jajka jeść można w liczbie nieprzekraczającej 5 sztuk tygodniowo. Dozwolone są mięsa praktycznie każdego rodzaju, pod warunkiem ograniczenia tłuszczów zwierzęcych (czyli odkrawamy paski tłuszczu na szyneczce, unikamy kiełbas czy karkówki) oraz wszystkie ryby. Dopuszczalne są również sery, najlepiej takie o obniżonej zawartości tłuszczu. Oprócz białek wolno nam spożywać także tłuszcze roślinne (oliwa z oliwek, orzechy, produkty sojowe, oleje roślinne, oliwki(...)czymś smacznym, potem – przed upływem 5 godzin – batonika proteinowego. Na obiad to, co na fazie I, ale z dodatkiem niewielkiej ilości ryżu lub ziemniaków (ostatnie dwa dni jadłem pieczone frytki z batatów, supersprawa!), potem pod wieczór znów kromkę, a przed snem małą miseczkę krakersów. Czy przytyłem od tego cokolwiek? Nic, ani grama, a wręcz przeciwnie. Reszta zasad II fazy
Proste-przepisy.pljajka jeść można w liczbie nieprzekraczającej 5 sztuk tygodniowo. Dozwolone są mięsa praktycznie każdego rodzaju, pod warunkiem ograniczenia tłuszczów zwierzęcych (czyli odkrawamy paski tłuszczu na szyneczce, unikamy kiełbas czy karkówki) oraz wszystkie ryby. Dopuszczalne są również sery, najlepiej takie o obniżonej zawartości tłuszczu. Oprócz białek wolno nam spożywać także tłuszcze roślinne (oliwa z oliwek, orzechy, produkty sojowe, oleje roślinne, oliwki(...)czymś smacznym, potem – przed upływem 5 godzin – batonika proteinowego. Na obiad to, co na fazie I, ale z dodatkiem niewielkiej ilości ryżu lub ziemniaków (ostatnie dwa dni jadłem pieczone frytki z batatów, supersprawa!), potem pod wieczór znów kromkę, a przed snem małą miseczkę krakersów. Czy przytyłem od tego cokolwiek? Nic, ani grama, a wręcz przeciwnie. Reszta zasad II fazy
Proste-przepisy.plNajczęściej wybieranym mięsem do tradycyjnych kotletów mielonych jest wieprzowina . Jest to mięso o stosunkowo wysokiej zawartości tłuszczu, co sprawia, że doskonale pasuje do diety ketogenicznej. Wieprzowina mielona (np. z karkówki czy łopatki) ma bogaty smak i jest idealnym nośnikiem tłuszczów, co sprawia, że kotlety są soczyste i sycące. Mięso mieszane – najlepsze połączenie smaków i konsystencji Doskonałą opcją jest również połączenie(...)razu kompletnie wystudzić przelewając zimną wodą. Mięso przyprawić według uznania i podzielić na 4 równe części. Jajka obrać (należy to robić delikatnie) i każde owinąć porcją mięsa formując kule. Piec w piekarniku z włączoną funkcją termoobiegu lub frytkownicy tłuszczowej nagrzanej do 180° przez ok. 10 minut z każdej strony (aż wierzch się lekko przyrumieni). Danie główne Angielska Low-Carb, Bezglutenowa
Modern Cave Girlgołąbki nie mogą być nudne, prawda? ;) Przy okazji przepisu na gołąbki zaprezentuję Wam garnek firmy WOLL pod nazwą Concept Plus. Składniki: około pół kilograma wieprzowiny (szynka, karkówka), dwie niewielkie pojedyncze piersi z kurczaka , 1 jajko , 3 spore garście brązowego ryżu , sól , świeżo mielony pieprz , majeranek , 1 łyżka łagodnej musztardy , 1/3 szklanki zimnej wody , niezbyt(...)gdyż wykorzystujemy jedno naczynie do przygotowania dwóch potraw. Garnek ten możemy również wraz z pokrywką wstawić do piekarnika . Wytrzymuje on temperaturę do 250 stopni , więc nadaje się nawet do pieczenia chleba :) Sprawdziłam to :) Dużą zaletą dla estetów jest uroda tego garnka. Tak tak, garnki mogą być piękne :) Jest koloru grafitowego, matowy i naprawdę pięknie prezentuje się na kuchence. Do mycia
Codzienna kuchnia niecodzienna