kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:139/334)

RAFAELLO - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 303

Zazwyczaj gdy brakuje mi czasu, a chcę przygotować coś słodkiego, sięgam po przepisy na ciasta bez pieczenia. Tak właśnie było w tym przypadku. Czasu mało, a słodkiego się chce :) W większości zabrałam to ciasto do koleżanki, mam nadzieję, że im smakowało. SKŁADNIKI: ½ l mleka 1 budyń śmietankowy (u mnie z nutą wanilii) 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)łyżka mąki pszennej  1 mały cukier waniliowy  ½ szklanki cukru  2 paczki krakersów (np. po 170 g)  200 g masła  300 g wiórek kokosowych  2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego (opcjonalnie) A jak to zrobić:  Budyń i obie mąki rozmieszać w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotować, dodając cukry. Wlać rozmieszany proszek budyniowy i mieszając

Kuchnia w opałach
Rafaello na krakersach 427

Czyli ciasto bez pieczenia - oto mój sprawdzony przepis na te pyszne ciasto :)Składniki:2 paczki słonych krakersów200g wiórków kokosowych3 żółtka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej3 opakowania cukru waniliowego3 szklanki mleka1 szklanka cukru1 kostka masła lub margarynySposób przygotowania:1. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem waniliowym, dodajemy, obie mąki, 1 szklankę mleka i dokładnie mieszamy.2. Dwie pozostałe(...)szklanki mleka gotujemy z cukrem i połową wiórków kokosowych. Do gotującego się mleka dodajemy masę z żółtkami, mieszamy na ogniu do momentu, aż masa zgęstnieje. Następnie dodajemy masło lub margarynę, mieszamy, aż tłuszcz się roztopi, a masa zrobi się jednolita.3. Blaszkę wykładamy folią spożywczą, wykładamy warstwę krakersów, przekładamy masą, czynność powtarzamy tak, aby ostatnią warstwą byłą masa kokosowa.4. Wierzch obficie

Kuchnia domowa Ani
Powitalne ciasto orzechowe z czekoladowym kremem z awokado 161

łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1/3 łyżeczki cynamonu, duża szczypta imbiru i szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) Dno formy o średnicy 20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Orzechy laskowe zmielić na mąkę, dokładnie wymieszać w naczyniu wraz z mąką ryżową, mąką z tapioki, proszkiem do pieczenia oraz przyprawami. W osobnym naczyniu umieścić(...)Masę przelać do przygotowanej formy, delikatnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C (T) i piec około 30-35 minut, do tzw. suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie potrzeby dostosować czas oraz temperaturę pieczenia do specyfiki własnego piekarnika.) Po upieczeniu wyjąć ciasto i pozostawić w formie na kratce do całkowitego

Even Better Food
Na słodko. Domowa piekarnia - Piotr Kucharski / KONKURS 207

słodkich wypieków! Znajdziemy tu mnóstwo przydatnych informacji dla początkujących piekarzy i wiele świetnych przepisów! Nie możemy się już doczekać pieczenia cudownie wyglądającego chlebka maślanego, chałki z marcepanem, sernika gryczanego czy cudnie wyglądający i brzmiący kokosowy "sernik" z mleczka kokosowego! Książka podzielona jest na kilka rozdziałów. Pierwszy z nich to dział poświęcony teorii - z niego dowiemy się mąkach(...)książce znajdziemy też rozdział dla alergików - przepisy bez mąki, cukru, laktozy i jajek. To jest bardzo ciekawy rozdział i skłania do dalszego kombinowania w tym kierunku, bo przepisy są bardzo fajne - ciasto czekoladowe z fasoli, placek migdałowo-jaglany z pomarańczą i lawendą, pięknie zielony "sernik" z awokado czy kokosowy "sernik" na zimno zrobiony na bazie mleczka kokosowego! Ostatni rozdział

Plate of Joy
Amarantusowe placuszki z mąką ryżową i jabłkiem. Zdrowe bezglutenowe śniadanie. 217

placuszek) smażymy na patelni z odrobiną oleju kokosowego, na mniejszym ogniu z obu stron na złoto. Podajemy od razu np. polane syropem daktylowym. Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Smacznego Zapisz

Słodkie okruszki
Syrnik koko-wiśnia (Sernik kokosowo- wiśniowy) 172

mogecie to wymiyszać warzechōm. Bratruła 33 nagrzyjcie na 180 stopni, syrnik wylyjcie na blacha i wrojście rajn na 50 minut- dejcie pozōr 34 , bo niyftore 35 piece lubiōm przipołlać 36 . Bez tyn czas ubijcie biōłka ze cukrym na sztywnoł piana (dejcie dō nich tyż ździebko soli), na kōniec wciepcie rajn kōłkōsraszple. Jak syrnik bydzie upieczōny, to wyłōżcie ta piana(...)wiyrch i wrojście do pieca na 15 minut. Jak już piana sie fajnie przibrōnołci 37 , to wyciōngcie tyn nasz syrnik, ochōdźcie 38 i… smacznego 1 pierwsze 2 naprawdę 3 kurami; ō- samogłoska w wymowie między o i u 4 ma 5 daje 6 do środka 7 osiem; ô= ło 8 inne 9 wiórki kokosowe 10 są 11 zaraz

Chop w kuchni
Bezglutenowy chlebek czekoladowo - porzeczkowy podany z grillowanymi owocami 138

owoców czarny bez  6 łyżek oleju rzepakowego  2 jajka  1/2 łyżeczki sody  1 czubata łyżka kakao  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  50 gram cukru trzcinowego 1 rozgnieciony banan  szczypta soli 50 gram posiekany czekolady, dowolnie do wyboru mleczka lub deserowa  Do miski przesiewam kakao, mąki, proszek do pieczenia(...)Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu studzę ciasto na kratce. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku lub woreczku foliowym.  Sposoby podania: chlebek czekoladowy polany polewą czekoladową  100 gram czekolady, 1 łyżkę masła, 2 łyżki mleka kokosowego rozpuść w kąpieli wodnej i polej przygotowaną polewą

Mango Papaja
Ciasteczka z mąki kokosowej i tahini (wegańskie, bezglutenowe) 318

Dziś na przekąskę polecają się sycące ciasteczka z mąki kokosowej i tahini - bezglutenowe, z małą ilością cukru. Trochę za mało słodkie jak na mój gust, dlatego

Domowa Cookierenka Agi
Torcik a'la Milka Oreo (bez glutenu, cukru białego) 301

Mąkę, skrobię wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). 6. Po upieczeniu, wyjąć(...)pieczenia i wyciąć koło o tej samej średnicy co biszkopt. Z reszty ciasta wyciąć mniejsze ciasteczka. 7. Ciasteczka piec w 170-180’C ok duże: 10-15 minut (ma być jeszcze miękkie, nieco stwardnieje gdy wystygnie), małe: 5- 10 minut. KREM 1. Serek i ksylitol wymieszać i poczekać go rozpuszczenia kryształków. 2. Do serka wsypać mąkę kokosową, wymieszać

Candy Pandas
Kokosowa rolada bezowa z kremem truskawkowym 163

wykorzystanie.  Beza kokosowa wyszła super, a już w połączeniu z tym kremem, to naprawdę świetny deser. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki potrzebne do przygotowania rolady o dł. ok 35cm 8 białek w temperaturze pokojowej 1¼ szklanki drobnego cukru do wypieków Szczypta soli 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 100g wiórek kokosowych(...)zrobiła się wodnista. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika i równomiernie rozprowadzamy po całości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC i pieczemy 5 minut, po czym skręcamy temperaturę do 140ºC i pieczemy kolejne 40 minut. Po tym czasie sprawdzamy delikatnie palcem czy beza z wierzchu się nie lepi i jeśli jest ok, wyciągamy

Kuchnia w czekoladzie
Prosta zupa krem z dyni 134

możecie żyć bez mięsa to najbardziej odpowiedni będzie kurczak albo wołowina. Wszystkie wersję zupy krem z dyni hokkaido są pyszne. Jak upiec dynię w piekarniku Dynię przed dodaniem do zupy można upiec w piekarniku - zajmuje to od 40 minut do 1,5 godziny w zależności, od tego na jak duże kawałki ją pokroimy. Pieczenie dyni w piekarniku(...)Spryskujemy olejem, obsypujemy przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do chwili, aż brzegi lekko zbrązowieją. Małe kawałki piekę około 40 minut, ćwiartki nawet 90 minut. Jak zrobić zupę z dyni po tajsku? Bardzo prosto! Wystarczy pół godziny i obiad gotowy. Nie musimy nawet piec dyni, jeśli nie mamy na to czasu. Prosta zupa krem

Cztery Fajery
Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu, bez cukru 254

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 280g orzechów (użyłam włoskich) 180g suszonych daktyli szczypta soli Środek: 500g orzechów nerkowca 180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu z agawy lub syropu klonowego 150ml roztopionego oleju kokosowego sok wyciśnięty z 1 cytryny szczypta soli skórka starta z 1/2 pomarańczy Wierzch: 150g(...)odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. 2. Do blendera wsypujemy daktyle, orzechy i miksujemy ( patrz FILM ). Dodajemy sól, miksujemy. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko dno) i wyrównujemy. Środek: 3. Składniki na środek ciasta przekładamy do blendera, oprócz skórki pomarańczowej i miksujemy na gładko ( patrz FILM ). Do masy dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy

Mała Cukierenka
Ciasto Raffaello 172

Składniki: 500 g herbatników 200 g masła 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy

Qchnia po prostu
Beziki z wiórkami kokosowymi 194

mgnieniu oka!  Wartość kaloryczna wszystkich bezików: 1098kcal  Białko: 17,7g Tłuszcz: 64g Węglowodany: 124g Wartość kaloryczna jednej bezy: 36,6kcal Białko: 0,6g Tłuszcz: 2,13g Węglowodany: 4,13g Składniki: 3 białka  100g cukru  100g wiórków kokosowych  szczypta soli  1. Białka dokładnie ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli(...)Stopniowo dodawać cukier, małymi porcjami. Kolejną porcję cukru dodajemy dopiero wtedy, gdy poprzednia się już rozpuści.  3. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe - małymi porcjami, przy pomocy łyżki.  4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przy pomocą łyżki układamy ,,kleksy''. 5. Pieczemy beziki w 130 stopniach przez około 25 minut

Feel Eat
Ciasto "Pijak" 228

jest bezą kokosowo-makową. Po prostu pycha, Siłą tego akurat wypieku jest niebywałe połączenie smaku kwaskowego i słodkiego. Oryginalny przepis zakładał przełożenie biszkoptu dżemem brzoskwiniowym. Moim zdaniem wiśnie nadają temu ciastu charakteru. Ciasto "Pijak" to doskonała alternatywa dla zagranicznych ciast z kremem. Polecam! Składniki: ciasto 1 200 g mąki pszennej 100 g cukru 4 g proszku do pieczenia 3 jajka ciasto 2 200 g wiórków kokosowych 150 g cukru 100 g maku aromat waniliowy 6 jajek krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła 100 g cukru 60 g budyniu  waniliowego (1 opakowanie) 30 g mąki pszennej(3 łyżki) 20 g mąki ziemniaczanej(2 łyżki) nasączenie 120 g ciepłej wody 50 ml wiśniówki dodatkowo

Ciasta z tradycjami