Bigos z kiszonej kapusty – z mięsem wieprzowym, kiełbasą i suszonymi grzybami. Polecam na Święta Bożego Narodzenia, Sylwestra, Urodziny i inne okoliczności :) Może zainteresują Was również przepisy na Wigilię: Potrawy wigilijne – przepisy The post Bigos z kiszonej kapusty – łatwy i pyszny! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLeczo z cukinią i mięsem mielonym – to pyszna alternatywa dla leczo z kiełbasą :) Może skusicie się i zrobicie je na obiad lub kolację? :) Może zainteresuje Was również przepis na: Leczo z parówkami i pieczarkami lub na Leczo z kabaczkiem i ki The post Leczo z cukinią i mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSchab po bałkańsku – to pyszna propozycja na obiad. Kawałki schabu w pysznym sosie pomidorowym z dodatkiem różnokolorowych papryk, smakują nieco podobnie do węgierskiego leczo, lecz właśnie zamiast kiełbasy jest wcześniej wspomniany schab :) In The post Schab po bałkańsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka szwajcarska – to pyszna sałatka z dodatkiem żółtego sera i kiełbasy lub szynki – wersji tej sałatki jest kilka, ale ta poniżej jakoś najbardziej przypadła mi do gustu :) Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju spotkania rodzinne, im The post Sałatka szwajcarska appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLeczo to potrawa, którą bardzo często przygotowuję latem. Pomidory, cebula, papryka i, u nas w domu koniecznie, cukinia. Do tego czasem wędzony boczek, czasem kiełbasa lub, tak jak dzisiaj, klopsiki. Pyszne i proste do przygotowania danie. składniki: 500 g mielonego mięsa 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 4 łyżki wody sól, pieprz 1 duża cebula 2 czerwone papryki 1 średnia
babka w formieleczo może nie jest super ekspresowym daniem, ale przy dobrej organizacji czasu można się z nim prędko uwinąć. Tym razem pierwsze skrzypce gra fasolka. Zamiast mięsa możecie dodać kiełbasę lub trochę tego i tego. Możecie dorzucić śmiało swoje ulubione warzywa jak np. kukurydzę. A zieloną paprykę zamienić na czerwoną i żółtą. Składniki: 400 g karkówki 300 g fasolki szparagowej
My simple kitchenplastrem salami, cienkie kabanosy, szynka parmeńska. Tutaj tak naprawdę można szaleć do woli. Wykorzystać domowe wędliny takie jak pieczona pierś indyka, kurczaka czy schab. Mogą być grube kabanosy, sucha kiełbasa, chorizo, czy różne pieczenie. Przekąski: Mini krakersy, paluszki grissini + paluszki grissini owinięte szynką parmeńską. Dobrze sprawdzą się też różne rodzaje orzechów. Owoce: winogrona zielone i różowe. Jeśli na Waszej desce
Smaki Na TalerzuDługo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczywa i nie tylko. Rewelacyjnie smakuje również na ciepło. Boczek nadziałam kiełbaską ale można również użyć frankfurterek lub innych kiełbasek. SKŁADNIKI : 1/5 kg cienkiego boczku 1 kiełbasa zwyczajna
Kulinarne Fantazje MarioliJeżeli tylko lubicie łososia, zachęcam Was do przygotowania go na grillu. Jest przepyszny. Jestem pewna, że posmakuje nawet tym, którzy grilla nie wyobrażają sobie bez karkówki czy kiełbasy;) Ja już od kilku lat, przynajmniej raz w roku, w sezonie grillowym, muszę go sobie przygotować. Jestem pewna, że i Wam on posmakuje. 2-3 płaty łososia ze skórką (każdy
Smaki Na Talerzumożna podawać z ryżem, pieczywem lub zajadać samo. Jest zdrowe i pyszne. - prosty przepis na leczo - dokładny opis i zdjęcia krok po kroku - najpyszniejsze leczo z papryki z dodatkiem kiełbasy
AniaGotuje.plprzeciw na drodze ;) Jednak jeśli kiedykolwiek się zastanawiałeś - zrobić czy nie? Zrób teraz! To jest genialne! Połączenie pomidorów, jajek i przypraw orientalnych to mistrzostwo. Wersję klasyczną możesz wzbogacić boczkiem, kiełbasą, warzywami czy serem ale najważniejsze jest to, że prawdziwa szakszuka powinna mieć w sobie orientalne przyprawy nadającej jej cudowny smak. Dla mnie to idealna propozycja na śniadanie – sycąca, aromatyczna. Składniki
Życie zaczyna się w kuchnizagotowujemy wodę. 13 m. Do koszyka wkładamy kaszę i gotujemy w dzbanie 15 minut/120 % C. Koszyk wyjmujemy z kaszą i studzimy. Do pustego dzbana wkładamy norze, cebule, kiełbasę i olej, miksujemy 1o s/ o 8. Zgarniamy kopystką wszystko na dno, wyjmujemy norze i zakładamy motylek. Podpiekamy 15 minut/120 % C/o 1. Następnie dodajemy kaszę i twaróg i przyprawy, miksujemy
Kulinarne Fantazje Mariolizaparzonego 6 łyżkami wrzątku 5 dag drożdży 6 łyżek oliwy 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru ok 250ml ciepłej wody dodatki: 4 łyżki pesto bazyliowego kilka plasterków szynki lub kiełbasy wędzonej liście botwinkowe z ok 2-3 buraków 50g sera koziego Jak zrobić Chlebek włoski z pesto i botwinką W wodzie ciepłej rozpuszczamy cukier i drożdże, zostawiamy zaczyn do wyrośnięcia
Dorota Smakujemango z curry specjalnie przygotowałam do kiełbasy curry. Odkąd mieszkam w portowym mieście mam pod dostatkiem egzotycznych owoców. Gdy jedziemy na zakupy owocowo-warzywne na Fischmarkt to w koszu z owocami zawsze jest kilka owoców mango. Uwielbiam mango, ale nie nadążam przetwarzać, robię koktajle typu mango lassi , czy Dietetyczny koktajl z mango i truskawką , Mleczny koktajl z mango, jabłka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię