niecodziennym dodatkiem rabarbaru. Ten składnik sprawia, że pasta nie ciemnieje w kontakcie z powietrzem, oraz (przede wszystkim) dodaje jej interesującą nutę smakową. Taka pasta sprawdzi się zamiast masła do kanapek, np z pomidorem czy innymi warzywami sezonowymi robiąc z nich prawdziwą bombę witaminową
Milion SmakówGdyni przy ul. Świętojańskiej 65. Ceny przystępne a pizza najlepsza ! Zawsze zamawiam Salami mascarpone z salami picante, pieczarkami, rukolą i mascarpone. W menu znajdziecie pizzę oraz panino – kanapki na ciepło własnego wypieku. Jeśli raz odwiedzicie to miejsce, zakochacie się w nim i będziecie zawsze wracać ! Tak było ze mną Tarttoria To nowe miejsce na kulinarnej mapie Sopotu. Znajduje się
Moja pasja smakuOgórki małosolne! Kto ich nie lubi? Ja uwielbiam! Jak zrobić ogórki małosolne samemu w domu? Nic prostszego! Wystarczy jeden dzień i mamy ogóraski. Idealne na kanapki, do obiadu, na grilla, na imprezy. Do czego dusza zapragnie! To czego potrzebujesz to dobrej jakości ogórki, zwróć uwagę aby były jędrne i ładnie zielone (nie kupuj nigdy w kolorze idącym ku żółci). Koper
SMYKWKUCHNInajważniejsze gęsty! " Ketchupy JAMAR to aż 500 g prawdziwych, smacznych, zdrowych pomidorów bez konserwantów, zamkniętych w stylowej, szklanej butelce. To uniwersalny dodatek pasujący właściwie do wszystkiego: kanapek, chipsów, przekąsek, pizzy, zapiekanek oraz wielu innych potraw." Buteleczka faktycznie jest tak fajna ,że spokojnie mogę ją wykorzystać jako mały wazonik :) Jeżeli chcecie poznać produkty firmy Jamar, bądź dowiedzieć się
W Moim Magicznym Domudużo ogórków w ogródku? A może lubisz ogórki kanapkowe? Przedstawiam bardzo fajny przepis, który ucieszy podniebienie w ciemny zimowy wieczór :-) Lekko pikantne ogórki, chrupiące i idealne do kanapek (ale też do wypełniania przekąsek, burgerów itp). Robię je już drugi rok, i w tym roku nieco udoskonaliłam przepis, przez co są jeszcze smaczniejsze :) Nie może ich zabraknąć na półce
Poezja Smaków - blog kulinarnysię zrobić kilka słoiczków maxymalnie 7- 8 sztuk, z jakiegoś owocu. Tak aby móc po prostu wrócić smakiem w zimowe wieczory do tych pyszności. Dżemy wykorzystuje nie tylko na kanapki, w ten sposób to chyba najmniej, najczęściej do gofrów, naleśników, ciast. Czy też konfitury do herbaty. Więcej moich przepisów na różnego typu weki znajdziecie w tej zakładce- SPIŻARNIA
SMYKWKUCHNIczarnuszką, dodajemy do smaku sól i mieszamy ponownie. Pastę podajemy polaną oliwą z oliwek i posypaną ziarnami czarnuszki. Doskonale smakuje solo, jako dip do przekąsek warzywnych czy dodatek do kanapek zamiast masła. Można przechowywać w lodówce dwa dni, warto włożyć do lodówki przed podaniem, aby smaki "przegryzły się". Podobną pastę można przygotować z groszku, ciecierzycy czy fasoli, smakuje doskonale
Moja smaczna kuchniawoda, ocet, cukier, gorczyca, ziele angielskie, czarny pieprz w ziarnach, sól kamienna i słoiki. Sałatka szwedzka jest naprawdę pysznym dodatkiem do dań mięsnych, a można ją także wykorzystać do kanapek. Do sałatki szwedzkiej warto wybrać większe ogórki, ale nieprzerośnięte (bez dużych pestek, są gorzkawe w smaku). Składniki: ogórki gruntowe – ilość tak naprawdę zależy od tego ile chcecie zrobić sałatki
Pociąg Do Kuchniszybko jest zjadana. Jest tak dobra, że nikt nie ma czasu się nad nią zastanawiać. A poza tym, pozostawiona sama sobie po prostu zmięknie i będzie już zwykłą kanapką bez tożsamości, a nie chrupiącą grzanką pysznie nadzianą z malowniczych okolic Cetraro czy Diamante. Spróbujcie, to zaledwie kilka składników, dość szybko się robi, niemal na oczach gości. Zawsze się
Z Kuchni Do Kuchnichyba pod każdą postacią: w zupie, w leczu, w formie kotletów, a nawet w cieście ( brownie z cukinii ) czy chlebie ( chlebek z cukinii ). Dziś w postaci pysznej pasty na kanapki. Składniki: 1/2 kg cukinia 2 cebule 4 ząbki czosnki odrobina cytryny olej sól, pieprz natka pietruszki Wykonanie: Cukinię, cebulę obrać, pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej, usmażyć i ostudzić
Tradycyjna KuchniaRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W Peru dużą popularnością cieszą się uliczne garkuchnie. W drodze do pracy można kupić kanapkę, owsiankę, a nawet zupę, a po południu smażonego w cieście ziemniaka lub ryż na mleku. Jedną z najpopularniejszych propozycji śniadaniowych jest gorąca polewka z quinoy, którą właścicielki ulicznych kramów nalewają bezpośrednio
Quinoa Raz!wcale nie musi dla mnie istnieć, ale podpłomyki co jakiś czas goszczą w moim menu. Idealne do moczenia w oliwie z oliwek, na śniadanie z twarożkiem i szczypiorkiem, jako kanapka na uczelnię, albo dodatek do aromatycznych dań kuchni indyjskiej. Długo szukałam bezglutenowej receptury, która by się sprawdziła, za zwyczaj wychodziły mi twarde suchary. Te w końcu udały się perfekcyjnie
Quinoa Raz!Pasta z makreli sprawdza się nie tylko na bezglutenowych kanapkach, ale też jako świetny dip na imprezę do warzyw, lub obiadowy dodatek do młodych wiosennych ziemniaków ;) Tym razem połączyłam makrelę z quinoą, jajkiem i twarogiem, doprawiłam posypałam rzeżuchą, polałam olejem konopnym i wyszło pysznie. Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 wędzona makrela około 250 gram 1 jajko ugotowane
Quinoa Raz!osób lubiących słodnie śniadania lub do pracy do lunch-boxa zamiast kanapek Czytaj więcej
Pasja tworzenia