kanapki - 13123 przepisów (strona:694/875)

Pasta z zielonego groszku, tahini i fasoli azuki 170

Prosta, smaczna i wiosenna pasta kanapkowa na bazie fasoli azuki, mrożonego groszku, pasty tahini i natki pietruszki. Z racji tego, że chleba nie jadam, upiekłam do

Mango Papaja
Pasta z twarogu i tuńczyka 221

Pyszna, lekka pasta z tuńczyka i twarogu. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie co okidoo . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 100 g ogórków kiszonych, startych na

My Culinary Art
Przepis na Hummus z Awokado | Hummus Pyszna Pasta do Pieczywa 246

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny hummus z awokado, hummus jest bardzo pyszny i zdrowy, możemy go podać z grzankami lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis

Uwaga Babcia Gotuje
Pasztet warzywny z migdałami 180

I kolejna już propozycja warzywnego pasztetu - bardzo zachwalanego przez autorkę Jadłonomii z drobnymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie. Pasztecik aromatyczny, godny wypróbowania. Ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie

psgotujemy
Wegańska pasta z bobu 213

Nie wiem dlaczego tak rzadko prezentuję Wam pasy do pieczywa, mimo tego, że regularnie je przygotowuję. Może dlatego, że wydają mi się banalnie proste, jednakże moim

greenscarf
Twarogowa pasta z rzodkiewką 229

W okresie wiosennym często przygotowuję pasty twarogowe na chleb. Jedną z takich past jest ta z dodatkiem rzodkiewek oraz szczypiorku. Smakuje wyśmienicie. Polecam:) 250 g półtłustego

Smaki Na Talerzu
Pieczeń z marchewką i groszkiem 189

Kolejna wersja domowej wędlinki. Kolorowa pieczeń z dodatkiem marchewki i groszku. Oczywiście pieczeń można podać też na ciepło jako danie obiadowe. składniki: 1,2 karkówki 250

Monia miesza i gotuje
SMALEC Z CZERWONEJ FASOLI 178

Pyszny smalec z fasoli :) - najlepiej smakuje z pajdą chleba i ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI 1 puszka fasoli lub 1 i 1/2 szklanki ugotowanej fasoli 2 cebule jabłko

Mała w garnku miesza
Graham na zakwasie 218

Składniki: około szklanki zakwasu żytniego 25 dkg mąki graham pszennej Młynomag 25 dkg mąki chlebowej Młynomag 350 ml ciepłej wody 1 dkg świeżych drożdży 2 łyżki

czarrna od kuchni
Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika 259

Kiedyś bardzo często jadłam pasztety. Uwielbiałam je po prostu. Czasem robiłam sama, czasem kupowałam. Od kiedy "nauczyłam się czytać etykiety", to już nie kupuję. A i

Codzienna kuchnia niecodzienna
Hummus z masłem orzechowym 206

Taki hummus orzechowy to przepyszna klasyka. Jeśli jesteście fanami masła orzechowego, to będziecie zachwyceni. Idealna pasta na letni piknik. Wystarczy trochę warzyw pokrojonych w słupki i

Ugotowane pozamiatane
Szparagi i jajko w koszulce na grzance 186

Piękna pogoda, szparagi, wiosna.... Tak to widzę:) Powracamy po dłuuuugiej zimie do ulubionych smaków nowalijek. W moim wiosennym menu, jak co roku królują szparagi. Sezon na

Smakowity Blog Kulinarny
Chleb z siemieniem lnianym 240

Składniki: 50 dkg mąki chlebowej Młynomag 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg drożdży 1,5 łyżeczki soli ok. 1,5 szklanki ciepłej wody 3 łyżki siemienia

czarrna od kuchni