kapustą - 19268 przepisów (strona:696/1285)

Kino Kulinarne TRANSATLANTYK 'Ants on a shrimp' 223

mogę się zdecydować, czy aby nie lepsze niż pierwsza przystawka!   Delikaty pierożek cappelletti z farszem z sera Emilgrana i tapioki, podany na musie z zielonego jabłka i gotowanej kapusty pak choi, przykryty sałatą freeze oraz pyłem z pokrzywy zupełnie rozłożył mnie na łopatki! Akcenty cytrusowe nawiązywały do przystawek, a białe wino Veriver, z wyraźnym owocowym smakiem i ziołowymi nutami(...)mnie nie przemówił. Ok, a co z dodatkami? A no pojawiła się kontynuacja kokosa - mus + wiórki, pojawiła się mocno pomidorowa galaretka oraz trzy majonezy - ze szczawiu i czerwonej kapusty oraz zagadkowy - jak na mój smak chyba z wędzonej cebuli. O ile talerz nie zachwycał - sytuacje ratował sommelier i dobrane włoskie wino z  regionu Kampania - VESEVO Belnvento Falaghina. Dla tego

Spektrum Smaku
Warzyw kubek - dietetyczny i zdrowy posiłek na szybko :) 214

jakimś czasie koktajle gęstnieją jeszcze bardziej niż po odczekaniu zalecanych 2-3 minut. Warzyw Kubek dostępny jest w 8 wariantach smakowych i tym samym 8 różnych "funkcjach": ODCHUDZANIE - kapusta, marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki, koperek, natka selera, pomidor, cebula, por  ANTYSTRES - pomidor, pasternak, bazylia, kolendra  WIGOR - seler, pietruszka, pasternak, pieprz, kolendra, liść laurowy WITALNOŚĆ - burak, pomidor, papryka, liść(...)laurowy, pieprz  ODPORNOŚĆ - pasternak, czosnek, cebula, por, marchew, pomidor, bazylia DETOKS - kapusta, szpinak, kalafior, natka pietruszki, koperek  URODA - marchew, pomidor, papryka, kolendra  ODNOWA - dynia, seler, pomidor, cebula, pieprz, majeranek  Warzyw Kubek można kupić w różnych wariantach pakietowych - dwutygodniowych, miesięcznych. A na pierwsze spróbowanie polecam wybrać ten z 16 saszetkami.  Więcej informacji o tych produktach znajdziecie

Zdrowie na języku :P
Przekąska w sam raz na mecz czyli sagonki :) 224

Składniki: 25 płatów papieru ryżowego sos chili do maczania sajgonek olej do smażenia Na farsz: ª       1/3 kapusty pekińskiej ª       ½ marchewki ª       125 g grzybów np. shitake lub pieczarek (u mnie brunatne) ª       mała garść ulubionych kiełków (u mnie rzodkiewki(...)łyżeczka octu ryżowego §       1 papryczka chili (u mnie bardzo ostra - TaoTao) §       1 łyżeczka świeżo startego imbiru Marchewkę i kapustę kroimy w paseczki i wrzucamy do sporej miski. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na suchej patelni aż odparują. Kiełki siekamy i wraz z pokrojonym szczypiorem wrzucamy do pozostałych warzyw

Bazując na smaku
Surówka z młodej kapusty 416

Bardzo smaczna surówka z młodych warzyw. Znakomicie smakuje do tradycyjnego schabowego jak i również do dań grillowanych. 1/2 główki młodej kapusty 1 jabłko 2 marchewki Sól Pieprz 4 łyżki majonezu Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Marchewki oraz jabłko obieramy. Kapustę szatkujemy na piórka. Marchewki oraz jabłko ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystko mieszamy dokładnie ze sobą. Doprawiamy solą oraz pieprzem

VioletoweKucharzenie
Udana sałatka z selera naciowego 159

mamy od tego czasu następną udaną sałatkę mogącą stanowić smakowitą kolację lub poczęstunek dla gości. A odnalazłam wówczas w lodówce: - ok. 400 g selera naciowego - 8-10 cm kapusty pekińskiej - część twardsza, u nasady warzywa - ok. 20 cm białej części pora - pół słoika żółtej fasolki - pół słoika czerwonej fasoli - 6-7 kawałków suszonych pomidorów w oleju (może być w ziołach(...)przyprawą do gyrosa i olejem słonecznikowym. Przykryłam i na godzinę odstawiłam do lodówki. W tym czasie pokroiłam na 2-3 mm kawałeczki umyte, osuszone papierem kuchennym selery, pora i kapustę. Pomidory suszone także pokroiłam w raczej cienkie małe paseczki. Oba rodzaje fasoli odsączyłam.  Pierś przesmażyłam na rozgrzanej patelni już bez dodatkowego tłuszczu, wystarczy ten z marynowania. Po wystudzeniu mięsa

I tu będę miała takie te
ZAPIEKANKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 184

zdrowsze) od tych z barów.   Składniki: 2 bagietki 1 pierś z kurczaka 10 pieczarek 1 żółta papryka 1 pomidor 1 zielony ogórek typu wąż 2 garści posiekanej drobno kapusty pekińskiej 1 nieduża czerwona cebula 10 dag starkowanego sera żółtego majonez, keczup Wykonanie: Bagietki przekrawamy na połowę.Wstawiamy do piekarnika na ok 5 minut w 170 st. Bagietki posypujemy starty(...)piórka, paprykę w kostkę.Piersi z kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy sola i pieprzem, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w plastry, obsmażamy. Na każdą bagietkę układamy pieczarki, posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę,paprykę, wykładamy kurczaka całość polewamy majonezem i keczupem

Z Majeczką w kuchni
Zupa gołąbkowa 23713

Składniki 1 duża cebula 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki oleju 190 g koncentratu pomidorowego 1,2 l bulionu warzywnego 100 g ryżu 1/2 główki młodej kapusty (małej) 1 pęczek koperku sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy i razem z mięsem mielonym podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec dodajemy koncentrat(...)pomidorowy, chwilę smażymy i zalewamy bulionem warzywnym. Następnie wsypujemy ryż, od czasu do czasu mieszamy. Po 10 min dodajemy poszatkowaną (dosyć grubo), kapustę. Gotujemy do jej miękkości. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Surówka Krzysia 220

Kapusta biała młoda - 1 /2 głowki papryka czerwona - 1 strąk jabłka winne - 2 szt rzodkiewka -1/2 pęczka marchewka -2 szt sól- szczypta cukier - szczypta oliwa - 2 łyżki sok z cytryny - 1 łyżka Kapustę oczyścić, poszatkować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie paseczki. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Rzodkiewkę oczyścić, umyć

Camilla w kuchni
Sałatka z grillowanym karczkiem 248

smaku posłużył mi Sos czosnkowy FOLWARK , który  idealnie się do niej nadał. Sałatka z grillowanym karczkiem  SKŁADNIKI: około 150 g grillowanego karczku  70-100 g kapusty pekińskiej około 15 oliwek zielonych 1 pomidor zielona cebulka lub szczypiorek Sos czosnkowy FOLWARK  PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską szatkujemy, oliwki kroimy w plastry, szczypiorek lub zieloną cebulkę siekamy - przekładamy do miski

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa jarzynowa z buraczkami 204

której dzisiejszy post, to taka zwykłą letnia jarzynowa tyle że wzmocniona burakiem... Polecam Wam to połączenie :-) delikatne młode warzywa, słodycz buraków, czego chcieć więcej...  SKŁADNIKI 1/4 młodej kapusty 3 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka 3 młode buraczki  kawałek selera 2 cebulki ze szczypiorem sól, pieprz, vegeta 1 listek laurowy 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżka śmietany woda(...)dowolny bulion dodatkowo: śmietana i koperek do ozdobienia  Kapustę cienko szatkujemy, cebulkę i szczypior drobno siekamy, pozostałe warzywa obieramy i kroimy - ziemniaki w kostkę marchewkę i buraczki w ćwierćplaserki, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej. Wszystko to wkładamy do garnka i zalewamy wodą (bulionem) tak, by zakrywała warzywa, dodajemy vegetę, listek i gotujemy do miękkości. Śmietanę wlewamy

Czary - gary w kuchni
Zielone minestrone - szybka, wiosenna zupa 178

ekologicznej kostki), zrobienie tego dania zajmie Wam naprawdę tylko kilka chwil.  Do przygotowania zupy możecie wykorzystać Wasze ulubione zielone warzywa . W czerwcu wybór jest przeogromny - szparagi, botwinka, młoda kapusta czy szczaw powoli się kończą, jednak na salony wkraczają już zielona fasolka, cukinia, bób i zielony groszek. Być może dziwi Was dodatek ziemniaków w zupie z makaronem, jednak uważam(...)innego makaronu do zupy, drobnego makaronu czy połamanego spaghetti) 10-12 małych młodych ziemniaków ok. 500 g ulubionych zielonych warzyw, np. szparagów, zielonej fasolki, groszku, bobu, cukinii, kalarepki, młodej kapusty, szpinaku, szczawiu, rukoli, cebulki dymki ( u mnie szparagi, fasolka, groszek, cukinia i kalarepka) 1 puszka ciecierzycy lub białej fasoli 5-6 czubatych łyżek ulubionego pesto, np. tradycyjnego bazyliowego

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa fasolowa z kapustą 185

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Fasola biała – 20 dag Kapusta biała – ½ główki Bulion warzywny – 1 L Ziemniaki – 30 dag Papryka czerwona – 1 strąk Pomidor -1 szt Natka pietruszki Pieprz kolorowy Sól Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)moczyła, dodać sól oraz bulion i na małym ogniu gotować ok. 25 minut, następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczona i pokrojoną w kosteczkę. Kapustę poszatkować cienko i dodać do zupy i dalej gotować ok. 30 minut. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do zupy tuż przed podaniem, przyprawić solą

Camilla w kuchni
SWIEŻA SAŁATA Z WINOGRONAMI I BAKŁAŻANEM / FRESH SALAD WITH GRAPES & EGGPLANT 152

while making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego bakłażana 1 pomidor 1 kiść winogron 150 g sera typu Lazur 3-4 jajka (po 1 porcję) SOS: oliwa ocet balsamiczny musztarda miód sól, pieprz, zioła INGREDIENTS (3-4 portions(...)herbs Warzywa umyj, osusz. Bakłażana pokrój na mniej więcej centymetrowe plastry, lekko posól z obu stron i odstaw na chwilę, niech puści trochę wody. Sałatę porwij/pokrój na kawałki, kapustę pekińską pokrój, wrzuć je do sporej miski razem z rukolą. Pomidora pokrój na kawałki, technika dowolna Winogrona na połówki, jeśli mają dużo pestek – teraz jest moment na ich wydłubanie

Martyna Cooks
Sałatka z tuńczyka 183

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Tuńczyk – 2 puszki Cebula czerwona – 1 duża szt Kapusta pekińska -4-5 liści Seler naciowy Oliwa -1 łyżka Sok z cytryny -2 łyżki Sól Pieprz kolorowy Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić na małe kawałki. Jajka obrać i posiekać na średnią kostkę(...)Dodać posiekaną cebule  i posiekane liście kapusty, seler naciowy opłukać i pokroić w cienkie plasterki  skropić sokiem z cytryny oraz oliwą, doprawić do smaku

Camilla w kuchni
Wieprzowy gyros z cebulą 202

kości 2-3 łyżki przyprawy gyros 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 2-3 łyżki oliwy 1 cebula sos kebab-gyros FOLWARK do podania:  młode ziemniaki z koperkiem surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i zieloną cebulką  PRZYGOTOWANIE : Schab kroimy w paseczki, przekładamy na patelnie, skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawą i papryką - mieszamy by mięso pokryło się uzyskaną marynatą. Odstawiamy(...)podduszamy do momentu aż cebula zmięknie - około kolejne 10 minut. Podajemy z sosem kebab-gyros FOLWARK  oraz w mojej kompozycji młode ziemniaki z koperkiem i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i zieloną cebulką.  Jak już wspomniałam inspiracją do mojego dzisiejszego dania jest Sos kebab-gyros FOLWARK , który otrzymałam do przetestowania - za współpracę dziękujemy :) Wracając do samego sosu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania