do filiżanki ulubionego soku czy herbaty. U nas znikają w mgnieniu oka. W przygotowaniu babeczek mogą Wam pomagać(...)Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/2 łyżki cukru z melasą trzcinową 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy do piernika 3/4 szklanki naturalnie mętnego soku z jabłek Smaki Victorii 1/3 szklanki oleju kokosowego (rozpuszczonego) 1 jajko 1 jabłko Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier z melasą trzcinową, przyprawę do piernika oraz
Słodkie okruszkiChlebek bananowy, wilgotny, długo zachowuje świeżość, bardzo aromatyczny. Ma mięsisty, gęsty, słodki miąższ. Banalny do przygotowania, zrobisz go bez użycia miksera. Przygotowanie ciasta bananowego ogranicza się do wymieszania składników i im krócej mieszasz, tym lepiej. Takie ciasto dla leniwców. Banany można rozgnieść widelcem, ja jednak zblendowałam je na gładką masę z dodatkiem oleju. Smakuje do popłudniowego kubka kawy, możesz(...)pracy lub dzieciom do szkoły. Miłośnicy chleba bananowego będą zadowoleni. Składniki: 2 dojrzałe banany 250 g mąki pszennej/orkiszowej 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g drobnego cukru/ksylitolu 50 g wiórków kokosowych 2 jajka 125 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego Wykonanie: włączyć piekarnik i ustawić na 180`C. Keksówkę natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wiem jak ja usiedzę! ) No ale przejdźmy do ciacha! Jest bez pieczenia – duży plus w takie upały. Robi się błyskawicznie – to kolejny! Smakuje fenomenalnie – jeszcze jeden! I poradzą sobie z nim nawet Ci, którzy od robienia słodkości daleko uciekają. Herbatniki przełożone pysznym, kokosowym kremem budyniowym i zalane galaretą z soczystymi ananasami są świetnym pomysłem
Ostra na Słodkowlać mleko kokosowe. Całość ponownie wymieszać i przelać na spód z dżemem. Sernik piec 10 minut w 240 stopniach, a następnie 90 minut w 150. Przygotować kokosowy wierzch. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe. Bezę kokosową przełożyć na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i podpiec 20 minut
Di gotujerazem jest to tarta na owsiano- kokosowym spodzie oraz kremem czekoladowym- jednak bez czekolady. Jak to możliwe? Poniżej podaję przepis. Składniki Spód - 200 gram mąki owsianej - 50 gram mąki kokosowej - 40 gram oleju kokosowego - 2 jajka - 2 łyżki kakao - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka jogurtu greckiego Masa - 300 gram suszonych namoczonych dzień wcześniej daktyli
Health-Fit-Lifedelikatnie połączyłam całość miksując na najmniejszych obrotach. Masę wyłożyłam do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piekłam przez około 25 minut ( do suchego patyczka) w temperaturze 160 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawiłam do wystudzenia. Masa - 150 gram płatków ryżowych - 200 gram wiórek kokosowych - 2 szklanki mleka bez laktozy lub wody - 3 łyżki miodu Wykonanie W garnku zagotowujemy wodę/mleko. Do gotującej
Health-Fit-LifeSurowa tarta z malinami to wegańska tarta bez pieczenia, którą wykonuje się z surowych produktów, takich jak orzechy, płatki, bakalie. Tarta jest bez
Moja Delicjastaram realizować. Styczeń to dobry czas. Wykorzystajcie to! Ciasto orzechowo-jabłkowe bez pieczenia Pyszne, zdrowe i szybkie do wykonania Pomysł zaczerpnięty z Natura na talerzu Składniki na ciasto: 2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki mielonych migdałów 1 szklanka daktyli 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu klonowego Składniki na wypełnienie ciasta: 5 dużych jabłek
Moja Mama GotujeLubicie bataty? 😃 Składniki (2 porcje): 2 średnie bataty 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli i pieprzu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie: Bataty obierz i pokrój w grubą kostkę. Przełóż do miski i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz (bez przykrycia) w mocno nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut
Zdrowie na języku :PPyszne ciasto, które nie wymaga pieczenia i jak na takie upały to dość szybko przygotowuje się je. Dodatkowo bardzo szybko znika. Pianka kokosowa zmienia całkiem
Kuchnia Pauletteswymieszaj w misce. W oddzielnej misce połącz jajka z dyniowym puree i kokosowym olejem. Wlej mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia i napełnij masą. Wygładź i posyp perłowym cukrem. Wstaw ciasto do nagrzanego na 160ºC piekarnika na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Piecz ciasto przez około 45 minut. Sprawdź drewnianym patyczkiem
codojedzeniarodzynek niesiarkowanych (Targroch) 50 g nasion chia 80 g płatków kokosowych 50 g siemienia lnianego złocistego (Targroch) 100 g moreli niesiarkowanych (Targroch) Przygotowanie: Wszystkie składniki (bez dodatków!!!) przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Nagrzać piekarnik na 180*C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszkę wysypać granolę, rozłożyć równomiernie i piec przez 35 minut
Zdrowie na języku :Pszklanka mleka ryżowego 2 jajka 3 łyżki kakao ksylitol/agawa Polewa: 12 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki masła kokosowego Dodatkowo: dżem wiśniowy Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto przelałam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika na 45 min, temp. 180 °C. (wypiekamy do suchego
nietadietalubi czyścić piekarnika z przypalonych pozostałości po pieczeniu :)). Wypełnione papilotki włożyć do nagrzanego do 200*C piekarnika i piec przez ok 15-20 minut. Ja dodatkowo przygotowałam masę budyniową z kawałkami czekolady i wiórkami kokosowymi. Na kremie dodatkowo ułożyłam kawałki bananów i czekolady :) Składniki na krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka 1/2 cukru wanilinowego
The Sweet Damselsłonecznika 50 g sezamu 2 łyżki syropu z agawy 3 łyżki oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 0,5 szklanki soku jabłkowego (100% sok bez cukru!) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki mieszamy (olej podgrzewamy, żeby miał płynną konsystencję) przekładamy na blach wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w temp 150 stopni przez około godzinę, co kilka minut mieszając łyżką
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość