gładkiej i podobnej do krupczatki, z wyczuwalną fakturą. Pierwsza używana do włoskich makaronów, druga jako podsypka pod pizzę lub dodatek do mąk chlebowych. Przemysłowo używana do produkcji makaronów i kaszy kuskus. TYP 00 pszenna – mąka włoska, bardzo drobno mielona, na pył. Najbardziej bogata w gluten, wysokoelastyczna, całkowicie wyczyszczona z otrębów. Śnieżnobiała. Świetna na pizzę, ravioli, lekkie włoskie bułki
Karo in the Kitchenczuszki-ostrej papryki. Wszystko dusiłam w garnku pod przykryciem i podlewałam czasami wodą często mieszając. Podałam z kaszą kuskus,ale można również z ryżem np zabarwionym na żółto kurkumą . Kurkuma , podobnie jak szafran, nadaje potrawom piękny żółty kolor. Kurkuma nie tylko barwi potrawę, nadaje jej też specyficzny
potrawyregionalnewersji bezmięsnej. Ja z racji ,że miałam boczniaki - wykorzystałam je w przepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków i waszej pomysłowości. Składniki na 3 porcje papryk: 3 szt. czerwonej papryki (kolor zostawiam do wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka
potrawyregionalnebazuję prawie całkowicie na gotowcach, bo niestety nie miałam kiedy naszykować w domu. Na I śniadanie: 2 bułki z domowym czekoladowym masłem orzechowym na to plastry banana. Na obiad: Kasza kuskus z rodzynkami, mieszanką sałat i odrobiną oleju słonecznikowego, przyprawione będą solą :) Na przekąskę mam jeszcze owoc kaki i precla. Jak sami widzicie, nawet jak nie macie kiedy w domu
Co na wege obiad?wymieszać z żurawiną i przyprawami. Ułożyć ciasno w dyniach, na wierzchu położyć część kulek wyciętych z dyni. Posypać serem, oregano i pieprzem. Zapiekać przez ok 40 min. Podać z kaszą kuskus, ewent. z ryżem
Gotowanie jest łatweDziś do pracy polecam zabrać bardzo smaczny, dietetyczny zestaw: Śniadanie : Sałatka z kaszy kuskus z buraczkiem i fetą. Lunch : Drobiowe "bolognese" z warzywami i ryżem. Przekąska : Roladka schabowa z farszem z duszonych warzyw. Smacznego
Codzienne Gotowanieodcinku jedzonka do pracy polecam kolejne dietetyczne, ale jednocześnie bardzo smaczne dania: Śniadanie : Pasta z awokado i tuńczyka z brioszkami. Lunch : Roladki wieprzowe z farszem z duszonych warzyw z kaszą kuskus. Smacznego
Codzienne Gotowaniepostanowiłam przygotować skrzydełka z kurczaka w lekko cytrynowej marynacie. Skrzydełka przyrządzone w poniższy sposób w smaku są cytrusowe i lekko słodkie. Takie danie możecie podać z kromką świeżego pieczywa, kaszą kuskus jak i domowymi frytkami . Składniki na porcję dla 2 osób: co najmniej 0,5 kg skrzydełek z kurczaka 1 mała cytryna 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu
Ugotowaćoliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami
Moja smaczna kuchniaopakowanie zupy Marwit Krem z pomidorów sok i skórka z 1/2 cytryny 1-1 1/2 szklanki wody 3/4 puszki ciecierzycy ciecierzycy (ok. 160g) 1/2 łyżki miodu 25 g suchej kaszy kuskus Cebulę, czosnek i seler posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dorzucić posiekane warzywa. Podsmażyć na małym ogniu przez 5 minut. Dodać chili, kumin, cynamon, kardamon, kurkumę, słodką
Pełny talerzchętnych z żółtym serem. Bardzo smaczne danie i szybkie - samo przygotowanie trwa około pół godziny (oprócz wcześniejszej marynaty). Sycące, można je podać z ryżem, ale równie dobrze z kaszą kuskus czy jęczmienną. Polecam gorąco! 1 podwójna pierś z kurczaka puszka pokrojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 torebki ryżu 2 ząbki czosnku kilka płatów papryki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieowocami Tosty ogniste Owocowa pizza Tortilla z szynką drobiową i warzywami Orzeźwiająca sałatka warzywna z fetą Sałatka kanapkowa z jajkiem i warzywami podana na chrupiących krążkach Sałatka owocowa z kaszy kuskus Szaszłyki caprese Chrupiące grzanki z ricottą, miodem i borówkami amerykańskimi Szaszłyki owocowe pina colada Tortilla z dwoma serami i salami Tramezzini z serkiem kremowym, rukolą i prosciutto Gotowanie, pomimo
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 2 średniej wielkości cukinie, puszka tuńczyka (u mnie 130 g po wyciągnięciu z zalewy), pół szklanki kaszy kuskus, 1 zielona papryka, 2 ząbki czosnku, sok wyciśnięty z 1 cytryny, słoik suszonych pomidorów, łyżka ziół prowansalskich, sól, pieprz, kulka mozzarelli (125g). Sposób przygotowania: Cukinię myjemy i wydrążamy środek pozbawiając ją pestek. Solimy ją i pieprzymy. Kuskus przygotowujemy według przepisu
Pobite gary Barbary