nasze rodziny! Składniki: 1g mąki pszennej najlepiej takiej do pierogów 1 jajko ok. 3/4 szklanki ciepłej wody 1-2 łyżki masła roślinnego łyżeczka soli Na farsz: 2 kg kapusty kiszonej 400 g suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki masła sól pieprz 1 łyżka mąki pszennej 1 laurowy liść Przygotowanie: 1. Grzyby moczymy przez całą noc, a następnie gotujemy
Kulinarne Inspiracjetych co chcą zjeść tanią zupę na obiad, bez dużego nakładu pracy. Składniki: -Jedna ćwiartka z kurczaka -300 g kapusty kiszonej -300 g ziemniaków -dwie kostki rosołowe -łyżeczka smalcu -łyżeczka mąki -ziele angielskie, liść laurowy, magii, pieprz Przygotowanie: Do umytej ćwiartki kurczaka dolewamy około półtora litra zimnej wody, dorzucamy ziele angielskie i liść laurowy i stawiamy na ogniu. Po około
Tanie przepisy studenckieprzy boczku można dojść …do wniosków, że ktoś kto boczek wymyślił to był łepski w ciul. Aby dopełnić rozpusty w pakiecie z wymiatającymi smakowi acz brzydulkowatymi kluskami była kapusta…kapusta kiszona, duszona z dużą ilością kminku i na końcu przeciągnięta zasmażką. Tego Królisiowi (doświadczalnemu) było stanowczo za dużo. Zemdlał był (czytaj nakrył się kopytami na posadzce i leżał tak przez
Spice things upkapustą i pieczarkami, pieczonymi w piekarniku. Proste ciasto i mocno pieczarkowe nadzienie. Takie pierogi od lat goszczą na naszym świątecznym stole. Ciasto : mąka pszenna 500 g drożdże 7 g letnia woda 275 ml olej 3 łyżki cukier 1,5 łyżeczki sól 1,5 łyżeczki suszone zioła : tymianek, majeranek 1 łyżka Nadzienie : pieczarki 500 g 2 cebule kapusta kiszona
Smaczne mojePrzepis na tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami. Tak pyszne naleśniki wypełnione farszem robię zawsze na święta Bożego Narodzenia, ale idealnie sprawdzą się też jako danie obiadowe. Czas przygotowania: 1.5 godziny Ilość porcji: 2–4 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI FARSZ: 600 g kapusty kiszonej 1 cebula 20 g suszonych grzybów 2 liście
karolgotujeCo to jest kimchi? Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka składająca się zazwyczaj z kapusty, rzepy, ogórka i gochugaru. Gochugaru, czyli koreańskie chili w proszku, a raczej
Tajemnice Smakupierogi zawsze są najlepsze. SKŁADNIKI Ciasto: 1 kg mąki pszennej typ 500 1 jajko 1 łyżeczka soli 120 ml oleju rzepakowego około 400 ml gorącej wody Farsz: 500 g kiszonej kapusty 400 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1 płaska łyżeczka kminku 1 płaska łyżeczka majeranku sól, pieprz WYKONANIE Farsz: Kapustę dobrze odcisnąć, drobno poszatkować, po czym przełożyć
Passions hobbies lifemiszmasz na temat żurku. Składniki 500 g wędzonych żeberek 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 300 g kapusty kiszonej 500 ml żuru 100 g mrożonych kurek 1 cebula 1 łyżka masła kminek mielony sól,pieprz Przygotowanie Mięso wkładamy do zimnej wody ( 1,2 l ), wrzucamy liść laurowy, ziele
R'n'G Kitchenrazem z mięsem w piekarniku, tylko na osobnej blaszce. Na niedzielny obiad, a nawet świąteczny to danie idealne. Składniki: 5 plastrów schabu (lub innego mięsa wieprzowego) 400 g kapusty kiszonej marchewka 2 cebule 2 ząbki czosnku szklanka rosołu (ewentualnie wody) sól pieprz olej Schab natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej, szybko obsmażyć mięso z dwóch
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaboczkiem i pieczarkami. Boczek oczywiście zastąpić możecie kiełbasą, a pieczarki pominąć i też będzie pysznie Składniki na łazanki: 250g makaronu łazanki 400g boczku wędzonego, lub kiełbasy 2 cebule 500g kapusty kiszonej łyżka koncentratu pomidorowego ( opcjonalnie ) 2 ząbki czosnku kilka pieczarek pieprz i majeranek do smaku Przygotowanie łazanek: W głębokim garnku podmsażamy boczek pokrojony w średnią kostkę. Kiedy będzie już ładnie
NiePieprz.plmoim domu taka kapusta obowiązkowo jest na wigilijnym stole.Mogę ją jeść całe święta. Składniki: 1 kilogram kapusty kiszonej 2-3 garście suszonych grzybów 2 cebule olej lniany 4 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe 3 ziarenka pieprzu czarnego sól,pieprz Sposób przygotowania: Grzyby zalewamy gorącą wodą ,i tak pozostawiamy na kilka godzin pod przykryciem.Garnek z grzybami stawiamy na ogniu
Bajeczna Kuchniaobiedzie na niedzielę. Dziś przygotowałam Sznycel na kapuście z grzybami, przepis Pana Adama z Jawora- wierzcie mi "niebo w gębie". SKŁADNIKI: 5-6 plastrów karkówki 2,5 kg. kapusty kiszonej 5-10dag. grzybów suszonych 5-6 średnich cebul 2-3 łyżki oleju 2-3 łyżki masła ewentualnie kilka ziaren kminku(u mnie bez ) cukier dla złamania smaku, majeranek
Kuchnia BeatySKŁADNIKI 1/2 kg żeberek wieprzowych 700 g kapusty kiszonej +sok 2 marchewki por 2 liście laurowe po kilka ziaren ziela angielskiego, owoców jałowca i pieprzu czarnego 3 ziemniaki 1 łyżka suszonej papryki jalapenos cebula 200 g boczku surowego wędzonego łyżka mąki sól ,pieprz Żeberka opłukać, pokroić na kawałki. Zalać 1,5 l zimnej wody, posolić i zagotować. Dodać posiekaną
ClauditteMissCookingWafelkowe mielone Idealny sposób na zaskoczenie gości czymś nowym, mielone kotlety z kapustą, pieczarkami w wafelku, dacie się skusić? Składniki: · 2 duże wafle tortowe · 30 dag mięsa mielonego · 3 całe jajka(...)łyżka bułki tartej oraz do panierki · 1 cebula · 15 dag kapusty kiszonej · 15 dag pieczarek · 1 łyżka sosu sojowego · Olej do smażenia · Pieprz
Kulinarna Chwilareceptury: Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów, ok. 1686 r. Drukuj przepis Porcji: 1 Składniki 400 g masy na ciasto półkruche 1 dynia piżmowa (ok 1 kg) 500 g kapusty kiszonej 200 ml wina białego wytrawnego 100 g masła 100 ml śmietany 36% 2 laski cynamonu 60 ml octu piwnego 100 ml miodu Gałka muszkatołowa Sól/pieprz groch Przepis
Kuchnia Bazylii