kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:253/388)

Chłodnik z kalarepą 64

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Sos jogurtowo-czosnkowy z suszonymi pomidorami 64

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Zupa krem z cukinii z ziemniakami 172

cukinii podajemy z ulubionymi dodatkami, dekorujemy świeżymi ziołami :) Więcej przepisów na zupy do wypróbowania: Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą>>> Zupa ogórkowa. najlepszy przepis na rosole>>> Zupa z botwiny z ziemniakami osobno>>> Barszcz czerwony z ziemniakami>>> Zupa z soczewicy>>> Zupa z botwiny z ziemniakami

Moja Książka Kucharska
Sos jogurtowo-czosnkowy z suszonymi pomidorami 70

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Wegetariański paprykarz z kaszą jaglaną 93

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Pierś kurczaka duszona w sosie cebulowym 90

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Tzatziki z rzodkiewkami 89

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Kasza jaglana z pesto 95

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Hummus z rukolą 80

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Pasta z kurkumy 92

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Kurczak z cukinią w jogurtowym sosie curry 71

nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa

Kardamonovy
Kwas antonicki – kuchnia podkarpacka 113

powiat lubaczowski Kwas antonicki to wyjątkowo bogata w składniki zupa, pochodząca z Ziemi Lubaczowskiej. Choć pozornie jej bazowym składnikiem są czerwone buraczki, to w rzeczywistości rzecz jest nieco bardziej skomplikowana, ponieważ zupa zakwaszana jest kwasem z kapusty kiszonej lub z kiszonych ogórków, a nie kwasem buraczanym. W dodatku treść zupie nadają nie tyle buraczki, co ugotowana fasola

Trzeci talerz
Sos curry z tofu i brzoskwiniami 105

tymczasem z takiego duetu można zrobić pyszny sos do obiadu Polecam! Fanom curry polecam curry z ziemniaków i kalafiora , curry z czerwonej soczewicy , curry z dynią i papryką . Polecam również pastę ze słonecznika z curry , sałatkę z kapusty pekińskiej i brzoskwiń w sosie curry . Składniki: 2 kostki tofu (ja zwykle używam tofu naturalnego i wędzonego) 1 puszka brzoskwiń

Lamarida.pl
Najlepsze domowe burgery 137

czosnkowy, BBQ, musztardę. Na dolną część bułki nakładaj kolejno sałatę, usmażonego kotleta, 2 plasterki pomidora, 3 plasterki ogórka kiszonego, czerwoną cebulę. Domowe burgery najlepiej smakują z dodatkiem domowych frytek z ziemniaków i świeżej surówki z kapusty. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze domowe burgery 2020-01-06 Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2019-12-29 Domowy sos czosnkowy

To Musisz Wiedzieć
Zupa warzywna 144

Bardzo pożywna zupa warzywna. -- Skład: 500 g kapusty(pół małej główki), 500 g kalafiora (same różyczki), 500 g fasoli, 3 kalarepy,  1 papryka czerwona, 1 duża cebula, 1-2 duże marchewki, ziele angileskie 3-4 ziarna, liście laurowe 3-4 listki, sól płaska łyżeczka, pieprz szczypta, opcjonalnie magi lub kostka bulionowa. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa wkładamy

chleba naszego
Bigos staropolski – tradycyjny 122

Bigos staropolski – tradycyjny to związany głównie ze świętami Bożego Narodzenia bigos z kapusty kiszonej, z grzybami. Jest to jedno z moich ulubionych dań. Jako dziecko

Kulinarne Przeboje
Barszcz świąteczny z pieczonych buraczków 191

Barszcz świąteczny z pieczonych buraczków Lubicie czerwony barszcz? Ja nie wyobrażam sobie bez niego świątecznego stołu. Idealny do uszek, pierożków, pasztecików z kapustą i grzybami, a nawet do kawałka pysznej smażonej ryby. Taki barszcz też często przygotowuję również przed świętami, bo nie tylko wspaniale smakuje, ale też i doskonale rozgrzewa w te chłodne zimowe dni. Jeśli jeszcze nie próbowaliście barszczu

Słodkie okruszki
Kaczka z figami 137

mięso podaję najczęściej z ziemniakami tłuczonymi lub pieczonymi, w postaci gładkiego maślanego puree, kopytkami lub kluskami śląskimi, buraczkami na gorąco czy kapustą modrą. Zawsze obok czeka żurawina do mięs, borówka bądź jarzębina, która idealnie komponuje się z czerwonym mięsem. SKŁADNIKI: 4 kacze udka 2 figi 1 jabłko sól, kolorowy pieprz, papryka ostra, lubczyk, majeranek miód lub syrop z agawy

Zasmakuj Kuchni
Kacze udka ziołowe pieczone 147

mięso podaję najczęściej z ziemniakami tłuczonymi lub pieczonymi, w postaci gładkiego maślanego puree, kopytkami lub kluskami śląskimi, buraczkami na gorąco czy kapustą modrą. Zawsze obok czeka żurawina do mięs, borówka bądź jarzębina, która idealnie komponuje się z czerwonym mięsem. Syty i wspaniały obiad, jak dla mnie podano po królewsku. Dziś kacze udka lekko obsmażone potem długo pieczone, soczyste, mocno

Zasmakuj Kuchni
Koreańskie kluski ryżowe na ostro – kopytka tteokbokki 424

wywar. Ostrożnie wrzucamy cylindryczne kluski i pastę z sosem sojowym i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodajemy pokrojoną kapustę i cebulki. Gotujemy aż sos zgęstnieje. Serwujemy z ryżem. Ja uwielbiam jeszcze do tego buraczki czerwone . Smacznego! Artykuł Koreańskie kluski ryżowe na ostro – kopytka tteokbokki pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Grillowany kurczak curry i sałatki 186

lollo rosso zielonej i czerwonej, 1 pęczek rzodkiewki, 250 g pomidorków koktajlowych: pomarańczowych, zielonych, czerwonych, po ½ świeżej papryki: zielonej, czerwonej, żółtej, 2 szt. szarlotki, 1 garść prażonego słonecznika, garść świeżych listków mięty, 1 młoda mała kapusta pok czoi, garść świeżych listków mięty pieprzowej, garść listków świeżej bazylii, garść świeżej zielonej pietruszki, kilka dużych kaparów, pieprz czarny świeżo

Moniki Smakołyki
Kaczka stir fry z kapustą pak choi – obiad w 15 minut 196

kaczka w woku ląduje zawsze wtedy, kiedy mamy ochotę na szybko przygotowane czerwone mięso. Słodko-ostry sos, miękka i soczysta kaczka a do niej chrupiąca, obłędnie zielona kapusta. Pyszne o każdej porze roku! Jeśli nie możecie zdobyć kapusty pak choi można ją zastąpić bardzo zdrową sałatą rzymską, która uwielbia obróbkę cieplną, a od biedy wykorzystać do tego przepisu

Karo in the Kitchen
Sałata z białą kapustą i dodatkami 172

produkt z osobna mam parę w wystarczających proporcjach. Miłego dnia dla was ... Przepis: Składniki: dla 2 osób miks sałat z białą kapustą i marchewką - sałata radicchio i cykoria endywia. - 200 g 150 g kukurydzy 2 pomidorki pół czerwonej papryki 250 g creme fraiche 38% lub śmietana 22 % do sałatek 1 sos sałatkowy grecki (ziołowo - czosnkowy) Wykonanie: 1. Miks sałat

Mój pomysł na
Domowa warzywna "kostka" rosołowa II 129

więcej aromatu, jest ciemniejsza od swojej poprzedniczki, kostki nr 1 . Dzisiaj np zastosowałam ją do przygotowania duszonej szynki w cukinii i kapuście, obłęd smakowy. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 150 g pora 100 g czerwonej papryki 150 g cukinii 3 ząbki czosnku 4 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy kilka ziaren czarnego pieprzu 6 gałązek ziół

MamaOskarka
Smażone talarki cukinii 121

cukinia 2 jajka 2 ząbki czosnku 1 garść posiekanej natki pietruszki sól pieprz szklanka mąki szklanka bułki tartej 1/2 główki kapusty lodowej 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy Dijon 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka czerwonego octu winnego Przygotowanie: Cukinię myjemy i kroimy na talarki takie na 1 cm grubości. Każdy talarek zamaczamy w rozbełtanych jajkach z przeciśniętym przez

ClauditteMissCooking
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 181

Pierogi z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne, polskie danie wigilijne. Jednak oprócz tradycyjnych, gotowanych pierogów, gdy gotowy mamy już farsz, proponuję zrobić pierogi z ciasta jogurtowego, pieczone w piekarniku. Ciasto jogurtowe składa się zaledwie z 3 składników i jest dużo prostsze i szybsze w przygotowaniu niż ciasto drożdżowe, gdyż omija(...)wyrastanie i czekanie. Takie pierogi mogą być świetną alternatywą dla pasztecików, bo równie dobrze smakują podane w towarzystwie czerwonego barszczu. Składniki: Ciasto: 3 i 1/3 szklanki mąki pszennej 360 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soli Farsz: 500 g kiszonej kapusty z marchewką 50 g suszonych grzybów 1 cebula sól, pierz liść laurowy, 2 x ziele angielskie 1 łyżeczka majeranku olej

Kuchnia MagdaLeny
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 181

Pierogi z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne, polskie danie wigilijne. Jednak oprócz tradycyjnych, gotowanych pierogów, gdy gotowy mamy już farsz, proponuję zrobić pierogi z ciasta jogurtowego, pieczone w piekarniku. Ciasto jogurtowe składa się zaledwie z 3 składników i jest dużo prostsze i szybsze w przygotowaniu niż ciasto drożdżowe, gdyż omija(...)wyrastanie i czekanie. Takie pierogi mogą być świetną alternatywą dla pasztecików, bo równie dobrze smakują podane w towarzystwie czerwonego barszczu. Składniki: Ciasto: 3 i 1/3 szklanki mąki pszennej 360 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soli Farsz: 500 g kiszonej kapusty z marchewką 50 g suszonych grzybów 1 cebula sól, pierz liść laurowy, 2 x ziele angielskie 1 łyżeczka majeranku olej

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka Gyros 191

potrawy łączy ją przede wszystkim: kurczak przygotowywany z dodatkiem typowego dla gyros zestawu przypraw, dodatek pomidorów , świeżych ogórków i czerwonej cebuli . Pozostałe dodatki to już ewidentnie nasza polska wariacja. Mam na myśli ogórki konserwowe , kukurydzę konserwową , kapustę pekińską i ketchup . Jak się jednak przekonacie za chwilę, odrobinę zmieniłam najbardziej popularną wersję tej sałatki, by miała nieco więcej wspólnego(...)samym dole i sałatą na samej górze. Sałatka Gyros – lżejsza wersja W mojej wersji sałatka Gyros nie ma ketchupu, który najczęściej pojawia się jako kolejna warstwa po kurczaku. Kapustę pekińską zastąpiłam chrupiącą i bardziej soczystą sałatą lodową. Zmniejszyłam też zdecydowanie ilość majonezu – zamiast jednej warstwy majonezowej mamy tu sos na bazie gęstego jogurtu greckiego, czosnku i koperku

Na-talerzu.pl
Makaron penne z pesto i cukinią 168

dania. W swoim asortymencie posiada między innymi kiszoną kapustę, marynowane grzyby, ogórki, chrzany, marynaty i pesto. Ich produkty znajdziecie na półkach wiodących sieci handlowych w całej Polsce. Makaron penne z pesto i cukinią Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki czerwonego pesto Provitus 1 cukinia oliwa z oliwek do smażenia

Kulinarne przygody Gatity
Sandacz w liściach kapusty 150

umieścić nad wrzącym bulionem, gotować na parze 20 minut. W przepisie proponują, żeby podawać z czerwonym pomidorowym risotto lub pieczonymi, ziołowymi ziemniakami ja jednak podałam ją z ziemniakami ugotowanymi na parze, ponieważ zdecydowanie bardziej mi tu pasowały.   Artykuł Sandacz w liściach kapusty pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
PIEROGI WIGILIJNE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 95

Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami to pyszna coroczna tradycja na święta. A co jakby pierogi wigilijne przenieść nieco na poziom wyżej i dodać nieoczywistych składników? NA ŚWIĘTA:   ZAKWAS NA CZERWONY BARSZCZ     SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ     ŚLEDZIE W OLEJU Z KOLOROWYM PIEPRZEM     KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU

globuskulinarny
Kapusta z pomidorami i papryką. 109

dodawała papryki.  Mogę powiedzieć, że to smak mojego dzieciństwa.  Składniki: 1 główka kapusty (moja w całości ważyła 1600 g.) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 szklanka wody 5 średnich pomidorów 1 duża papryka czerwona 2 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki papryki słodkiej na czubku(...)łyżeczki pieprzu na czubku łyżeczki papryki ostrej 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki posiekanego koperku świeżego 1 łyżka octu Wykonanie: Kapustę przekroić na cztery części. Wyciąć głąb i drobno pokroić.  Marchewkę pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.  Cebulę pokroić w pióra. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju w garnku  z grubym dnem

Agusiowe smakołyki
Wyborne zraziki wieprzowe 98

zielonej i czerwonej papryki) kilka sztuk pieczarek 1 cebula pół szklanki czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) ok pół szklanki bulionu lub wody sól, pieprz olej do smażenia 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)     *** Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Dodajemy drobno pokrojoną kapustę, prażoną

Blog z Apetytem
Quinoa z czerwoną soczewicą, kapustką, cukinią i mnóstwem innych warzyw oraz olejem arganowym - wege obiad! :) 167

powstaje nowy smak i za każdym razem danie smakuje obłędnie :)   Składniki (4 porcje): 1/4 główki młodej kapusty 2 cukinie 1 mała puszka kukurydzy 3 marchewki kawałek selera 3 małe cebule 2 ząbki czosnku 50 g quinoa Agnex 50 g soczewicy czerwonej  przyprawy: sól morska, zioła prowansalskie Agnex , curry Agnex , pieprz cayenne Agnex , papryka słodka Agnex , tymianek, kminek(...)ziołowy i prawdziwy, imbir - wszystkiego po szczypcie 1 łyżeczka oleju arganowego Przygotowanie: Cebulę poszatkuj, posiekaj czosnek, marchewkę i seler pokrój w cieniutkie plasterki. Podduś na patelni dodając wodę.  Kapustę poszatkuj, cukinie pokrój w grube półplastry. Dodaj do pozostałych warzyw wraz z kukurydzą. Duś na małym ogniu. W razie potrzeby podlej wodą. Komosę ryżową przepłucz 2-3 razy pod wodą

Zdrowie na języku :P
Pierożki wigilijne z kapustą i grzybami 188

zaczynam przygotowania wcześniej. Pierogi spokojnie można zrobić z dużym wyprzedzeniem i zamrozić, podobnie jak kutię (zobacz przepis) i kapustę wigilijną. Jedyny problem, to fakt, że na początku grudnia, kiedy robię te pierogi, nie wiem jeszcze, czy będą to uszka do czerwonego barszczu, czy pierogi podane po zupie grzybowej, bo nie mam jeszcze ułożonego menu. Dlatego robię opcję(...)solo. Pamiętaj, że za grzyby na farsz trzeba się zabrać wcześniej, najlepiej poprzedniego wieczoru. Farsz: 100 g opłukanych suszonych grzybów 3 cebule pokrojone w drobną kostkę pół kilo kiszonej kapusty ugotowana marchewka starta na tarce o dużych oczkach ugotowana pietruszka starta na tarce o dużych oczkach pieprz, sól Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy

Ugotowane pozamiatane
Sezonowe przepisy na jesienne dania: odkryj smak polskiej kuchni 70

czerwony, sałatka z buraków, carpaccio Jabłka – szarlotka, placki z jabłkami, sałatka z kurczakiem i jabłkami Gruszki – tarta z gruszkami, sos gruszkowy do mięsa, gruszki w czerwonym winie Przegląd najpopularniejszych jesiennych dań w polskiej kuchni Kuchnia polska obfituje w smaczne i zdrowe potrawy na jesień. Oto kilka propozycji, które warto wypróbować: Bigos – tradycyjne danie z kapusty kiszonej

Ugotowane pozamiatane
Gołąbki z mięsem i papryką 152

gołąbkowego, czyli 3 w 1, zero waste u nas nic się nie marnuje: 6 dużych liści młodej kapusty 400 g mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowego ) ½ szklanki (poj. 250 ml) suchego ryżu 2 łyżki domowej prażonej cebulki lub ze sklepu 3 mini papryki ( czerwona, żółta i pomarańczowa) lub 1 duża 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko sól i pieprz mielony(...)smaku 2 łyżki pasty paprykowej lub koncentrat pomidorowy szczypta cukru 2 łyżki oleju rzepakowego400-500 ml wody Jak przygotować pyszne gołąbki z mięsem i papryką w liściach młodej kapusty? Parzymy wrzącą wodą pojedyncze liście młodej kapusty. Trzymamy liście we wrzącej wodzie aż zmiękną. Po wyjęciu z garnka, ścinamy delikatnie nerwy liściowe. Liście delikatnie solimy od wewnątrz. Ryż gotujemy w osolonej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię