kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:160/199)

SAŁATKA Z GOTOWANYM KURCZAKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ 236

seler naciowy. Składniki: 1 duża pierś z kurczaka puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 400g (lub 1 mała puszka, czasami można kupić takie malutkie) paczka (100g) ziaren słonecznika mała kapusta pekińska 2 łodygi selera naciowego majonez łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz 1/2 ząbka czosnku koperek Wykonanie: Pierś gotujemy z przyprawami, lub wykorzystujemy mięsko od gotowania rosołu, studzimy, kroimy w sporą

Walijskie Pichcenie
SCHABOWE KĄSKI 185

Następnie schłodzone kąski obtoczyłam kolejno w rozkłóconym jajku i bułce tartej. potem już tylko na gorącą patelnię i smażyć obracając ze wszystkich stron. Podałam ze surówką z kapusty pekińskiej

Walijskie Pichcenie
Podsumowanie października 176

wspólnego pieczenia . . A teraz najczęściej oglądana 10.. Pieczone ziemniaki Schabowy wg Magdy Gessler Szybki sernik Biszkopt dwukolorowy Syrop z pigwy Mięso wekowane Kotlety mięsne z kapusta pekińską Sałatka z ogórków,cebuli i papryki na zimę Paprykarz do słoików Biszkopt z jabłkami i pianką

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z bobu 289

zbyt długo, dlatego proponujemy go jak najbardziej wykorzystać! Dzisiaj serwujemy z mężem lekką sałatkę na kolację;)Składniki; 450 g bobu, 1 pęczek rzodkiwewek, 5-6 liści sałaty /u nas pekińska/, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 zabki czosnku, 2 łyzki oliwy, 1 łyżka octu winnego, sól, pieprz, cukier do smaku, Po przyprawy zapraszam na Skworcu.plWykonanie;Gotujemy wodę. Na osolony wrzątek wrzucamy bóbi

Anioły w kuchni
Sezamowy filet z indyka z pieczoną dymką 264

Poszłam dzisiaj do sklepu z zamiarem kupienia kaczki (chciałam przygotować kaczkę po pekińsku), jednak dowiedziałam się, że "kaczka tylko na zamówienie".. Po dłuższym namyśle wybrałam indyka. Nigdy jeszcze nie smażyłam indyka, jedynie piekłam, ale kupiłam tylko 300 g filetu i jakoś aż głupio mi było włożyć go do piekarnika :) Efekt smażenia bardzo mnie zadowolił - indyk był soczysty (wyszedł chyba

Tajskie smaki
Schabowy w panierce z orzechów laskowych 209

zawsze, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach owsianych z orzechami laskowymi. Smażymy na rozgrzanym oleju. Doskonałym uzupełnieniem będzie sałatka z kapustą pekińską, oliwą, przyprawami i orzechami

Apetyczna babeczka
Smażona tołpyga na oleju rzepakowym 85

rozgrzanym oleju rzepakowym. Ziemniaczki gotujemy. Ostudzone kroimy w plasterki. Posypujemy solą i ziołami. Obsmażamy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Rybkę ze smażonymi ziemniaczkami podajemy z surówką- u mnie taka z pekińskiej

Aga w kuchni
Sycylijska sałatka „di Signora Gina” 303

Składniki -cukinia baby -papryka igołomska- mój osobisty wariant -seler naciowy od serca, nie bójmy się tej jędrnej zielonej lodygi z lekką czuprynką -kolorowa rzodkiewka – biała i różowa -marchewka -kapusta pekińska -ogórki gruntowe ze skórką, ale ma być więcej cukini baby ,aniżeli ogórka -ze dwie łychy oregano, ale jeśli nie lubicie bądz nie macie oregano orginalnego rodem z Sycylii, czyli takich

Z Kuchni Do Kuchni
Pekińska zupa pikantno-kwaśna 202

taki, że robi się ją dosłownie w 20 minut. Do przygotowania zupy użyłam smalczyku roślinnego. Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że doskonale zastępuje smalec. Do tej pory zawsze do pekińskiej zupy używałam smalcu, tym razem postanowiłam poeksperymentować i się udało ! Pekińska zupa pikantno-kwaśna Składniki: 250 g schabu wieprzowego 1,5 litra bulionu 6 pieczarek 1 marchewka 2 łyżki pokrojonego

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka na grilla i nie tylko 1798

 Rewelacyjana sałatka , która sprawdza się jako dodatek do grilla , ale I też do obiadu. Prosta, zdrowa I pyszna. Polecam I zapraszam do wykorzystania przepisu :)  

Smaki Edyty
Chińska zupa słodko-kwaśna. A według mnie pekińska. 487

Moja U-L-U-B-I-O-N-A zupa. Nie wyobrażam sobie bez niej mojego życia i od kiedy pierwszy raz ją posmakowałam nic się

Mango Papaja
Sałatka z ogórkiem konserwowym 1425

 Sałatka mojej córki, która wzorowała się na sałatce a'la colesław- przepis tutaj. Sałatka jest przepyszna, smak przełamany ogórkiem konserwowym- daje nam całkiem orginalną sałatkę

Smaki Edyty
SHAORMA Z KURCZAKIEM 260

majonezu i 3 lyzek smietany, dodajemy zgnieciony czosnek i sol do smaku. Kurczaka smazymy na oleju, nastepnie na tym samym oleju podsmazamy ugotowany wczesniej ryz. Potrawe podajemy np z kapusta pekinska lub salata. Do kurczaka mozemy dodac tez warzywa, ktore smazymy na oliwie np cebule, papryke, pieczarki. Smacznego

Przysmaki Karolki
Kaczka po pekińsku 259

Taki obiad nie zdarza się co dzień. Myślałam, ze tak ą kaczkę można zjeść tylko w chińskiej knajpce, a tymczasem okazuje się ze w bardzo łatwo

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania