Chorizo to hiszpańska kiełbasa z mięsa i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem mielonej papryki pimentón, słodkiej lub pikantnej, która nadaje jej charakterystyczny czerwony kolor. Ma idealny smak
Moje Małe CzarowanieColeslaw (w Polsce nazywana: kolesław) to chyba najpopularniejsza surówka obiadowa na świecie. Jej podstawowym składnikiem jest szatkowana, […] Artykuł Coleslaw pochodzi z serwisu PanGotuje .
PanGotujeJak zrobisz ten omlet to przepadniesz z kretesem, on jest znakomity, pyszny, aromatyczny, zdrowy, idealny. Ostatnio trochę eksperymentowałam z omletami, ten naprawdę jest super, polecam całym
Moje Małe CzarowanieSyte danie obiadowe w zachęcającym wiosennym kolorze. … Czytaj dalej Zielone kluski ze szpinakiem
Pij soki wyciskaneGrzyby shimeji to poza shiitake i enoki najpopularniejsze grzyby w kuchni azjatyckiej, szczególnie często jedzone w Japonii. Dzięki uprawom hodowlanym coraz częściej możemy spotkać je w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gołąbki z mięsem mielonym wołowym i ryżem to bardzo pyszne wydanie gołąbków. Wołowina świetnie sprawdziła się w tym daniu. Zrobiłam gołąbki trochę inaczej jak robiłam do
Pieprzyć z FantazjąPieczona brukselka posmakowała nawet Bartkowi, który do tej pory wzbraniał się od jej jedzenia. Wystarczy kilka prostych dodatków, aby zniwelować charakterystyczny smak i zapach tych małych
niecodziennikparyTradycyjne kotlety mielone zazwyczaj są podawane z marchewką z groszkiem, albo zasmażanymi buraczkami i ziemniakami z wody. Kotlety te bardzo często królują na polskich stołach jako
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ta sałatka to petarda smaków i aromatów. Szynka Jamon Serrano to kwintesencja smaku, długodojrzewająca, cieniutko krojona, niebo w gębie jak mawiają. Chrupiące grzanki i aromatyczny Grana
Moje Małe CzarowanieBędzie pożywne śniadanie lub znakomity obiad, wybór zostawiam zjadającemu. Soczewica ma dużo zdrowego białka a papryka sporo witaminy C, stąd danie jest odżywcze, pożywne i sycące
Moje Małe CzarowanieKminek to roślina, która jest ceniona ze względu na swoje właściwości zdrowotne i lecznicze. Jest to przyprawa używana w tradycyjnej kuchni polskiej, jednak ze względu na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kotlety mielone to tradycyjne danie kuchni polskiej. Bardzo często gości na polskich stołach, zwłaszcza w weekendy. Tym razem podamy je w trochę inny sposób, bo wraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jajecznica to jajecznica powiecie, ale czemu nie wzbogacić jej smaku dodatkami? Ja tutaj dołożyłam rukolę i awokado, które idealnie podkręciły smak jajecznicy a jednocześnie śniadanie stało
Moje Małe CzarowanieKotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ta sałatka to kwintesencja smaków, aromatów, faktur i konsystencji. Połączyłam tutaj sporo składników, które idealnie do siebie pasują i nadają sałatce głębi smaku. Polecam gorąco na
Moje Małe Czarowanie