kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:162/199)

Sycąca zupa „Zimowy Gar”, gorący obiad 62

Sycąca zupa „Zimowy Gar”, gorący obiad Pyszny „Zimowy Gar” zrobisz dosłownie ze wszystkiego, ale najlepiej żeby nie zabrakło w nim dwóch podstawowych składników. Kiełbasy i kapusty białej-słodkiej i kiszonej lub wody z kiszonych ogórków ;). To taki trochę czyściciel lodówki, ale idealny na mroźne dni. Moje chłopaki uwielbiają tą zupę co mnie bardzo cieszy bo jest(...)wpływają jakoś szczególnie na smak, pod warunkiem że są wymiksowane Tak więc gotuj z tego co masz… składniki na około 4-5 osób: resztki kapusty białej lub pekińskiej (każda kapusta świeża się nada ) kapusta kiszona około 2-3 garści lub 1,5 szklanki wody po kiszonych ogórkach (można też dodać oba warianty razem jak lubisz kwaśniejszą wersję ) kiszone ogórki

Ogrodnik w podróży
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 170

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki 86

Szybki przepis na pyszna surówkę z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką. Tak przygotowana surówka do obiadu zasmakuje wszystkim członkom rodziny. Czas przygotowania : 10 minut Ilość

karolgotuje
Domowy kapuśniak 114

Nie każdy lubi kapustę i kapuśniak, jednak pokażę Wam jak przygotować delikatny w smaku domowy kapuśniak. Kwaskowaty smak kiszonej kapusty złagodzi nam słodka marchewka . Zupę możecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Caprese 217

Sałatka Caprese – to bardzo prosta przystawka, która nie tylko świetnie się prezentuje na stole i wyróżnia się kolorystyka przypominając flagę Włoch. Przygotowanie tej sałatki jest bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z kiszonej kapusty, sezamu i kaszy manny. 170

Kotlety z kapusty..... dla jednych abstrakcja zaś dla innych prosta potrawa, wręcz przysmak. Kotlety można robić z każdej kapusty, białej, pekińskiej, czerwonej jednak mnie najbardziej smakują te z kiszonej. Nie mam zamiaru udowadniać wyższości kiszonej kapusty nad resztą. Tak jak smak, pikanterię można podkręcić  przyprawami, tak smaku samej kiszonej kapusty nic nie zastąpi. A że jestem jej wielką fanką

Dieta moja pasja
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 198

obiadu podaję zawsze surówkę, albo coś smacznego ze słoików, które wcześniej zrobiłam. Surówkę z kapusty białej, pekińskiej, czerwonej, czy też z kiszonej lubimy wszyscy. Do dzisiejszego obiadu zrobiłam moją ulubioną surówkę z kapusty kiszonej. Idealnie pasuje np. do smażonej ryby. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 marchewki 1 jabłko 1 mała albo pół średniej cebuli 1 łyżeczka soku z cytryny

Kuchnia u Krysi
Gołąbki z pikantnym sosem pomidorowym 45

opcja stosowana w przypadku bardzo zwartej kapusty. Najpierw trzeba wyciąć głąb. Do garnka, w którym mieści się cała nasza kapusta wlewamy wodę (tyle żeby po włożeniu kapusty nie wylała się) i zagotowujemy ją. Do wrzącej wody wkładamy kapustę, wyciętym głąbem do dołu, gotujemy około 5-6 min i odwracamy kapustę (no chyba ze kapusta w waszym garnku mieści(...)zasadzie w każdą kapustę – młodą, białą, włoską, pekińską lub czerwoną. Młoda kapusta jest bardzo delikatna i trzeba bardzo pilnowac żeby liście podczas obgotowywania się nie rozgotowały. Biała kapusta jest najlepsza jeżeli chcecie nadmiar gołabków zamrozić a włoska jest bardzo miękka, dobrze się zwija i efektownie wygląda. Pekińska i czerwona jeszcze przede mną Smacznego ! The post Gołąbki z pikantnym sosem

Kulinarna Patilogia
Bez owijania...w kapustę! GOŁĄBKI INACZEJ. 190

się w sieci. W żadnym wypadku, nie jest to moim celem (nie kłamię, naprawdę, tym razem nie xd ). GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. (przepis bardzo popularny ;) 500g mielonego mięsa 1/2 główki kapusty pekińskiej bułka tarta jajko sól, pieprz, majeranek, 3 ząbki czosnku Kapustę posiekałam, dodałam do mięsa. Wrzuciłam przyprawy, zmiażdżony i posiekany czosnek, wbiłam jajko, dosypałam bułki i zagniotłam zwykł mielone. Następnie

W kuchni Karmel-itki
DROBIOWE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. 959

gołąbki bez zbędnego bawienia się w zawijanie w liście kapusty. A jako, że drobiowe, są lżejsze. GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. /przepis bardzo popularny ;/ 500g mielonego mięsa drobiowego 1/2 główki kapusty pekińskiej bułka tarta jajko sól, pieprz, oregano 3 ząbki czosnku Kapustę posiekałam, dodałam do mięsa. Wrzuciłam przyprawy, zmiażdżony i posiekany czosnek, wbiłam jajko, dosypałam bułki i zagniotłam zwykł mielone. Następnie usmażyłam

W kuchni Karmel-itki
Surówka a'la Colesław 323

Surówka a'la Colesław Składniki: Kapusta pekińska Marchewka Szczypior Majonez lub jogurt naturalny sól, pieprz , cukier Kroimy drobno kapustę, marchew ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy szczypior. Sos: 3-4 łyżki majonezu lub jogurtu, dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku. Mieszamy i dodajemy do surówki Smacznego

Smaki Edyty