Gdy szukałam inspiracji na sałatkę z dodatkiem cieciorki ta właśnie wpadła mi w oko. Bajecznie kolorowa, nieco egzotyczna sałatka pełna zdrowych składników, oczywiście trochę przerobiłam ją
Cynamonowe szczęściepokrojonych 250 g ugotowanej białej fasoli 350 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę (pół dyni Hokkaido) 1 puszka krojonych pomidorów 150 ml bulionu warzywnego do podania: ugotowany kuskus lub bulgur, natka pietruszki lub kolendry Przygotowanie szybkiego tadźinu z kurczaka: Mięso oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj wszystkie przyprawy oraz 1 łyżki oliwy Czosnek & Chilli. Dokładnie obtocz(...)wrzenia. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut, aż mięso i dynia będą miękkie. Gotowy tadżin posyp natką kolendry lub pietruszki i podawaj z ugotowanym kuskusem lub kaszą bulgur. ➤ Rada: Szybki tadżin świetnie nadaje się jako obiad do pracy podawany na ciepło. Możecie go też zamrozić. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i OliwaBakłażany nadziewane fetą i zapieczone w sosie pomidorowym. Trochę z nimi jest zabawy ale efekt jest wart wysiłku. Pyszne, wegetariańskie danie, które można podać do kuskusu, ryżu czy makaronu. Idealnie się nada na bardziej elegancką okazję, lub gdy zapraszacie gości bo naprawdę robi wrażenie. Można sobie trochę ułatwić i użyć gotowego sosu pomidorowego. Chociaż przygotowanie domowego też jest proste(...)łyżki nadzienia i zwinąć w rulonik. Do naczynia do zapiekania wlać sos i ułożyć w nim na stojąco roladki bakłażanowe. Zapiekać ok 20 minut. Podawać z kuskusem, inną kaszą albo makaronem
Smaczny zeszytpapryka będzie miękka. Papryki nieźle nadziane Tak przygotowana papryka faszerowana mięsem mielonym to prawdziwa rewelacja. Do jej przygotowania można wykorzystać ryż, kaszę lub kuskus który pozostał z poprzedniego dnia. Wierzch można posypać serem feta, ale doskonale sprawdzi się również inny ser typu: mozzarella, cheddar lub mimolette. Na talerz
kuron.com.plKLOPSIKI MIĘSNE Z PIECZARKAMI I KOMOSĄ RYŻOWĄ W PANIERCE Z SEZAMU - 500 g mięsa mielonego ( u nas indyk) - 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (w zastępstwie może być kuskus lub kasza jaglana) - 5 pieczarek - opakowanie przyprawy do indyka - 1-2 jajka zerówki - sezam do panierowania - olej rzepakowy do smażenia W dużej misce wymieszaj mięso, starte na tarce pieczarki i ugotowaną komosę
SMYKWKUCHNIpraskę czosnek i mleko kokosowe. Mieszamy i dusimy pod przykryciem do czasu, aż dynia zmięknie. Tak przygotowaną dynię można zjeść bez dodatków. Ja jednak uwielbiam z makaronem lub kaszą perłową kuskus lub bulgur. Wypróbowałam już wiele różnych połączeń i te trzy pasują mi najbardziej. Często podaję też jako dodatek do grillowanego mięsa. Na zimno także smakuje, więc i dodatek
Kucharzycazimno. Warto też wspomnieć, że są bardzo lubiane przez wegetarian i wegan, a także przez osoby będące na diecie bezglutenowej. Do kasz bezglutenowych zalicza się: kaszę gryczaną, owsianą, kukurydzianą, kuskus kukurydziany i amarantus. ---------------------------------------------------------------------- Kasza smażona z jarmużem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 szklanka kaszy orkiszowej 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 3 porządne garści
Kulinarne przygody GatitySmoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!włożyć schłodzonego kurczaka i czosnek. Obsmażyć do wyparowania wody, ciągle mieszając. Następnie dodać śmietankę, zmniejszyć ogień i wszystko razem chwilę dusić. Pod koniec dodać szczypiorek. Podawać z ryżem, kuskusem lub kaszą jaką lubicie
Apetyczna babeczkakurczaka można użyć samej słodkiej/ostrej papryki w proszku, bazylię zastąpić ziołami prowansalskimi, a nawet dodać curry czy łyżkę koncentratu pomidorowego. Kurczaka należy podawać na ciepło z ryżem, kaszą (np. kuskus) czy pieczywem. W przypadku, gdyby w puszce z kukurydzą było bardzo mało zalewy, do sosu, wraz z całą zawartością puszki, można dodać około 1/2 szklanki zimnej wody. Piersi
Gospodyni Miejskagotować jeszcze przez ok. 5 minut. Jeśli dużo płynu wyparowało dolać trochę wody. Sos zagęścić rozrobioną w gorącym sosie mąką i doprawić. Podawać na ciepło np. z kaszą gryczaną, kuskusem lub ziemniakami
Simply Foodopcjonalnie) Bazylia suszona ( spora ilość) Papryka słodka suszona Pieprz cayenne (dla tych co lubią ostre potrawy) Sól Kasza bulgur. Można ją zastąpić kaszą jaglaną, kuskusem- na pewno nie makaronem! Chyba, że podajemy obiad mężowi :) Mięso wrzucamy do garnka, cebulę siekamy bardzo drobno - lub wrzucamy do blendera
Mamuśka wraca do formykokosowy, włożyć schłodzonego kurczaka, chili i czosnek. Obsmażyć do wyparowania wody, ciągle mieszając. Następnie dodać mleczko kokosowe, zmniejszyć ogień i wszystko razem chwilę dusić. Podawać z ryżem, kuskusem lub kaszą jaką lubicie
Apetyczna babeczkaDo zrobienia tej sałatki przymierzałam się już jakiś czas. Wreszcie nastał ten czas i mogłam uraczyć swoją rodzinkę tym przysmakiem. Lekko kwaśno - słodkawa a przede wszystkim
Różne smaki w kuchnigórze, nie na dole. Ja będzie na dole jest ryzyko, że sos wycieknie Polędwica po 30 minutach wygląda tak... Mięso pieczemy ok. 1,5 godziny Podajemy z ziemniakami, kaszą jaglaną, kuskus lub gryczaną Mniam, mniam :) Smacznego! :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchnia