kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:259/388)

3 pomysły na obiad z Air Fryiera 112

minut w 180 st. W połowie pieczenia obracamy na drugą stronę.  Podaję najczęściej z surówką np z kiszonej kapusty, lub gotowanym brokułem. Roladki nadziewane cukinią w towarzystwie pieczonych warzyw: filet z kurczaka 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 1 cebula 3-4 łyżki serka kanapkowego (u mnie Bieluch) przyprawy do smaku: sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka

Cynamonowe szczęście
Schab z kością w pysznym sosie 230

sosie Najlepszy przepis na wyśmienity schab w sosie duszony. Świetnie smakuje podany ziemniaczkami i surówką na przykład z kiszonej kapusty. Obiad palce lizać!     Składniki: 4-5 kotletów schabowych z kością 1 cebula 20dkg pieczarek 1 marchew 1 czerwona papryka 1 szklanka czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie

Blog z Apetytem
Przepis na żeberka pieczone w kapuście kiszonej 87

zrobić żeberka pieczone w kapuście kiszonej❓    Żeberka, jak to udowodniła Agnieszka, można zrobić w kapuście, gdzie kapusta jest elementem obiadu, oraz można ją uznać jako przyprawę, która nada smaku żeberkom.     Zapraszamy na przepis na żeberka pieczone w kapuście kiszonej.   Link do filmu z przepisem Jak zrobić żeberka pieczone w kapuście kiszonej❓ - Przepis na domowy(...)obiad     Składniki: 1kg żeberek 1kg kapusty kiszonej 1 łyżka smalcu 1 cebula 1 szklanka bulionu lub wody 1 łyżka majeranku sól pieprz  papryka czerwona mielona  1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czosnku granulowanego  5 kulek ziela angielskiego  3 liście laurowe  Przygotowanie: Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Barszcz ukraiński 133

ukraińskiego >>> Składniki: * 2 buraki czerwone ok. 60 dkg  * 3/4 szklanki fasoli Jaś * 2 marchewki * 1 pietruszka * 3 spore ziemniaki * 15 – 20 dkg kapusty białej * 10 cm białej części pora * 3 ząbki czosnku * 3 -4 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, cukier i kwasek cytrynowy * bulion drobiowy albo wieprzowy

Pieprzyć z Fantazją
Złota jesień w kuchni 188

której nie może zabraknąć w moim jesiennym menu to włoska zupa minestrone . Uwielbiam minestrone! Można ją przyrządzić z różnych rodzajów kapusty i fasoli. Z powodzeniem można użyć fasoli z puszki. W sprzedaży są nawet kolorowe mieszanki, np. biała, czerwona i czarna fasola. Jest to pożywna i bogata w białko zupa. Kolejną zupą bogatą w białko jest niewątpliwie zupa

codojedzenia
Sałatka Gyros warstwowa z kurczakiem i kapustą pekińską 426

Sałatka Gyros – to hit każdej imprezy. Poniżej macie przepis na tradycyjną, warstwową sałatkę Gyros. Jeśli lubicie tak właśnie doprawione mięso z kurczaka, to polecam Wam

Kulinarne Przeboje
Barszcz ukraiński 144

barszczu ukraińskiego >>> Składniki: * 2 buraki czerwone ok. 60 dkg  * 3/4 szklanki fasoli Jaś * 2 marchewki * 1 pietruszka * 3 spore ziemniaki * 15 - 20 dkg kapusty białej * 10 cm białej części pora * 3 ząbki czosnku * 3 -4 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, cukier i kwasek cytrynowy * bulion drobiowy albo wieprzowy

Pieprzyć z Fantazją
Król imprezy, sałatka 426

zawsze wraca pusta miska. Do Sylwestra zegar tyka więc może dacie się skusić na taki pyszny specjał. Składniki na sałatkę: - kapusta pekińska ok. połowy dużej główki lub jedna mała - 1/2 kg mięsa mielonego, ja użyłam z szynki - 1 czerwona papryka - 2 czerwone cebule - 1/2 szklanki passaty pomidorowej  - 4 pomidory - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej

Apetyczna babeczka
Uszka do wigilijnego barszczu 179

Hej! Wieczerza wigilijna nie może być się bez czerwonego barszczyku z uszkami. Praca mozolna i monotonna, ale kiedy już jest poza nami to duma nas rozpiera

Tylko pysznie
Gołąbki raz jeszcze 230

Hej! Dzisiaj gołąbki raz jeszcze. Tym razem z innym farszem, ale również doskonałym. Polecam szczerze i myślę, że do nich wrócicie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Placki po węgiersku 196

przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Do tego pyszna  surówka z białej kapusty . Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki smalcu 2 łyżki mąki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chili  1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku 5 ziaren

Gosia gotuje
"Wytrawne potrawy wigilijne 2016" - podsumowanie akcji 221

galarecie ; blog Sztuka gotowania wg Samiry KROKIETY i PASZTECIKI Krokiety z grzybami i kapustą ; blog Moje domowe kucharzenie Paszteciki z kapustą i grzybami ; blog Moje domowe kucharzenie INNE Gołąbki bieszczadzkie z dodatkiem bryndzy ; blog Hajduczek naturalnie Carpaccio z czerwonych buraków z winnym winegretem ; blog Sztuka gotowanie wg Samiry

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami 193

stać nad patelnią i smażyć naleśników na krokiety, a chcąc dochować wierności tradycji, chcieliby by na ich stole znalazła się kapusta z grzybami polecam przygotowanie tej pysznej tarty. Sprawdzi się zarówno jako przystawka jak też dodatek do czystego czerwonego barszczu. Żeby było jeszcze szybciej zrobiłam ją na cieście francuskim. Można użyć gotowego świeżego lub mrożonego. Bardziej ambitni mogą zrobić ciasto

Wiem co jem
Uszka wigilijne z grzybami + film 173

Uszka z grzybami to jeden z niezbędnych elementów kolacji wigilijnej. Podane z czerwonym barszczem smakują wyjątkowo smacznie. W moim domu uszka na wigilię przygotowuję z grzybami lub z grzybami i kapustą. Obie wersje smakują równie dobrze a ich przygotowanie nie przysparza większych trudności. składniki na 30 uszek

Smakowite Dania
Barszcz czerwony czysty (na zakwasie) 234

kilka znaleźć na blogu. Tym razem wersja czysta na domowym zakwasie i  świeżych burakach, mocno buraczany, czyli ulubiony barszcz czerwony mojego męża. Najchętniej podajemy z gotowanymi ziemniakami, ale można śmiało podać do krokietów, paluszków lub pasztecików z kapustą. Składniki: 2 litry dowolnego bulionu lub wywaru (u nas na skrzydełkach) 2 średnie buraki 200-250 ml zakwasu z buraków ( wersja

Kuchnia domowa Ani