kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:161/334)

Pudding ryżowy z daktylami 220

Ryż jest bardzo uniwersalnym produktem, doskonale pasuje zarówno do dań obiadowych jak i deserów. Na słodko częściej jest spożywany przez dzieci, ale warto o nim nie

Kuchcik gotuje
Proste ciasteczka owsiane z bakaliami 135

wersji ciasteczek. Owsiane z dodatkiem bakalii, proste, bez miksera, lekko chrupiące, miękkie i piękne. Tak można je krótko opisać. Znalazłam je na blogu u Beaty ( Niebo na talerzu ), spróbowałam, ale od razu z modyfikacją (robiłam z tego co miałam, po kombinacji stwierdzam, że udane;) Można do nich dodać kakao, wiórki kokosowe, rozmaite bakalie. Ja podjadałam z łyżeczką wiśniowego dżemu(...)łyżką, dodaję bakalie i posiekane orzechy, mieszam do połączenia. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Łyżką nakładam porcje i formuję kształt ciastka. Na końcu posypuje je cukrem trzcinowym, można białym grubym lub zrezygnować w ogóle. Piekę grzaniem góra plus dół bez termoobiegu w 170 st. C przez 15 minut do ładnego zarumienionego koloru. Studzę na kratce

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowy biszkopt z gruszką i jabłkiem w galaretce :) 177

którego idealnie wkomponował się słodki mus owocowy.  Składniki: 75 g mąki jaglanej  75 g mąki z tapioki (można zamienić na ziemniaczaną) 3 jajka 60 g cukru kokosowego (można zamienić na ksylitol lub erytrytol) Masa owocowa: 3 gruszki 3 jabłka 1 łyżeczka cynamonu  1 łyżka soku z cytryny  1 galaretka cytrynowa (ja użyłam wegańskiej, firmy Amylon ) Biszkopt(...)krótką chwilę.  Teraz dodaj ubite białka i na średnich obrotach całość dokładnie zmiksuj.  Wlej masę do tortownicy (średnica 16 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego na 180*C. Piecz 30 minut, w termoobiegu.  Po upieczeniu od razu wyciągnij z piekarnika i upuść na podłogę z 1/2 metra wysokości (taką czynność wykonuje się

Zdrowie na języku :P
Sernik oreo z borówkami- bez pieczenia i bez cukru :) 165

SKŁADNIKI (na tortownicę 21 cm) spód i góra: 11 łyżek zmielonych migdałów (bez skórki) (migdały wrzucamy do wrzątku, po kilku minutach odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą - skórka super schodzi)  11 łyżek mąki kokosowej 3 łyżki ciemnego kakao 95 g płynnego oleju kokosowego masa: 250 g twarogu półtłustego 150 ml śmietanki 36% 150 g jogurtu greckiego(...)łyżki żelatyny 4 łyżki zimnej wody 5 łyżek erytrolu 250 g borówek amerykańskich PRZYGOTOWANIE Migdały miksujemy/mielimy, łączymy w misce z kakao, mąką kokosową i tłuszczem. Mieszamy ręką na gładką masę.  Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Połowę masy kakaowej wykładamy na dno i ugniatamy.  Wkładamy do lodówki na kwadrans, resztę pozostawiamy w temperaturze pokojowej.  Śmietankę ubijamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Nerkownik kokosowy z truskawkami i jagodami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 188

jest ważne dla cukrzyków, dużo błonnika no i są bez glutenu!  Firma Incola ma w swojej ofercie mnóstwo ciekawych produktów oznaczone przekreślonym kłosem 😊       Składniki  (śr: 18 cm): Spód  -90g  płatków teff Incola -90g płatków owsianych Incola -3 łyżki roztopionego oleju kokosowego -3 łyżki melasy z karobu (lub innego płynnego słodzidła

Candy Pandas
Bezglutenowa babka orzechowo – marchewkowa 225

spóźnialskich (takich jak ja :)) wielkanocna babka w wersji bez glutenu, bez nabiału i bez cukru. Szybko się robi i świetnie smakuje a przede wszystkim nie jest sucha i po jednym dniu nie staje się twarda jak kamień Bezglutenowa babka orzechowo - marchewkowa Drukuj Porcje: forma o średnicy 22cm Czas przygotowania: 1 godzina Składniki: 400g marchewki 50g żurawiny(...)brązowego ryżu (zmieliłam ryż w młynku) 25g mąki jaglanej 25g mąki ziemniaczanej 20 g zmielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 80ml rozpuszczonego masła klarowanego lub oleju kokosowego 4 jajka 60g ksylitolu 30ml miodu lub syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie 1 Marchewkę obieram i ścieram na średnich oczkach. 2 Żurawinę

Book of spells
Jak zrobić idealne kruche wegańskie ciastka? Przepis podstawowy. 318

dojrzały banan łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g miękkiego oleju kokosowego lub innego roślinnego (około 130 ml) 100 g cukru Przygotowanie: W dużej misce zblenduj na puszystą, gładką masę banana, olej i cukier. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól. Zagnieć ciasto formując ostatecznie kulę. Zawiń kulę ciasta w folię spożywczą i umieść(...)ułatwinienia sobie pracy na części. Rozwałkuj ciasto na grubość nie większą niż 5 mm i wykrawaj dowolne kształty ciastek. Przełóż uformowane ciasta za pomocą łopatki (w sumie to bez tego też się od blatu odkleją) na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz ciasteczka w temp. 170-180 C 12-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika początkowo ciastka

greenscarf
Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 215

galaretka cytrynowa bez cukru (14 g) 100 ml wody 3 łyżki ksylitolu 0,5 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze konfitura bez dodatku cukru ekstrakt waniliowy rozcieńczony przegotowaną wodą do nasączenia blatów wiórki kokosowe łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia kwiatki z opłatka do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z karobem. Białka oddzielić od żółtek(...)ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły.  Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Serek ricotta utrzeć z ksylitolem i stewią

FitKot
Bakaliowa rolada z jagodowym kremem, owocami i pierzgą pszczelą (bez glutenu, bez laktozy, bez pieczenia) 231

zdrowa rolada. Wszystkim którzy mieli okazję spróbować, bardzo smakowało. Wierzę im na słowo i deser polecam, tym bardziej, że jest całkowicie bezglutenowy, bez laktozy i bez pieczenia, dzięki czemu zachowuje maksimum wartości odżywczych. Gdyby nie pierzga pszczela, byłby wegański, ale zdecydowałam się ją dodać, nie tylko ze względu na intrygujące walory smakowe, ale również na jej zbawienny(...)jest najzdrowszy, bo wszystkie są wyjątkowe ;) Masa na roladę zrobiona jest z suszonych owoców, mielonych orzechów i nasion, a krem jagodowy przygotowałam na bazie quinoy, nasion chia i mleka kokosowego. Składnki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2/3 szklanki leśnych jagód (mogą być mrożone) 1 i 1/2 łyżki nasion chia 180 ml mleka kokosowego 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki soku

Quinoa Raz!
Filety kurczaka pieczone w wiórkach kokosowych - fit schabowe. 479

obiad, by je zastąpić mniejszym złem?  Otóż, wiórki kokosowe są idealnym produktem, który pozwoli rozwiązać nasz problem. Są one być może i nieco kaloryczne (nie dajmy się zwariować), bo mają w sobie naturalne tłuszcze, ale dzięki temu świetnie sprawdzają się do panierowania mięsa, które później będzie pieczone. Z ich pomocą zrobimy naprawdę smaczne i wilgotne mięsko, znacznie smaczniejsze niż(...)mleko, a na inny talerz wsypać wiórki. Panierujemy mięso najpierw zamaczając w mieszance jajka i mleka po obu stronach, a następnie zanurzając w wiórkach,także obustronnie.  Pieczemy na papierze do pieczenia, w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku po 10-15 minut z każdej strony, by kotlety nabrały rumianego koloru.  Smacznego! Pozdrawiam, Kasia

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasteczka jaglano - kokosowe 207

Wspaniałe,chrupiące i do tego bardzo zdrowe ciasteczka,które można jeść bez większych wyrzutów sumienia.  Przepis pochodzi z bloga Ania gotuje  ,trochę przeze mnie zmodyfikowany.   200 g płatków jaglanych pełnoziarnistych 70g wiórków kokosowych  2 jajka 100 g masła 2 łyżki miodu prawdziwego 30 g mąki jaglanej 1 łyżka cukru trzcinowego do posypania ciastek Wsypać(...)masło i wymieszać dokładnie. Odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać mąkę jaglaną i dłońmi lepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki rozpłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,każdą lekko posypać odrobiną cukru trzcinowego. Piec w temp. 170* C przez 20 minut do uzyskania ładnego złotego koloru. Z tej porcji wychodzą 24 ciasteczka

Kolorowa kuchnia Elki
Babka piaskowa kokosowa 186

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g wiórków kokosowych Polewa: 30 g gorzkiej czekolady 30 g mlecznej czekolady 1 kopiasta łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% w temp. pokojowej Keksówkę wysmarować masłem i wysypać mąką lub bułką tartą. Piekarnik nastawić na 175°C . Obie mąki, proszek i wiórki kokosowe wymieszać w misce. Odstawić. W drugiej misce utrzeć masło(...)momentu połączenia się składników w całość. Ciasto przelać do przygotowanej keksówki i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 55 - 60 min. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Po całkowitym wystudzeniu górę ciasta posmarować czekoladą. Polewa: Uwaga: Ilość polewy starcza na pokrycie góry ciasta, bez boków . Oba rodzaje czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do lekkiego przestygnięcia. Gdy czekolada jest lekko ciepła

Posadzone i zjedzone
Muffiny owsiane 195

innego słodzidła) jajko 2 łyżki wiórków kokosowych garść owoców wiórki do posypania Jogurt roztrzepujemy z jajkiem i cukrem, dodajemy płatki i wiórki kokosowe. Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki (nie radzę używać papierowych papilotek, przyklejają się do muffinki i ciężko je oderwać).  Na wierzch wrzucamy owoce i posypujemy wiórkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Czerwona Porzeczka
Babka makowo-kokosowa 157

którzy nadal nie zdecydowali co będą piekli w święta dla zapracowanych dla fanów kokosu Składniki na ciasto: 100g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek sok z połowy cytryny 150g cukru 200g masła 100g zmielonego maku (można kupić taki gotowy z torebce np. firmy BackMit, nie suchy!) 150g wiórków kokosowych Dekoracja (opcjonalnie): Gotową babkę wystarczy posypać cukrem

Mania Wypiekania