kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:229/334)

Bananowo - kokosowe batoniki owsiane w polewie czekoladowej 184

To trochę eksperymentalne batoniki. Zachciało mi się coś kokosowego, w połączeniu z masłem orzechowym. Niestety masła została mi tylko resztka, więc musiałam urozmaicić je o tahini

Healthy food explorer
Mazurek kokosowy z białą czekoladą 148

mnie nie ma Świąt Wielkanocnych bez mazurka. Więc i w tym roku nie może go zabraknąć :) Wyszperałam bardzo ciekawy przepis na mazurka z masą kokosową, polewą z białej czekolady oraz dodatkiem dużej ilością bakalii. Składniki na ciasto: 300 g mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej   150 g masła 82 % (zimne - prosto z lodówki) 100 g cukru pudru(...)wody opcjonalnie: 1 żółtko (do posmarowania ciasta) Masa kokosowa: 300 ml śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki cukru  Polewa: 150 g białej czekolady 1 łyżka mleka  1/4 łyżki masła Dodatkowo (do ozdoby): płatki migdałowe suszone morele  suszona żurawina rodzynki wiórki kokosowe Zaczynamy od przygotowania ciasta. Masło pokroić na małe kawałki

Świat Ciasta
Tort lodowy jagodowo- kokosowy (bez glutenu, cukru, laktozy) 348

zawsze muszą być podawane w formie gałek. 🍨 Torcik lodowy to idealny pomysł na stworzenie deseru i ciasta jednocześnie. Dodatkowo jest bez glutenu, laktozy oraz białego cukru czyli zdrowie w pysznej i pięknej odsłonie. Ryżowy biszkopt, kokosowo-ryżowe lody, kokosowe praliny a to wszystko z dodatkiem jagód. Gwarantujemy, że deser zniknie szybciej niż się rozpuści! No chyba, że macie(...)dużej cytryny Lody kokosowo-jagodowe -160g ryżu jaśminowego -1200ml mleka migdałowego i kokosowego -ksylitol -śmietanka kokosowa z jednej puszki 400ml -ok 100g mrożonych jagód Pralinki kokosowe -3 łyżki wcześniej ugotowanego ryżu jaśminowego -5-6 łyżek wiórków kokosowych Krem jagodowy -4 łyżki śmietanki kokosowej -2 łyżki jagód -1 łyżka ksylitolu JAGODOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić

Candy Pandas
Ciasteczkowy jabłecznik na kruchym spodzie kokosowym 303

jabłek – ale tak naprawdę to dowolnie duża ilość jabłek😉 40g dobrej odżywki białkowej – u mnie o smaku ciasteczkowym 2 jajka Cynamon – do smaku Opcjonalnie: odrobina ekstraktu waniliowego (u mnie bez😉 )   Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania jabłek, bo one zajmą nam najwięcej czasu😉 Nie obieramy ich ze skórki tylko dokładnie myjemy i kroimy w nie-za-drobną(...)się schłodzi smarujemy formę olejem kokosowym i wciskamy ciacho na formę, ugniatając je paluchami tak, żeby pasowało i pokryło równomiernie całą foremkę. Nakłuwamy ciasto widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180˚C na około 10-15 minut – aż się zarumieni (czas różni się w zależności od piekarnika). W czasie gdy ciacho się piecze, a jabłka pewnie już wystygły, możemy

Jak gotować i nie zwariować
Jabłka pod kruszonką z mąki gryczanej 147

Nadchodzą niespodziewani goście? Macie mało czasu na przygotowanie deseru? A może po prostu napadła Was ochota na smaczny i szybki podwieczorek? Niezależnie od powodu i okazji

Smakuje zdrowo
Marchewkowe brownie z wegańskim mascarpone (bezglutenowe, wegańskie, bez cukru) 213

Ciasto marchewkowe o strukturze brownie - wilgotne, zbite i słodkie, ale zdrowe :) Jednym zdaniem - najsmaczniejszy zakalec na świecie :) Lekkości dodaje mu smaczny serek à la mascarpone, przygotowany

Domowa Cookierenka Agi
KOKOSOWE CIASTKA Z KLEIKU RYŻOWEGO, BEZGLUTENOWE 260

      Do upieczenia ciastek na bazie kleiku ryżowego zainspirowała mnie znajoma. Prawdę powiedziawszy przez myśl mi wcześniej nie przeszło, by piec ciastka z kleiku

Smaczne Zdrowe
Wegański sernik malinowy bez pieczenia 361

Dieta bezmleczna nie oznacza, że musimy zrezygnować z ciast i słodyczy! Możemy zrobić nawet roślinną wersję sernika na zimno. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik

Dieta bez mleka
CHRUSTY, CHRUŚCIKI, FAWORKI NA MĄCE ORKISZOWEJ I KSYLITOLU 342

   Chrusty, chruściki, faworki, różne nazwy, ten sam przysmak. Pyszne, kruche, chrupiące... idealne na tłusty czwartek ale nie tylko. Przepis pochodzi z gazetki Chaty Polskiej

Smaczne Zdrowe
Cukiniowe brownie z czereśniami, zdrowe ciasto bez cukru 152

W jednym z poprzednich postów wspominałam, że latem cukinia jest u mnie grana w przeróżnych wersjach i na pewno pojawi się także coś na słodko. Dotrzymuję

HealthyCreations
Jaglany makowiec z pomarańczą polany czekoladą 172

obłędny w smaku!🙆 Składniki (forma 20 cm) -100 g kaszy jaglanej -100 g maku -1 banan -20 g wiórków kokosowych -2 jaja -3 łyżki rodzynek -30 g orzechów -1 pomarańcza polewa: -30 g czekolady gorzkiej -20 g oleju/masła +wiórki kokosowe do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy i studzimy. 2. Mak zalewamy wrzątkiem(...)melaksera wrzucamy kaszę oraz mak i miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy banana, jajka i miksujemy. Potem wiórki kokosowe, pokruszone orzechy, skórkę oraz sok z pomarańczy, rodzynki i wszystko dokładnie miksujemy. 6. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy 80 min 180 stopni. 7. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy na ostygnięte ciasto i posypujemy kokosem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przepis #31 Żytnie drożdżówki z owocami 156

wersję drożdżówki na mące żytniej, bez białego cukru oraz mleka z powidłami. Zapach jest równie kuszący co tej dostępnej w sklepie. Smak różni się ze względu na rodzaj użytej mąki - według mnie jest jeszcze lepszy i przede wszystkim zdrowszy:) Składniki: - 250 gram mąki żytniej - 35 gram oleju rzepakowego lub kokosowego - 2 łyżki cukru kokosowego - 14 gram drożdży(...)zagłębienie w które nakładamy owoce lub powidła czy inne nadzienie. Wierzch posypujemy kruszonką przygotowaną z resztek mąki (to co zostaje w misce) do której dodajemy odrobinę cukru kokosowego. Tak przygotowane drożdżówki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez  około 25 minut. Pyszna i aromatyczna drożdżówka z owocami i kruszoną idealnie nadaje się na drugie śniadanie czy przekąskę

Health-Fit-Life
Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą” 178

warsztatach Akademii Smaku Bosch „Chlebem i solą”, które prowadził Tomek Morawiecki, bloger, muzyk, ekspert od zdrowej żywności i chleba. Warsztaty były ciekawie, widać było, że wie co mówi, a pieczenie chleba to jego pasja. W Akademii Smaku Bosch tym razem nie było ścisku, co wyszło im na plus, sprawniej nam się pracowało, można było swobodnie porozmawiać z prowadzącym(...)ryżowy chleb bezglutenowy na zakwasie ryżowym – socca z mąki z ciecierzycy (forma pieczywa bez zakwasu i drożdży, która przypomina naleśnik) – chleb żytni figami i orzechami na zakwasie żytnim oraz dwa smarowidła: – pastę z fasoli z czosnkiem i majerankiem – masło kokosowe z miodem, świeżym tymiankiem i sezamem Dziękujemy Akademii Smaku Bosch za zaproszenie na Warsztaty kulinarne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb który odmienia życie, bez glutenu, bez laktozy 115

Chlebek z ziaren, bez mąki zrobiłam na podstawie przepisu  My New Roots . Przepis tej wspaniałej blogerki Sarah Britton jest  jak objawienie:) Widziałam już wiele delikatnie zmodyfikowanych wersji i każda kolejna jest zaskakująca. Ja również przepis zmodyfikowałam, adekwatnie do naszych potrzeb. Sposób przyrządzania tego cuda jest bardzo prosty, dodatkowo można wykorzystać swoje preferencje smakowe:) Chleb jest bardzo smaczny(...)lnianego 1 łyżeczka soli 1 łyżka agawy 4 łyżki roztopionego masła kokosowego 400 ml wody Do miski wsypałam suche składniki: ziarna słonecznika, ziarna siemienia lnianego, płatki gryczane, płatki jaglane, płatki quinoa, zmielone siemie lniane, sól i rodzynki. W drugiej misce wymieszałam mokre składniki: wodę, agawę i masło kokosowe. Następnie połączyłam suche składniki z mokrymi składnikami. Masę przełożyłam do keksówki

nietadieta
Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą” 214

warsztatach Akademii Smaku Bosch „Chlebem i solą”, które prowadził Tomek Morawiecki, bloger, muzyk, ekspert od zdrowej żywności i chleba. Warsztaty były ciekawie, widać było, że wie co mówi, a pieczenie chleba to jego pasja. W Akademii Smaku Bosch tym razem nie było ścisku, co wyszło im na plus, sprawniej nam się pracowało, można było swobodnie porozmawiać z prowadzącym(...)ryżowy chleb bezglutenowy na zakwasie ryżowym – socca z mąki z ciecierzycy (forma pieczywa bez zakwasu i drożdży, która przypomina naleśnik) – chleb żytni figami i orzechami na zakwasie żytnim oraz dwa smarowidła: – pastę z fasoli z czosnkiem i majerankiem – masło kokosowe z miodem, świeżym tymiankiem i sezamem Dziękujemy Akademii Smaku Bosch za zaproszenie na Warsztaty kulinarne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię