Danie znakomite na letni obiad czy obiadokolację. Same pyszności w środku, bób, świeży lub mrożony, groszek mrożony lub świeży, no i moje ulubione chorizo. W rezultacie
Moje Małe CzarowaniePyszne śniadanie, pyszny obiad, nie wiem jak wolicie, ja zajadałam na obiad te pyszne naleśniki z dodatkami. Ulubiona mozzarellą, ciągnąca i pachnąca po rozgrzaniu, idealne chorizo
Moje Małe CzarowanieZakupiłam piękny i smakowity makaron i danie powstało szybciutko. Wystarczy dodać coś czerwonego aby w daniu był kontrast ale żeby i smaczne było, stąd chorizo a
Moje Małe Czarowanierumiano, dodajemy pokrojone na plasterki chorizo. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu. W rondlu na rozgrzanej oliwie dusimy posiekaną cebulę. Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, miód, ocet, sos, paprykę, przyprawiamy do smaku doprawiamy wędzoną papryką, suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, tabasco, oregano i tymiankiem. Następnie wlewamy passatę, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy kurczaka z kiełbasą razem z tłuszczem ze smażenia, pomidory
R'n'G KitchenSkładniki: · 4 spore jajka dowolne dodatki, np. ® garść rukoli ® kilka plastrów chorizo ® kawałek papryki ® odrobina pokruszonej fety ® sól i pieprz, inne zioła jak np. bazylia czy zioła prowansalskie Przygotuj: miskę silikonową formę na muffiny (u mnie(...)Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Jajka mieszamy dokładnie w misce, solimy i pieprzymy (z solą ostrożnie, jeśli korzystamy ze słonego sera, kiełbaski). Składniki na omlety rozdrabiamy. Kiełbasę podsmażamy na patelni, aż się przyrumieni, a tłuszcz wytopi. Rukolę siekamy. Układamy w każdej z foremek po kawałku papryki, kilku listkach rukoli, sera, kiełbaski etc. Zalewamy masą jajeczną i pieczemy ok. 15 minut
Bazując na smakuDynia to bogactwo minerałów i witamin. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy na jak wiele sposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przeglądałam sobie kiedyś stare gazety i natrafiłam chyba w Poradniku Domowym na dwie strony pełne przepisów na różne kluseczki. Te królewskie bardzo mi się spodobały i
Moje Małe Czarowaniegłodnej osoby lub dwóch średnio głodnych):1 jajko100 g mąki pszennej( niepełna szklanka)szczypta soli do smaku250 ml pełnotłustego mlekamasło do natłuszczenia formy100 g utartego sera Cheddarplasterki małej chorizo lub peperroniokrągłe naczynie do zapiekania o średnicy ok. 20 cmPrzygotowanie:Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Ubij jajko, mąkę ,mleko i sól na gładką masę (najlepiej mikserem).Wysmaruj masłem formę, dodaj(...)ciasta połowę utartego sera, wymieszaj i wlej do formy. Piecz przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto, nie wyłączając piekarnika, posyp je resztą sera i ułóż na nim kiełbasę. Wstaw do piekarnika jeszcze na ok.2-3 minuty , najlepiej do górnej jego części. Kiedy ser się roztopi i nabierze ładnej, złotobrązowej barwy, wyjmij pizzę i posyp ulubionymi dodatkami. Jeśli będziesz
Gotowanie to kochaniepikantną domową kiełbasę, która będzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzajów węgierskich gulaszy, czy innych potrawek. O ile oczywiście zdążę ją dodać i kiełbasa wcześniej nie zniknie. Tak bowiem dziwnie się składa, że tego typu wyroby zjadane są w moim domu dosłownie w mgnieniu oka. składniki na pięć kilo wyrobu(...)łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka suszonego czosnku szczypta gałki muszkatołowej szczypta cząbru ( możemy dodać więcej słodkiej papryki, ale wtedy uzyskamy wyrób bardziej podobny do chorizo) sposób wykonania Mięso myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w grubą kostkę( kwadraty o 4*4 cm), układamy w misach, przy czym oddzielnie układamy wołowinę, wieprzowinę ze ścięgnami
Miód i pieprzDobre rozpoczęcie dnia to podstawa. Dziś gorące kanapki, które znakomicie zaspokoją głód i dodadzą energii. Nie proponuję ich do pracy, czy szkoły bo można zalać się
Moje Małe CzarowanieUwielbiamy pizze pod wszelakimi postaciami, bo można dodać do niej ulubione składniki a potem zajadać pyszny obiad, kolację czy śniadanie. Dziś do ciasta dodałam pure z
Moje Małe CzarowanieBabka ziemniaczana dobra na każdą porę roku. Wiosna i latem z młodych ziemniaków przybiera innego smaku, zimą jest bardziej wytrawna i tutaj z dodatkiem dyni delikatna
Moje Małe CzarowaniePiada to włoski chlebek w postaci placków. Można w nią zawijać co dusza zapragnie aby w rezultacie zajadać przepyszne dania. Dorwałam już przepis na włoską piadinę
Moje Małe CzarowanieKlasyczna zupa kuchni portugalskiej. Z jarmużem i chorizo. Składniki 200 g listków jarmużu 500 g ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g chorizo 3 łyżki oliwy sól natka pietruszki wędzona papryka Przygotowanie Jarmuż dokładnie wypłukałem ( tak aby woda nie zabarwiała się na zielono). Oderwałem delikatne listki, usunąłem zewnętrzne , twardsze. Ziemniaki i cebulę pokroiłem, zalałem gotującą się wodą(...)jarmużu zrolowałem i pokroiłem w cienkie paski. Gdy ziemniaki i cebula się ugotowały, wyjąłem je, zrobiłem puree, które dodałem do rosołu wraz z jarmużem i pokrojoną w grubsze plasterki kiełbasą. Doprawiłem do smaku solą. Doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Udekorowałem natką pietruszki i wędzoną papryką
R'n'G KitchenZdarzyło się Wam kiedyś że napiekliście za dużo naleśników i żadnemu z domowników już się nie zmieści? No to jesteście w dobrym miejscu, bo teraz można
Moje Małe Czarowanie