karkówka pieczona - 2035 przepisów (strona:110/136)

Lasagne bez glutenu i bez mleka 293

Lasagne bez glutenu i bez mleka Sos pomidorowy: SKŁADNIKI: 400-500 g mielonej karkówki 1-2 cebule 1 czerwona papryka (ważne - czerwona daje najlepszy smak) 4-5 ząbków czosnku 1 przecier pomidorowy (500 ml) oliwa/olej sól i pieprz WYKONANIE: Cebule i paprykę zmielić w maszynce do mięsa. Na dużej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy/oleju. Mięso obsmażać aż zmieni kolor(...)warstwę beszamelu (2-3 mm), następnie warstwę 1-1,5 cm sosu pomidorowego, kolejne płaty i znów beszamel, na ostatnią warstwę płatów kładziemy cienką warstwę majonezu (2-3 mm). Pieczemy ok. 25-30 min. w temp. 190-200 stopni

Tradycyjna kuchnia inaczej
Gotowanie w parowarze przepisy 94

Gotowanie Pieczenie Przechowywanie Przygotowanie Smażenie X Gotowanie w parowarze przepisy Gotowanie w parowarze przepisy - Zdrowe i smaczne dania. Odkryj różnorodność przepisów na pyszne posiłki przygotowane w parowarze. CZYTAJ WIĘCEJ Parowar - co to za urządzenie i dlaczego warto z niego korzystać Parowar to innowacyjne urządzenie kuchenne, które umożliwia gotowanie potraw na parze. Metoda ta jest nie tylko bardzo zdrowa, ale także(...)parowarze - mięso, warzywa, ryby i więcej Parowar to wszechstronne urządzenie, które pozwala gotować różne składniki. Mięso gotowane na parze zachowuje swoją soczystość i delikatność. Możemy przyrządzać drobiowe pierś, karkówkę, indyka czy wołowinę. Parowar jest również doskonały do przygotowywania zdrowych i lekkich dań z warzywami. Warzywa zachowują swoje witaminy i minerały, dzięki czemu są pełnowartościowym elementem posiłków. Możemy gotować brokuły, marchewki

Podstawy Gotowania
Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki 7242

być jedynie czas jaki mięso musi odstać w wodzie z przyprawami, gdyż schabu nie można jeść od razu po gotowaniu. Zamiast schabu w ten sam sposób możecie zrobić szynkę, karkówkę, czy pierś z indyka. Ja zazwyczaj wykorzystuję tzw. schab karkowy, który ma warstwy tłuszczu, nadające mu jeszcze więcej soczystości. Składniki na schab gotowany w majonezie: około 1,2 kg schabu(...)obiad lub do kanapek Schab gotowany w mleku – smaczne mięso do obiadu lub na kanapki Schab gotowany w rękawie – mięciutki i delikatny Domowa wędlina czosnkowa na kanapki Schab pieczony w rękawie Artykuł Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Świąteczny pasztet z żurawiną 106

Pyszny, wilgotny i delikatnie słodkawy od żurawiny pasztet wieprzowo-drobiowy. Rewelacyjna przekąska świąteczna. Polecam!     Składniki: 3 kg mieszanego mięsa, drobiowego i wieprzowego (użyłam ćwiartek drobiowych, szynki, łopatki, karkówki i boczku) włoszczyzna: 1 marchew, 1 niewielka pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, opcjonalnie zielona pietruszka garść suszonych grzybów 1 cebula 3 jajka pół szklanki suszonej żurawiny 40dkg wątróbki drobiowej(...)możemy dodać więcej wywaru *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie łączymy je z masą mięsną *** *** Dodajemy suszoną żurawinę, mieszamy *** *** Pasztet przekładamy do wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem foremek *** *** Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 200’C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 180’C i pieczemy jeszcze przez około 30 minut. W połowie

Blog z Apetytem
Pasztet idealny 227

pasztet nie jest suchy tylko mięciutki i wilgotny. Zdjęcia nie są zbyt piękne, bo niestety nie zabrałam ze sobą aparatu :( Składniki na 2 keksówki: 40 dag łopatki 40 dag karkówki 1 udko z kurczaka, bez skóry i kości podwójna pierś z kurczaka, oczyszczona 40 dag podgardla lub surowego boczku 40 dag wątróbek drobiowych, oczyszczonych 1 czerstwa bułka 1 cebula, pokrojona(...)mieszamy z wątróbką. Mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa na średnich oczkach. Dodajemy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Bardzo dokładnie mieszamy. 4. Dwie keksówki wykładamy papierem do pieczenia. Układamy w nich plastry słoniny, aby pokryć całe dno. Wykładamy zmielone mięso do 3/4 wysokości i ponownie wykładamy plastry słoniny. Pieczemy przez godzinę w 180 stopniach Celsjusza. Odstawiamy do całkowitego

My Culinary Art
Zapiekanka z mięsem, ziemniakami i cukinią 243

wymiarach około 18 cm x 30 cm, lub trochę większym. Składniki farszu: 2 duże cebule 5 ząbków czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 0,5 kg mięsa - mielonej karkówki 400 g pomidorów 1/2 łyżeczki cukru 3 czubate łyżeczki suszonego oregano 1 czubata łyżeczka majeranku 2 duże garście świeżej siekanej bazylii 2 duże garście świeżej siekanej natki pietruszki 2 łyżeczki(...)warstwy. Na cukiniach rozkładamy resztę sosu. Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika. Zapiekanki nie przykrywamy. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni  i od momentu osiągnięcia tej temperatury zapiekankę pieczemy 40 minut (grzanie od dołu).   Po tym czasie na zapiekance rozkładamy pokrojoną w cienkie plastry mozzarellę i ponownie zapiekamy. Tym razem przez 20 minut, na grzałkach: dolna + górna

Smak mojego domu
BIGOS SŁODKO-KWAŚNY NA WINIE 340

tylko kilka razy w roku. Składniki: - 1-1,5kg kapusty kiszonej - 1 główka białej kapusty ( u mnie 1,9kg) - suszone grzyby ( dużo) - mięso ok.1-1,5kg ( u mnie łopatka,chuda karkówka, schab) - 3 plastry chudego wędzonego boczku - 4 kiełbasy mocno wędzone ( u mnie chłopska) - 0,5l czerwonego wytrawnego wina - ziele angielskie 10-12 sztuk - liść laurowy 4-6 sztuk - powidła(...)małym ogniu. Alkohol odparuje a pozostanie super smaczek. Mięso po usmażeniu kroimy na małe kawałki i dodajemy do gotującej się kapusty. Wlewamy tłuszcz, który nam się wytworzył z pieczenia, kawałki cebuli oraz czosnku, jeżeli jeszcze się nie rozleciały. Doprawiamy powidłami, ketchupem, cały czas grzejemy. Wkrawamy kiełbasy oraz drobno pokrojony boczek. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem oraz w razie potrzeby solą

Smaczne Zdrowe
Grillowany mini kebab z cukinią 192

kebabach z patelni brakuje mi nieco tego drzewnego zapachu, ale smak pozostaje bez zmian. Grillowane mini kebaby z cukinią polecam wszystkim, którzy nie przepadają za ociekającymi w tłuszczu karkówkami i kiełbaskami z grilla, ale lubią grillowanie. Jeśli zbyt mocno kebabów nie spieczemy, to bez obaw można podać je dzieciom. Ilość sztuk: 10 Czas przygotowania: 40 minut + marynowanie Składniki na grillowane(...)trakcie obracając kotleciki kilka razy, aby dobrze były przypieczone. Mięso z indyka jest delikatne i nie wymaga długiego grillowania. Po usmażeniu odłożyć mięso na chwilę, aby zatrzymał się proces pieczenia. Cukinie pokroić w 1,5 cm plastry, posmarować delikatnie olejem, oprószyć solą i przyprawami. Grillować do delikatnego przyrumienienia

Kuchcik gotuje
Zapiekane kuleczki mięsne w sosie cebulowo- borowikowym wg Aleex 211

Nowy Rok (szósty rok na blogu) zaczynam od pysznego dania, które zrobiłam inspirując się przepisem na karkówkę w cebuli i borowikach . Mięsne kuleczki zapiekane w pysznym sosie z dodatkiem grzybów zaspokoją niejedno wymagające podniebienie. U mnie zniknęły w błyskawicznym tempie. Danie jest proste i szybkie, ale naprawdę świetnie smakuje. Nadaje się nie tylko na zwyczajny obiad, doskonale sprawdzi się także(...)każdą z nich dokładnie obtoczyć w powstałym płynie. 8. Kuleczki posypać zezłoconymi grzybami. 9. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na 25 – 30 minut. W połowie pieczenia wysunąć formę i każdą kuleczkę obrócić. 10. Gotowe kuleczki podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
Tosty z szynką i serem 249

Tosty z szynką i serem to bardzo proste i szybkie śniadanie. Można je wykonać zarówno w piekarniku ale również przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Listę składników i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką 225

Już nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki czosnkowe - idealne na grilla 249

sezon grillowy czas zacząć! Ja już go otworzyłam - w zeszłą niedzielę. Razy dwa. Po urodzinach Natalii, na których zostaliśmy uraczeni kiełbaskami, karkówką i szaszłykami, z grilla rzecz jasna, udaliśmy się na kolejne urodziny - tym razem do młodszej Siostry C. Tam również grill - burgery, piersi z kurczaka i kiełbaski w ilości wystarczającej na wyżywienie pułku wojska. Uff... Najadłam się. Bardzo(...)godzinę wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części, z każdej uformować podłużną bułkę. Odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki naciąć po skosie dwa razy, spryskać wodą. Piec w 220 st. C. przez 20 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! I znów weekend... Ja ten czas szybko leci... Tym razem jednak przeważą obowiązki nad przyjemnościami - z uwagi na Wielkanoc

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PUSZYSTE DROŻDŻOWE PASZTECIKI. TYM RAZEM Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I GRZYBAMI LEŚNYMI 72

zrobiłam go z kiszonej kapusty, pieczarek i suszonych grzybów. Wyszedł pyszny! A, że zrobiłam go oczywiście sporo, to nie wykorzystany w pasztecikach posłużył na obiad jako dodatek do karkówki w sosie własnym.  Składniki na farsz:  (tak jak wspomniałam sporo mi zostało, myślę, że do pasztecików wystarczy połowa) 500 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 cebula duża garść(...)jeden brzeg nakładamy farsz, zwijamy wałek i odcinamy go od reszty ciasta. Wałek dzielimy na mniejsze 4-5 cm kawałki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Postępujemy tak, aż wykorzystamy całe ciasto. Tak przygotowane rogaliki smarujemy roztrzepanym białkiem. Możemy je posypać np sezamem czy czarnuszką. Pieczemy około 25 minut w 180 st, do uzyskania złotego koloru

Walijskie Pichcenie