kapustą - 19268 przepisów (strona:1012/1285)

Wegańska PRAGA 172

podane z seitanem zrobionym a'la wołowina podane z sosem śliwkowo jabłkowym (koszt 175 CZK). Rok temu jak jeszcze jadłem mięso, zamówiłem podobne danie, z tym że ze smażoną kapustą białą i czerwoną. Danie były ogromne i zniszczyło mnie strasznie. W tym przypadku było podobnie. Seitan był świetnie zrobiony i chciałbym umieć sam takie cudo stworzyć. Knedliczki bez szału - czyli

Bananowe Pole
Pekinka do obiadu 149

Surówka z kapusty pekińskiej do dan obiadowych mięsnych czy rybnych. Ciekawostką jest tutaj dodatek nashi. Nashi to chińska gruszka. W smaku są kwaskowate a jednocześnie orzeźwiające i chrupiące z wyczuwalnymi maleńkimi ziarenkami. Są idealnym dodatkiem do sałatek i surówek. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką 3333

obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek. Wstawiamy blaszkę z mięsem do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu karczek podajemy ze smażonymi ziemniakami i modrą kapustą. Smacznego! The post Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ziemniaki gratin 155

Trochę pracy przy krojeniu ziemniaków w cieniutkie plasterki, ale jeśli macie szatkownicę to Wasz czas przygotowania znacznie się skróci. Ja jej nie mam, a szkoda. Do tego surówka z kapusty pekińskiej  mięsko o i obiad gotowy. Składniki: 1 kg ziemniaków 250 ml śmietany (dałam 30%) 2 łyżki  masła 1 szczypta gałki muszkatołowej 100 g żółtego startego sera sól

O kuchni z uczuciem
Smażony filet z dorsza z domowymi frytkami 138

blachę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez ok. pół godziny. Usmażony filet z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego

MyCookBook.pl
Barszcz ukraiński 129

którą znają wszyscy i na którą istnieje nieskończenie wiele sposobów przygotowania :) Ja ugotowałam barszcz z dodatkiem wołowiny, ziemniaków, fasoli i buraków oczywiście. Można dodać też kawałeczek drobno poszatkowanej białej kapusty. Aby przyspieszyć proces gotowania zupy, zamiast namaczać i osobno gotować fasolę, użyłam białej fasolki z puszki, którą dodałam pod sam koniec gotowania. Barszczyk podałam z odrobiną kwaśnej, gęstej śmietany

MyCookBook.pl
40 śniadań na ciepło 1911

oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z boczkiem i twarogiem 165

Jeśli znudziły wam się standardowe pierogi z mięsem, kapustą i grzybami czy ruskie, to polecam ten przepis na pierogi z farszem z boczku wędzonego, twarogu i cebuli. Podajemy ze śmietaną, podsmażona cebulką, pyszne są również na drugi dzień, podsmażone na maśle. Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 220 ml wody łyżka oleju szczypta soli pół łyżeczki kurkumy (jeśli chcemy uzyskać

e-PrzepisyKulinarne
Szybki kapuśniaczek 120

Dietetyczne i rozgrzewające   Składniki surówka z kapusty kiszonej, 1 opakowanie kostka rosołowa, 2 sztuki liść laurowy, 2-3 sztuki ziele angielskie, 5-6 ziaren koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki vegeta, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka Przygotowanie Zupa powstała przypadkiem z gotowej, przyprawionej już surówki jaką można kupić praktycznie w każdym supermarkecie. Miało być coś dietetycznego i tylko to się nadało

Gotowanie moimi oczami
surówka z kapusty pekińsiej 91

Polecam surówkę z kapusty pekińskiej

Ugotujmy Coś
Wątróbka z serem pleśniowym, gruszką, orzechami i kaszą gryczaną 194

Orzechy grubo posiekać, uprażyć na suchej patelni. Na talerze wyłożyć kaszę. wątróbkę w sosie, którą na końcu posypać z orzechami. Danie świetnie smakuje z buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty

Czerwień i błękit
Pieczona pierś z kaczki z jabłkami i konfiturą z żurawiny . 157

Upieczone piersi wykładamy na półmisek w całości ewentualnie kroimy w plastry , na wierzch układamy miękki mus który powstał podczas smażenia z jabłek , cebuli i żurawiny.Wyśmienicie smakuje z czerwoną kapustą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
BEZGLUTENOWY ZAKWAS NA ŻUR 142

SKŁADNIKI: - 3 łyżki mąki gryczanej - 3 łyżki maki ryżowej - 40 ml przegotowanej wody - 5 liści laurowych - 10 ziaren ziela angielskiego - 2 łyżki kwasu z kapusty lub ogórków kiszonych (nie kwaszonych) - 6 dużych ząbków zgniecionych czosnku DO CZYSTEGO SŁOJA lub kamionki wsyp wszystkie składniki składniki i dokładnie wymieszaj. Przykryj gazą i zawiąż sznurkiem. Codziennie mieszaj zakwas, po czterech dniach powinien być

Kuchnia bezglutenowa Loli
Królik w winie z rozmarynem i szafranem 206

dodać szafran. Dusić ok godzinę aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjąć, warzywa zmiksować i dodać śmietanę, ponownie zagotować. Ja podałam królika z pęczakiem i surówką z białej kapusty, wszystko polane sosem

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania