kapustą - 19268 przepisów (strona:1011/1285)

Ryż jaśminowy po tajsku 243

paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki. Kapustki pak choi płuczemy, białe części kroimy w paski. Do woka dorzucamy paprykę, por oraz białe części kapusty. Smażymy cały czas mieszając ok. 3 minut. Dodajemy ugotowany ryż, delikatnie mieszamy. Kroimy pozostałe zielone części pak choi oraz szczypiorek z cebulką – dodajemy do ryżu. Jajka wbijamy do miseczki

mojewypiekiinietylko
Pieczone żeberka 166

całkowity czas pieczenia żeberek wyniósł 1 godzinę i 45 minut, ale wiąże się to z wyciąganiem żeberek z piekarnika, co wydłuża ich czas robienia. Dobrym dodatkiem będzie tu kiszona kapusta ze zasmażką i ziemniaczki

Passions hobbies life
Uniwersalne ciasto drożdżowe 460

przygotowaniu!  Uwielbiam ciasto drożdżowe i jest to chyba najczęściej robione przez mnie ciasto! Ciasto z tego przepisu używam do wszystkiego!  Przepisy z użyciem tego ciasta: Kulebiak z kapustą i grzybami  Bułeczki z mięsem mielonym Uniwersalne ciasto drożdżowe - przepis: Składniki: 800 g mąki 400 ml mleka 7 g drożdży instant 2 łyżki cukru (jeżeli robimy słodkie wypieki dodajemy

Kuchnia Łukasza
Warzywo - Dominika Wójciak i KONKURS!! 161

jest na działy - w każdym dziale znajdziemy od kilku do kilkunastu przepisów na konkretne warzywo! Dominika kulinarną podróż rozpoczyna od rabarbaru! Następnie przeprowadza nas przez buraka i botwinkę, bób, kapustę, ziemniaki, marchewkę, kalafiora, cukinię, fasolę, dynię, a na samym końcu znajdziemy różne ciekawe dodatki do warzyw - typu pieczona feta, sos tahini czy przepis na melasę z granatów. Ta książka

Plate of Joy
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 132

gdyż była najsmaczniejsza, najlepiej doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś mój przepis na surówkę znajdziecie tutaj . Na poniższym zdjęciu z dramstikami uwieczniła mnie Iza. Na koniec zostaliśmy poczęstowani rewelacyjnym w smaku kremowym sernikiem szefa kuchni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba w pomidorach 222

kaszubsku . Jednak powracając do ryb, to dzisiaj przygotowałam rybkę w pomidorach. Ja miałam brzuszki dorsza, ale możecie wykorzystać filety z Waszej ulubionej ryby. Do tego frytki i surówka z kapusty kiszonej. Składniki 700 g filetów z dorsza lub innej ryby 1 puszka pulpy pomidorowej 2 średnie cebule 1/2 szklanki wody sól pieprz 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1/2 łyżeczki

O kuchni z uczuciem
surówka z kapusty włoskiej i pora 118

Polecam surówkę z kapusty włoskiej i pora

Ugotujmy Coś
Białe kluski śląskie 152

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Do tego sos pieczeniowy , modro kapusta i po prostu od stołu można nie odchodzić " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Pierś na maśle w sosie śmietanowo - koperkowym podane z białym puree 404

starego warzywa zawiera twarde włókna. Pozostaje tylko usmażyć kąski mięsa na maśle (klarowanym oczywiście) i pyszne i delikatne obiadzio gotowe. Podajemy z ulubioną surówką  - u nas z czerwonej kapusty. Polecam - smak domowej kuchni po prostu

Kuchnia po mojemu
Przepisy na Boże Narodzenie 2732

krzątaniną nigdy nie pomyślałam, żeby robić zdjęcia potrawom na Wigilię.  Może to dlatego, że od lat na kolacji wigilijnej zawsze jest to samo. Barszczyk, uszka, pierogi z pieniążkiem, kapusta z grzybami, karp, śledzie i oczywiście kompot z suszu :) Ta niezmienność wcale nie jest nudna, mimo, że każdą z tych potraw spokojnie można zjeść w każdy inny dzień roku

Czerwona Porzeczka
pierogi ze szpinakiem i serem feta 201

Pierogi to takie polskie, niemal narodowe danie - ruskie, z kapustą i grzybami czy z mięsem, a w lecie z owocami. Ale nie musimy się ograniczać do takich standardowych form. Można dowolnie, w ciekawy sposób kreować smak farszu i tradycyjne danie urozmaicić, a wtedy może się okazać, że ciężko nam będzie wrócić do tych "oklepanych" smaków, bo nowe są tak ekscytujące

zobacz ich smak
Roladki z udek kurczaka kukurydzianego z peczotto 133

obiad, a może całkiem zwykły. Nie wymaga zachodu, jedynie umiejętności wytrybowania kości z udka. Ale jeśli ktoś tego nie potrafi może użyć piersi. Do tego nadzienie z sałatki z kapusty i pęczotto z grzybami. Wszystko razem palce lizać. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
surówka z kapusty pekińskiej i pora 107

Polecam surówkę z kapusty pekińskiej

Ugotujmy Coś
Szybkie duszaki 144

idealna na obiad. Wersja jest trochę uboga bo nie ma boczku można powiedzieć że wariant light. Składniki: cebule pokrojone w piórka ziemniaki pokrojone w plastry marchewki pokrojone w plastry kapusta pokrojona w paseczki 2 laski kiełbasy pokrojone w kostkę sól pieprz zioła prowansalskie czerwona papryka ostra 5 łyżek oleju do podlania Wykonanie: Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać przełożyć do gąsiorka

Pychotkaaa
Kluski śląskie ze surowymi ziemniakami. 158

dodatkiem surowych ziemniaków i były pyszne! Ponieważ bardzo lubię "szare kluski" ze surowych ziemniaków, to te też bardzo przypadły mi do gustu! Dla mnie najpyszniejsze z ciemnym sosem i kapustą kiszoną, kawałek dobrego mięska ... - obiad pierwsza klasa. SKŁADNIKI: 2 jajka 10 średnich ziemniaków 1/2- 1 szkl. mąki pszennej  2 łyżki mąki ziemniaczanej sól WYKONANIE: 5 ziemniaków gotujemy i przekręcamy

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania