Jeśli chcę zwiększyć ilość nadzienia dodaję jeszcze np. ugotowaną kaszę. Takie pierogi są smacznym i sytym daniem obiadowym. Jeśli nie zjemy wszystkiego od razu resztę odsmażam następnego dnia albo mrożę.Farsz zwyczajny, ale zobaczcie jaki piękny kolor ma ciasto ! Zaraz wyjaśni się dlaczego. Zobacz przepis na Pierogi z mięsem i kuskusem albo Pierogi z kaszanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaporcji : 3-4 Zapiekanka z kaszy bulgur z 3 składników Zapiekanka z kaszy bulgur jest tyleż prosta do zrobienia co smaczna Bulgur jest jedną z najwdzięczniejszych do przygotowania kasz. U nas w domu, kiedy na szybko potrzebujemy jakiś dodatek do pulpetów, sosu, czy kotletów, najczęściej sięgamy po bulgur. Dlaczego? Bo jest szybki do zrobienia. Kaszę zalewamy w proporcjach(...)zatopiony w kwaskowym, zawiesisty sosie pomidorowym. Zapiekanka z kaszy bulgur jest przykryta sernikową kołderką z jogurtu, jajek i parmezanu. Danie proste do zrobienia o zaskakująco bogatym smaku. Gorąco polecamy Wam zapiekankę z kaszy bulgur, bo idelanie sprawdza się w chłodniejsze dni. Bulgur Czyngis Chana Zanim zaczniecie robić zapiekankę z kaszy bulgur, jeszcze kilka słów o samym bulgurze. Znany jest
Niedzielny kucharzTak podane cukinie to wyżerka na obiadowe danie. Komosa ryżowa zwana quinoą to bogactwo białka i mikroelementów. W smaku przypomina trochę kaszkę kuskus więc idealnie nadaje
Moje Małe Czarowaniezimno. Ostatnio proponowałam wersję z kaszą gryczaną, dzisiaj natomiast nadal pozostaję w temacie bobu. Tym razem połączyłam go w zupełnie inny, ale zarówno smaczny sposób. Taka sałatka w upalne dni również znakomicie zastąpi obiad. Ps. głosy w akcji Gotowanie za głosowanie możecie oddawać tutaj. Składniki na 2 porcje: 200g bobu 100g kuskusu 1 pomidor ½ czerwonej cebuli ½ puszki tuńczyka
Fabryka pomysłówWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 300 g dorsza (u mnie polędwica). Składniki panierki z
JejKuchniapowinno być tyle, żeby był powyżej kaszy mniej więcej na około centymetr. Bulgur przykrywamy i odstawiamy, aż płyn się całkowitego wchłonie. Listki bazylii wkładamy do blednera, dolewamy 2 łyżki oliwy, sok z cytryny i blendujemy tak, żeby pozostały kawałki listków. Ogórek obieramy i kroimy w kostkę, czerwonego pomidora też kroimy w kostkę.Gdy kuskus będzie zimny wzruszamy go widelcem, dodajemy
Kulinarne przygody Gatitymozzarellą Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem(...)mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Sałatka
Moja smaczna kuchniaA gdyby tak zafundować sobie kaszodzień? Śniadanie. Manna latte. Lunch. Kuskusianka. Obiad. Bulgur 5 smaków. Kolacja. Kaszopasztet.Można? A kto mi
bastalenaNa ciepłe dni takie delikatne obiady są jak znalazł. Dodają energii i odżywiają znakomicie nasze komórki nerwowe. Polecam zajadanie bakłażanów, tym razem nadzianych po brzegi. Jadacie
Moje Małe Czarowanieugotowaną i odcedzoną kaszę jaglaną. 8. Do całości dodajemy sos sojowy, mieszamy i doprawiamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki. 9. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy pół szklanki wody. Całość przykrywamy (można użyć folii aluminiowej) i wstawimy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1,5 h. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również faszerowanych cukinii z kuskusem i pieczarkami
Bez CebuliTo pyszne śniadanie zaserwował nam Jamie Oliver, no może nie dosłownie. Przepis pochodzi z książki Jamiego "Kulinarne Wyprawy Jamiego". Tak przyrządzone danie pochodzi z
Moje Małe Czarowanieinnych kasz bezglutenowych, zawiera śladowe ilości białka i sporą ilość węglowodanów- niemalże 90 % Ma postać różnego rozmiaru kulek lub mączki. Podczas gotowania pęcznieje i staje sie przeźroczysta. Znalazła olbrzymie zastosowanie w kuchni i to nie tylko do deserów- zagęszcza się nią między innymi sosy czy zupy. Może być świetnym zamiennikiem makaronu lub w sałatce zamiast kuskusu. Tapiokę można
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBakłażany mają w sobie coś magicznego, przynajmniej dla mnie, uwielbiamy je. Nie umiem opisać na czym polega to coś ale przepięknym oberżynom nie umiem się oprzeć
Moje Małe Czarowaniegranatem to jedno z ulubionych śniadań mojej małej Zosi Robi się ją błyskawicznie i jeszcze szybciej zjada, jest taka pyszna Polecamy przepis wszystkim mamom, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Kasza jaglana świetnie sprawdza się, gdy dziecko ma katarek – oczyszcza i odśluzowuje organizm. Z kolei podanie jej z owocem granatu bogatym w witaminę C dodatkowo będzie podnosić odporność naszego maluszka(...)kaszy jaglanej (100g), 300ml napoju kokosowego (polecam Eco mil), 2 łyżki wiórek kokosowych niesiarkowanych, 1 łyżka miodu, nasiona granatu. Kokosowa jaglanka z granatem – sposób przygotowania Wieczorem wrzuć kaszę do miseczki i zalej ją wodą. Pozostaw na noc aby się moczyła, dzięki temu rano ugotujesz ją w zaledwie kilka minut. Rano przepłucz kaszę i wrzuć do garnuszka. Następnie zalej kaszę
Natka Pietruszkigranatem to jedno z ulubionych śniadań mojej małej Zosi Robi się ją błyskawicznie i jeszcze szybciej zjada, jest taka pyszna Polecamy przepis wszystkim mamom, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Kasza jaglana świetnie sprawdza się, gdy dziecko ma katarek – oczyszcza i odśluzowuje organizm. Z kolei podanie jej z owocem granatu bogatym w witaminę C dodatkowo będzie podnosić odporność naszego maluszka(...)kaszy jaglanej (100g), 300ml napoju kokosowego (polecam Eco mil), 2 łyżki wiórek kokosowych niesiarkowanych, 1 łyżka miodu, nasiona granatu. Kokosowa jaglanka z granatem – sposób przygotowania Wieczorem wrzuć kaszę do miseczki i zalej ją wodą. Pozostaw na noc aby się moczyła, dzięki temu rano ugotujesz ją w zaledwie kilka minut. Rano przepłucz kaszę i wrzuć do garnuszka. Następnie zalej kaszę
Natka Pietruszki