Wędlina z kurczaka z szybkowaru 133Wędlina z kurczaka z szybkowaru jest naprawdę prosta do przygotowania i szybka. Można do niej użyć piersi kurczaka świeżych lub mrożonych. Szybkowar to super maszyna, która
Dorota Smakuje
Burger z antrykotem 131Dziś mam dla Ciebie przepis na bardzo prostego burgera ze stekiem z antrykotu. Uważam, że sos musztardowo-czosnkowy robi tutaj mega smaczną robotę i fajnie dopełnia
Delicious Place
Pasta kanapkowa z wędzonych szprotek 116Jeśli lubicie pasty kanapkowe , to ta powinna przypaść wam do gustu. Jej podstawą są wędzone szprotki oraz pomidory. Całość doprawiona jest odrobiną soli, pieprzu i ziołami
MeCooks
Bagietka z gorgonzolą, miodem i gruszką 103Ostry, kremowy smak sera na bagietce polanej miodem i zapieczonej. Słodka gruszka i konkretny smak rukoli dopełnia całości. Ta francuska przekąska powstała na konkurs Blogerszefa jako
To co kocham
Twarożkowa pasta z wędzonym łososiem 82Odkryłam ten łososiowy serek w Chicago, kiedy bratowa Iwona zaserwowała nam bajgle na lunch z żydowskiej piekarni. Tam też można było kupić świeże twarożki o różnych
To co kocham
Chleb z masłem ziołowym na grilla 99U nas na żadnym grillu nie może zabraknąć chleba z masłem czosnkowo-pietruszkowym. Chleb, którego każda kromka posmarowana jest takim masełkiem, po złożeniu upieczony jest w
To co kocham
Pasta z pieczonego dorsza – genialny, wysokobiałkowy dodatek do pieczywa 105Kochani, serdecznie zapraszam Was do wypróbowania nowego przepisu. Tym razem czeka na Was pasta z pieczonego dorsza – genialny, wysokobiałkowy dodatek do pieczywa. Pastę przygotowałam przypadkiem
Natka Pietruszki
Masełko makrelowe. Stary przepis na pyszną pastę 1245/5 - (8 votes) Masełko makrelowe. Stary przepis na pyszną pastę Masełko makrelowe nieodparcie kojarzy mi się z dzieciństwem. I to nie dlatego że je uwielbiałam tylko
Ogrodnik w podróży
Grzanki z raclette po szwajcarsku 107Grzanki ze stopionym serem raclette z dodatkiem suszonej wołowiny oraz korniszonów i cebulek marynowanych. GRZANKI Z RACLETTE SKŁADNIKI pszenne pieczywo (najlepsza będzie ciabatta); 300-400 gramów
Kuchnia Tomka
Sałatka przekąskowa 739Sałatka przekąskowa to bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka, którą można przygotować w ekspresowym tempie. Składa się z kilku prostych składników, które idealnie ze sobą
Przepiski.pl
Burger z dorszem z dipem koperkowym 122Smażony w panierce kawałek polędwicy z dorsza podany w bułce z dodatkiem awokado i chili oraz z dipem koperkowym. BURGER Z DORSZEM SKŁADNIKI 2 dobrej jakości
Kuchnia Tomka
Hot dog z makrelą po holendersku 139Filety z makreli wędzonej obrane ze skóry i umieszczone w podłużnej bułce, a następnie posmarowane majonezem. HOT DOG Z MAKRELĄ SKŁADNIKI 1 duża makrela wędzona; 2
Kuchnia Tomka
Dakos najsłynniejsza przekąska z Krety 100Sucharek jęczmienny pokryty startym pomidorem i serkiem owczym, a następnie skropiony oliwą i posypany oregano. DAKOS PRZEKĄSKĘ Z KRETY SKŁADNIKI 1 świeża bagietka (paluch, weka, bułka
Kuchnia Tomka
Burger rybny z zielonym sosem 87Filet rybny smażony i podany w bułce z dodatkiem sosu z kaparów, sałaty, pietruszki i korniszonów. BURGER RYBNY SKŁADNIKI trzy filety rybne (dorsz, sola, miruna); 3
Kuchnia Tomka
Burger z doradą i awokado 99Bułka wypełniona smażonym filetem z dorady oraz kawałkami awokado i plastrami pomidora. BURGER Z DORADĄ SKŁADNIKI dwa filety z dorady ze skórą dwie bułki do burgerów
Kuchnia Tomka