Składniki na farsz do 1 średniej wielkości keto burrito: 150 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo – wołowego (łopatka, karkówka, podgardle, wołowina) 30 g pomidorów świeżych lub w puszcze bez skórki 30 g cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 10 g (ok 1/2 sztuki) papryczki chili 50 g papryki czerwonej i żółtej 15 ml oliwy z oliwek sól himalajska(...)zalewą oraz paprykę. Dusić wszystko około 15 minut. Doprawić do smaku. Do przygotowania tortilli mąkę kokosową przesiać i wymieszać z mąką konjac, łupinami oraz przyprawami. Dodać wodę i wyrobić ciasto ręcznie do uzyskania elastycznej masy o konsystencji plasteliny. Ciasto umieścić między arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto nie może być zbyt cienkie ponieważ jest
Ola la LCHFwydrążamy środek z pestkami, solimy, smarujemy olejem kokosowym i pieczemy w 160 st. C przez ok. 10 minut. Komosę ryżową gotujemy w wodzie w stosunku 1:1 (1/2 szklanki komosy na 1/2 szklanki wody). Po ugotowaniu dodajemy do niej pokrojone w kostkę: pomidora i fetę. Tak przygotowanym farszem nadziewamy cukinie i pieczemy ok. 20-25 minut nie zmieniając temperatury. Farsz(...)u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","1\/2 szt ser brie"],"recipeInstructions":["Cukini\u0119 ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser kroimy w kostk\u0119. Wszystkie sk\u0142adniki mieszamy dok\u0142adnie na jednolit\u0105 mas\u0119. Wyk\u0142adamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temp. 150 st. C z termoobiegiem (180 st. bez).","W przypadku u\u017cycia
Kucharzycamuffiny i muffinki to nie to samo . Muffiny to puszyste placki drożdżowe, wypiekane w Anglii już tysiąc lat temu. Muffinki to ich znacznie młodsze siostry, bez dodatku drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według(...)jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego - 250 g borówki amerykańskiej W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość mieszamy
mojewypiekiinietylkosmaku) - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - kilka ziemniaków - mleko kokosowe (puszka) - duży pęczek kopru - 2 łyżki masła klarowanego - sól, pieprz do smaku - jajka ugotowane na twardo Do tej zupy najlepsze będą buraki pieczone (gotowane w ostateczności) – dokładnie wyszorowane zawijamy w folię aluminiową (wszystkie razem lub osobno – do wyboru) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 60 minut(...)więc po dokładnym wyszorowaniu, bez obierania, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do wrzącego bulionu na niecałe 15 minut. Tuż przed końcem gotowania, do garnka dodajemy zawartość patelni z ogórkami, pokrojone w talarki marchewki z bulionu, sok z ogórków (do smaku, więc lepiej dodać porcjami) oraz ścieramy (bezpośrednio do zupy) buraki. Wlewamy puszkę mleka kokosowego, doprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie
mojewypiekiinietylkogofry): 40 g mąki owsianej 30 g (1 miarka) odżywki białkowej, u mnie biała czekolada z maliną (SFD) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko, wielkość M 100 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego Dodatki: frużelina z czerwonej porzeczki i brzoskwini (SFD) orzechowy krem czekoladowy (SFD) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) dokładnie ze sobą wymieszaj. Gofrownicę(...)oleju w miejscach, gdzie będziesz smażyć gofry. Wylej masę i smaż gofry około 6 minut, na prawie największej mocy. Podawaj z dodatkami. U mnie moje ulubione frużeliny bez cukru i pyszny krem czekoladowy. Wartości odżywcze dla 3 gofrów bez dodatków: energia: 393 kcal białko: 35 g tłuszcze: 13 g węglowodany: 32 g błonnik
Zdrowie na języku :Pmąki * 5-6 łyżek cukru * 1 łyżka cukru wanilinowego * 3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Ja swoje ciasto chłodziłam 1 godzinę w lodówce. Wałkowałam po tym czasie na grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Notatki: * obserwować kolor ciasteczek(...)minutach - mają się upiec na złoty kolor * wiórki nie są konieczne, ja robiłam część z wiórkami a część bez * jeśli ciasto nie chce się ugnieść na gładką masę dodać jeszcze odrobinkę (ok. 5 g masła) Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąsmaczne i chrupiące. 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) 3 opakowania budyniu śmietankowego (120 g) 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 3 jajka Kilka kropel aromatu pomarańczowego Olej kokosowy (do smarowania gofrownicy) Do miski przesiewamy mąkę orkiszową oraz proszek do pieczenia. Wsypujemy budyń śmietankowy. W osobnej misce łączymy mokre produkty – jogurt naturalny
VioletoweKucharzenieSKŁADNIKI ❤ Ciasto: mąka samorosnąca ( 60 gr.) lub 60 gr. mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao ciemne (3 łyżki) gorzka czekolada (1/2 tabliczki) cukier (100 gr) jajka (3 szt.) twaróg półtłusty (500 gr) olej kokosowy (50 gr) Mus truskawkowy: t ruskawki (120 gr) cukier (1 łyżka) żelatyna (1 łyżeczka) Dodatkowo: truskawki do ozdoby Potrzebne gadżety
RITA food channelśrednicy około 6 cm (czyli około 20 markiz): ciastka: 500 g mąki pszennej (tortowej) 200 g miękkiego oleju kokosowego (wersja wegańska) lub masło 150 g cukru 1 banan w wersji wegańskiej lub 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli czubata łyżeczka sproszkowanego imbiru opakowanie cukru waniliowego (15 g) 1-2 cm świeżo startego imbiru
greenscarfwięcej miodu aby były słodsze) - proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki - cynamon - 1/2 łyżeczki - olej kokosowy (6 g) do smażenie/ lub masło klarowane Wykonanie: Jaja wbij do miski, dodaj twaróg, mąkę, odżywkę białkową (u mnie czekolada-piernik), proszek do pieczenia, miód, cynamon. Wszystko dokładnie zblenduj. Smaż placuszki na rozgrzanej patelni, pod przykryciem. Z czym podawać? Ja dałam(...)serka wiejskiego i 30g dżemu porzeczkowego. Z moimi dodatkami 1 porcja: 250 kcal (B:25g W:22g T:6g) Równie dobrze smakują bez dodatków, z masłem orzechowym też pyszne. Taki posiłek możesz zjeść zarówno na śniadanie jak i kolację, również jako przekąska lub przed treningiem - ja w tym przypadku zjadam z masłem orzchowym :) Pycha!!! całość: 698 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: (4 porcje) 4 duże jabłka 16-20 goździków Sos orzechowy: 3/4 szkl. mleczka kokosowego 1/4 - 1/2 szkl. mleka krowiego 90 g. wyłuskanych orzechów ziemnych (niesolonych) 3 łyżki kremowego masła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka sezamowej pasty tahini 1 łyżeczka cukru z wanilią(...)łyżka cukru trzcinowego Jabłka umyj i wytrzyj. W każde jabłko wbij po kilka goździków. Ułóż owoce w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz (bez pokrywy), aż jabłka będą miękkie, sprawdź wbijając w jabłko wykałaczkę. Orzechy zmiel w młynku do kawy. Zmielone wsyp na suchą gorącą patelnię i praż orzechy, aż poczujesz ich zapach
Delicious Placemieszamy i wykładamy łyżką porcje na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym (niewielka ilość) olejem kokosowym. Placuszki smażymy na małym ogniu. Aby łatwiej się później obracały smażmy je pod przykryciem (pokrywką). Gdy pojawiają się bąbelki odwracamy je ostrożnie na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy (już bez pokrywki). Podajemy w towarzystwie ulubionej herbaty oprószone cukrem pudrem z listkami świeżej mięty. Smacznego
Słodkie okruszkijogurcie naturalnym :) Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki erytrolu 2 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 4 jajka 1 opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego Jajka ubić z ksylitolem i erytrolem na puszystą masę. W osobnej misce wymieszać budyń z mąką kokosową. Do ubitych jajek powoli dodawać jogurt, mieszając(...)wolnych obrotach miksera. Wsypać suche składniki i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach (w połowie pieczenia przykryć wierzch ciasta folią
FitKotnaleśniki aż po gulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci, które są tradycyjną toskańską przekąską podawaną z serem ricotta. U mnie wersja bezglutenowa i bez nabiału za to doprawiona ciemnym kakaem. Jest to łatwy przepis na uzyskanie elastycznych i lekkich(...)naleśników o bogatym smaku i wyczuwalnej orzechowej nucie. Ja najbardziej lubię naleśniki w wersji na słodko, podane z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Bezglutenowe naleśniki kasztanowe Drukuj Porcje: ok. 8 naleśników Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 100ml mleka kokosowego 100ml wody 2 jajka 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 100g mąki kasztanowej 2 łyżki ciemnego
Book of spellswody 3 łyżki roślinnego oleju 2/3 szklanki roślinnego mleka (ok 130ml) ¾ szklanki mąki ryżowej ¼ szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść. Obrane banany, nasiona chia namoczone
Roślinna - blog wegański