kluski - 6146 przepisów (strona:255/410)

Roladki drobiowe ze szpinakiem i wędzonym serem w sosie cebulowo-śmietanowym 210

soczyste i pyszne. Pierwszy raz takie robiłam, ale na pewno nie ostatni. I Zuzi, i mężowi bardzo smakowało. Sos też pierwsza klasa. Polecam do ryżu i do klusek śląskich. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript

Anioszek w kuchni
Roladki drobiowe w sosie sojowym nadziewane kaszą gryczaną i mięsem mielonym 207

garnka podczas przygotowywania. :) Z lekko przestudzonych roladek odwiń nici. Mięso wrzuć do gorącego sosu i pod przykryciem duś dosłownie 2-3 minutki na małym ogniu. Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami oraz najlepiej z marchewkę z groszkiem. Sos sojowy jest dostatecznie słony, więc warzyw nie trzeba gotować w osolonej wodzie. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets

Anioszek w kuchni
Schab pieczony w sosie pieczarkowym 180

Zapraszam dziś na pyszny i soczysty schab w sosie pieczarkowym. Pasuje zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykły dzień np. z kluskami. Polecam. Składniki: 1 kg schabu bez kości 30 dag pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól pieprz 2 łyżki mąki 3 łyżki śmietany 4 szklanki wody lub bulionu Schab natrzeć przeciśniętym czosnkiem

Ewusiowe Smaki
Wegańska zupa chrzanowa 177

wszelkie grudki. Kiedy to zrobimy wlewamy do kubka znaczną ilość gotującej się zupy (w innym wypadku, gdybyśmy wlali mąkę z wodą od razu do zupy zrobiłby nam się "klusek":). Tak przygotowaną miksturę dopiero wlewamy do garnka z resztą zupy i dokładnie mieszamy. 6. Aby złagodzić smak chrzanu i nadać jej bardziej aksamitną strukturę oraz dodatkowo zagęścić zupę użwamy

Bananowe Pole
Pyzy z mięsem 108

nich jajko, mąki i sól. Zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta odrywamy kulki nieco większe od orzecha włoskiego. Kulki rozpłaszczamy, układamy na środku mięsny farsz i zlepiamy dokładnie. Surowe kluski wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy około 2 – 3 minut od wypłynięcia i odcedzamy

e-PrzepisyKulinarne
Bułki na parze czyli pampuchy, jako dodatek do mięs i sosów 177

Przepyszne, super smakują z sosem z kaczki oraz różnych mięs. My je uwielbiamy, często je robię. Można je też zamrozić i podgrzać gdy nie będziecie mieli

Kuchnia Pokoleń
Kilka pomysłów na... 181

hummusem, pieczoną marchewką i rukolą (vegan) makaron udon w mleczku kokosowym z curry, warzywami (vegan) potrawka z soczewicy czerwonej, z kasza bulgur, płatkami drożdżowymi (vegan) dyniowe* kluski z serowym sosem tahini (vegan) *z pure, mąki dyniowe *płatki drożdżowe+tahini+woda pomidorowe curry z ciecierzycą i batatem, ryż jaśminowy (vegan

More food, love and dreams
Grejpfrutowa Kostka 145

rozmieszamy budynie. Resztę soku z woda zagotowujemy z cukrem. Gotujący się sok z woda zestawiamy z gazu i wlewamy nasz zawiesinę budyniowa, mieszając aby nie powstały kluski. Stawiamy na gaz gotujemy jak normalny budyń 2-3 min. Studzimy ! Masło miksujemy na puch i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Możemy też dodać cząstki grejpfruta do masy. Kiedy biszkopt przestygnie

Gotowanie...to proste !
Jesienna tradycja - knedle ze śliwkami 100

środek wsypuję dodatkowo odrobinę cukru) zawijamy brzegi ciasta lepiąc kulę.  Tak przygotowane knedle wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy około 4-5 minut aż kluski wypłyną na powierzchnię wody.  Podajemy ze śmietaną lub bułką tartą z masłem i ewentualnie cynamonem

Bon appetit mon amie
podhalańskie pierogi z serem wędzonym i boczkiem 221

tego twarogu zrobić coś! Najpierw pomyślałam o pierogach ruskich - taki wędzony posmak nadałby im zupełnie innego charakteru. Okazało się jednak, że nie mam ziemniaków... Później myślałam o kluskach, na wzór kopytek, do podania ze skwarkami z boczku (akurat dostałam od Taty trochę takiego wiejskiego, mocno owędzonego). Ostatecznie zdecydowałam się na pierogi z nadzieniem z sera i boczku. Przeglądając

6niebo
Meksykański gulasz z wołowiną 249

swobodnie gotować. Gulasz gotuję na wolnym ogniu przez kolejną godzinę. Po tym czasie doprawiam go solą, pieprzem oraz cukrem. Dokładnie mieszam. Dekoruję natką pietruszki i podaję z kluskami lub ulubionym pieczywem. Najlepiej smakuje kolejnego dnia. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Domowy makaron 95

podsypując lekko mąką. Im cieńsze ciasto tym delikatniejszy makaron. Placki odłożyć na ściereczkach do przeschnięcia. Placki oprószyć lekko mąką, zwinąć w rulon i kroić w cienkie paski. Rozrzucić kluski na blacie. Gotować w lekko osolonej wodzie. Taki makaron gotuje się bardzo szybko. Surowy można wysuszyć i schować do słoika

królestwo garów
Kluski ziemniaczane z kaszą jęczmienną- alternatywa ziemniaków do obiadu 171

kaszy jęczmiennej sól do smaku Wykonanie: Kaszę ugotować i ostudzić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odsączyć. Dodać kaszę, posolić do smaku i starannie wymieszać. Następnie formować okrągłe kluski i gotować w osolonej wodzie  około 30 minut

Tradycyjna Kuchnia
Wołowina w sosie grzybowym 128

Mięso wołowe duszone z grzybami suszonymi jest smaczne i aromatyczne, najlepiej smakuje podane z kluskami śląskimi i dowolną surówką. Składniki: 0,5 kilograma wołowiny 1 cebula Garść suszonych grzybów Przyprawa do wołowiny Skworcu Sól, pieprz 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 2 łyżki mąki do zagęszczenia Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso kroimy

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z gotowanych buraków, jabłka i cebuli 218

gotuję buraki czerwone nieobrane. Obranie buraka, wymaga nieco czasu, za to obranie gotowanego buraka, jest bardzo szybkie i bezproblemowe. Sałatka będzie idealna do dań z kaszą, ziemniakami czy kluskami. Dań jarskich jak i mięsnych. Drukuj Sałatka z gotowanych buraków, jabłka, cebuli window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie buraki 1 jabłko 1 mała czerwona cebulka szczypta soli, cukru

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania