schować „pod pierzynę”, czyli po prostu pod kołdrę (jest to stary sposób na gotowanie ryżu, ale naprawdę bardzo skuteczny). Ryż „dojdzie” i będzie idealnie ugotowany. Podałam z potrawką z kaczki z pomarańczami. zastawa
królestwo garówZachciało się nam czegoś ostrego. To akurat nic nowego 😉 Ale żeby nie było takie bardzo ostre – tylko ostrawe i żeby miało fajny smak. Ale też
slodkokwasnaplBún chả - grillowana wieprzowina z kwaśną zalewą, makaronem ryżowym i ziołami. Gà hấp lá chanh - kurczak gotowany na parze z liśćmi limonki Ngan nướng - grillowana kaczka Aby odpocząć nieco od jedzenia, w przerwie pomiędzy jednym a drugim barem, Wiktoria zabrała nas na spożywcze zakupy do jednego z zaprzyjaźnionych sklepów. Była to dla mnie oceniona lekcja tego co jest
Kulinarne przygody Gatitywersje owocowe a w pozostałej części roku albo z nadzieniem warzywny, czy serowym oraz z mięsem. Dziś ten ostatni wariant. Klasyczne ciasto na pierogi nadziewane zmielonym mięsem z piersi kaczki z dodatkiem aromatycznych przypraw charakterystycznych dla kuchni azjatyckiej. Pyszne połączenie
Milion Smakówsmaku tej prostej potrawie . Doskonałe na zimno i na ciepło , Można podać jako przekąskę na przyjęciu do piwa , czy na urodzinach lub po prostu jako danie główne do pieczonej kaczki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Składniki : 4- 5 ziemniaków 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( kartoflanki ) 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka soku z cytryny sól
Ogrodnik w podróżyznane, koniecznie obejrzyj. Polecam szczególnie odcinek, w którym mali bohaterowie próbują kuchni chińskiej . Co tylko przypominam to sobie, niemal płaczę ze śmiechu. Zwłaszcza jak podana zostaje głowa kaczki, po prostu uwielbiam moment zeskoczenia na ich twarzach. Obiecuję, że Ci się to spodoba. Czy któraś z tych historii szczególnie Wam się spodobała? Artykuł Kulinarne historie w podcastach pochodzi z serwisu Pink
Pink Envelopemoim stole często gości czerwona kapusta duszona z żurawiną. Jest to idealny dodatek do mięsnych dań. Szczególnie pasuje do gęsi . Idealnie komponuje się także z mięsem kaczki . Jak kapusta to muszą i być pyzy . Trochę zachodu no i idealny obiad mamy gotowy. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty 2 garście żurawiny 1 duża cebula 3 kwaśne jabłka 1/2 szklanki czerwone wina
Pobite gary Barbarymięs i ryb, ale też do sałatek)- z liściem laurowym i zielem angielskim (używana przeważnie do mięs)- z jałowcem (używana do mięs)- z majerankiem (używana do mięs, do marynowania kaczki
Menu ZdrowiaKaczka to jest to danie które zawsze mozna podać na obiad świąteczny lub goszcząc gości w domu na obiedzie..Tym razem postanowiłam zrobić w nieco innej odsłonie z pomarańczami..Wyszedł na prawdę przepyszny.. Składniki: 1 kaczka/ja miałam wiejską około 2 kg/ 3 pomarańcze 1 pomarańcza tzn..sok marynata: 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka tymianek
Ugotujmy Coświelkiego fana tych owoców zjadanych na surowo, ciężko mi uprzedzić go i cokolwiek z nich przygotować. Uwielbiam owocowe sosy, mogę używać ich do wszystkiego, mam już za sobą kaczkę z sosem malinowym, wołowinę z rabarbarem mimo wszystko jednak najbardziej lubię je w wersji deserowej. Puddingi ubóstwiałam odkąd sięgam pamięcią, jako dziecko zjadałam je w dużych ilościach, z biegiem
Słodki Kompromisłopatki. Wszechobecne są świeże bagietki z domowymi wyrobami wędliniarskimi, typowymi dla Francji rzecz jasna, przeróżnymi pate , słynną jambon de Paris czyli gotowaną szynką, czy kawałkami konfitowanej kaczki. Absolutnie pyszne guiche fromage, mnie udało się zjeść jeszcze ciepłe zawinięte w woskowany papier. Chrupiące palmiery, croissanty, brioche, zawijasy z rodzynkami i wiele, wiele innych wyrobów piekarniczych wprost rozpieszcza nasze podniebienia
Słodki Kompromisrubinowe, kwaskowate owoce nadają się na przetwory, doskonały pomysł na prezent typu DIY, wzbogaca każdy wypiek, keks, makowiec, ciasteczka, muffinki lub sernik, odnajduje się równie dobrze w towarzystwie mięsa, kaczki, indyka, gęsi, szynki wieprzowej, przy tej okazji, przypominam i polecam Wam szczególnie sos cumberland (przepis) . Ciastka są bardzo maślane, o waniliowym aromacie, z przyjemnym kontrastem słodkiej, białej czekolady
Słodki Kompromisżoną Haliną. Więcej szczegółów nie będę Wam zdradzać, bo nie zechcecie sięgnąć po książkę, w której poza biografią są sprawdzone przepisy Chefa np na tradycyjne hiszpańskie ciastka churros, kaczkę w pomarańczach, czy tartę z ciasta francuskiego z truskawkami. Jeśli chcecie wiedzieć j aką drogę przeszedł? Co i kto miał decydujący wpływ na jego życie? Jaką ma opinię o polskich kulinariach
Cynamonowe szczęścieDrób to znacznie więcej niż kurczak: gęsi, perliczki, bażanty czy kaczki to fantastyczny pomysł na wyjątkowe danie dla rodziny. Warsztaty z Kubą Korczakiem wprowadzą was w świat szlachetnego drobiu. Artykuł 20 stycznia – Drób szlachetny we współczesnej kuchni. Warsztaty z Kubą Korczakiem – Toruń pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPolecam wszystkim, którzy tęsknią za latem. Przed wami lekka, orzeźwiająca tajskasałatka w wersji podstawowej, jeżeli tylko masz ochotę i nie wyobrażasz sobie posiłku bez mięsa dodaj pieczoną kaczkę albo kurczaka. Będziesz potrzebować 2 porcję zielony ogórek - 1 szt marchewka - 1 szt czerwona cebula - 1 szt mango - 1 szt czerwona papryka - 1 szt sałata rzymska świeża kolendra świeża mięta dressing słodkie
Wylizany Rondel