Wiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do
Przepisy AleksandryProsta, smaczna, tania surówka do obiadu czy grilla. Idealna do hamburgerów czy nadzienia do pity. Wystarczy trochę jogurtu jako bazy sosu i można ją jeść w
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszny, pyszny, pyszny i właśnie ostatnia porcja została zjedzona. W życiu nie myślałam że tak proste danie może być takie pożywne i pyszne zarazem. Pięć warzyw
Moje Małe CzarowanieMam dla Was przepis na bardzo prostą, ale wyrazistą w smaku sałatę, która będzie idealnym dodatkiem do grillowanych/pieczonych mięs i warzyw. Jeżeli przygotowałaś/eś danie
Przepisy AleksandryNiedzielne obiady kojarzą mi się z pięknymi, obficie zapełnionymi talerzami. Dziś zaszalałam (a powinnam się uczyć do miliona sprawdzianów, które mam w tym tygodniu..) i spędziłam
wegetalerzeSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 2 średnie cebule 100 ml śmietanki 50g sera feta, camembert, żółtego ( można więcej ) 1 ząbek czosnku 3 łyżki
Gaździnka warzyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam swój pierwszy bigos. Nie był to jednak bigos tradycyjnie gotowany, a pieczony w piekarniku, który jest
Marta GotujeDo tej pory gołąbki zawsze jedliśmy tradycyjne, czyli mięso z ryżem. Poniżej jednak znajdują się inne gołąbki, które przygotowała moja mama po tym jak obejrzała program
Bernika - moj kulinarny pamietnikDługo zastanawiałam się jak zatytułować ten przepis.Tort - trochę górnolotnie, tarta - jedna z bardzo fajnych podpowiedzi na FB,przekładaniec - w sumie najbardziej prawdziwie.Zdecydowałam jednak, że będzie
bistro mamaOd kiedy usłyszałam, że syn znajomej na łazanki mówi "załatanki", inaczej już w domu łazanek nie nazywam. Słowa, które wymyślają dzieci warte są wszystkich
bistro mamaJedni ją uwielbiają, innych odstrasza już sam zapach, nie wspomnę o smaku. Żródło wielu witamin, związków i składników mineralnych. Brukselka – warto przemycić ją w kuchni
mojewypiekiinietylkoWpis pochodzi z www.mgotuje.plBardzo smaczna i prosta sałatka z tuńczykiem i warzywami. Idealny przepis na świąteczny stół.Post Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Marta GotujeKotlety schabowe... Niezastąpiony rarytas na niedzielnych stołach. Złocista, chrupiąca skórka i białe, soczyste mięso. Pyszny element głównego dania. Chętni? Zapraszam na obiad! Składniki: 1,4 kg
Gospodyni MiejskaBigos z cukinii... Wiórki startej cukinii, marchewki, pietruszki i selera. Kawałki kolorowych papryk, plastry pieczarek i pióra cebuli. Aromatyczny, delikatnie pikantny, pełny warzyw. Doprawiony koncentratem i
Gospodyni Miejska