łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 (10 g) łyżeczki masła 3 łyżki mleka 2% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka (20 g) gęstego jogurtu naturalnego Przyprawy : 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru mielonego, szczypta soli Lukier: cukier puder, sok z cytryny Przygotowanie: 1. Do jednej miski przesiać: mąkę, proszek do pieczenia, płatki
Malowane smakiemwolny dzień! Składniki : * pół główki sałaty lodowej * pół puszki fasoli czerwonej * pół puszki kukurydzy * mała czerwona papryka * pieczony bądź wędzony filet z kurczaka * sos : 3 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki majonezu, przyprawa do sałatek albo świeże zioła, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Sałatę pokroić bądź porwać. Kurczaka i paprykę pokroić w kostkę i ułożyć na sałacie. Dodać
Magiczne Życie Martywersję i pomyślałam, że może zrobię jajka faszerowane. I zrobiłam:) Składniki: * 5 jajek * 100 g wędzonego łososia * 2-3 łyżki majonezu kieleckiego * 1-2 łyżeczek chrzanu * 1 łyżka jogurtu greckiego * pieprz * zielona cebulka Jajka ugotowałam na twardo, dobrze wystudziłam, obrałam, przecięłam na pół i wyciągnęłam z nich żółtka do miseczki. Białka ułożyłam na półmisku. Łososia, oprócz jednego plasterka, pokroiłam
Zdrowa Kuchnia Sowynasionami z laski wanilii. Zmiksować na gładką masę. Dodać startą na drobnych oczkach czekoladę. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę dodać do masy i delikatnie wymieszać. 6 kubeczków po jogurtach natłuścić odrobiną oleju, nałożyć masę. Wstawić na 3 godz. do lodówki, następnie na całą noc wstawić do zamrażalnika. Na 3 godziny przed podaniem deser wstawić do lodówki
Z miłości do słodkościsię postarać, żeby coś tutaj popsuć. Podstawowe ciasto 1,5 szklanki mąki szklanka cukru pół kostki masła 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany/gęstego jogurtu pół łyżeczki cukru z wanilią kilka kropli aromatu waniliowego 1/4 łyżeczki soli Dodatki pół szklanki rodzynek opakowanie herbatników aromat rumowy Masło roztapiamy na bardzo małym ogniu, uważając
sama złodyczkroimy na mniejsze kawałki i układamy na wyłożonej masie serowej. Wkładamy do piekarnika na 50-60 minut do momentu aż owoce lekko się przyrumienią. Polecam jeszcze ciepłe z łyżką jogurtu greckiego - poezja! :) Ostatnio internety obiegła wiadomość, że w przyszłym roku będzie koncert, tak więc nie odmówię sobie: insertCookd("64b53e95ff8dd38bede13451d76945d7
sama złodyczwłaściwości zdrowotne samych buraków. Efekt końcowy Czego potrzebujemy: Słoiczek buraczków konserwowych 2 jabłka 2 jajka cebula ogórek kiszony 4 łyżki kukurydzy 2 łyżki śmietany ok 3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego nataka pietruszki, cukier, sól Wykonanie: Odcedzone buraczki pokroić w drobna kostkę, tak samo pokroić pozostałe składniki ( jabłko obrać) Składniki wymieszać dodać odsączoną kukurydzę. Wymieszać z majonezem i śmietaną, doprawic
W kuchennym oknie Ewyszklanki kaszy gryczanej 4 jajka 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru cukier waniliowy liście mięty , mogą być suszone (sporo) chodzi o smak i aromat pół szklanki gęstej śmietany ( można jogurt) Najlepiej kaszę ugotować wcześniej ( proporcja 1 szklanka kaszy dwie wody) Przygotowujemy ciasto: Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru i łyżką mleka, odstawiamy do wyrośnięcia. Masło roztapiamy ostudzamy
W kuchennym oknie Ewyowocach), a mimo to jest słodki. Na dodatek zrobienie go zajmie nam jedną, krótką chwilę. :-) Na 2 porcje potrzebujemy: 300g dojrzałych jeżyn 1 duży, dojrzały banan 2 łyżki rzadkiego jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka Wszystko blendujemy i gotowe- nic prostszego ;-) Jeśli nie lubicie pestek z jeżyn, po zblendowaniu możecie przetrzeć wszystko przez sito
kuchnia do kwadratuzdjęcia po upieczeniu niestety brak.. ciasto: 340 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g drobnego cukru 3 jajka 0,5 szklanki oleju słonecznikowego 300 g jogurtu naturalnego [ u mnie owocowy] dowolne owoce [ u mnie śliwki, nektarynki, jabłko, pomarańcza] 0,5 opakowania cukru wanilinowego kruszonka: 50 g stopionego masła 10 łyżek mąki 5 łyżek cukru 2 płaskie
Moje domowe kucharzeniebardzo duże udko z kurczaka (lub 2 małe ) 3 marchewki 1 pietruszka kawałek pora i selera 150 g kaszy jęczmiennej (12 czubatych łyżek) 1/2 szklanki śmietany (lub jogurtu naturalnego w wersji light :) ) sól, pieprz PRZYGOTOWANIE
Moje Kuchenne Rewelacjeszklanka wody (może być gazowana) 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki szczypta soli masło do smażenia Farsz: 500g sera białego 200 g śmietany lub jogurtu naturalnego duża puszka brzoskwiń 2 opakowania cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE Miksujemy składniki ciasta i odstawiamy na 20-30 min. Po tym czasie jeszcze raz mieszamy i smażymy na maśle cienkie naleśniki
Moje Kuchenne Rewelacjesmak i wygląd rekompensują ich wielkość. Składniki: - 300g mąki pszennej (u mnie typ650) - 200g mąki orkiszowej (u mnie typ750) - 8g świeżych drożdży - 400ml letniej wody - 150g jogurtu naturalnego (użyłam mój własny ) - 25g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia - 10g soli (u mnie himalajska) Posypka: - 1 żółtko - 1/2 łyżki tłustego mleka (u mnie 3,2%) - 15g ziaren do posypania: maku i/lub
Smaczne Zdroweczosnkowy jest genialny w swej prostocie. Idealny do mięs, zapiekanek, tostów czy nawet wykończenia zup. Dlaczego na bazie majonezu, a nie śmietany czy jogurtu? Bo jest po prostu znacznie smaczniejszy. Składnik opcjonalny wielu naszych przepisów. Wg uznania można dolewać mleka, aby zmienić strukturę na rzadszą. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. ROZCIERANIE CZOSNKU
Nerds Kitchenmąki pszennej 2 duże cytryny 450 g cukru kryształu 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 8 jaj 3 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g Crème fraiche lub gęstego jogurtu 150 ml wody Cytryny należy sparzyć wrzątkiem. Z jednej cytryny ścieramy skórkę, a następnie wyciskamy z niej sok. Masło ucieramy z 350 g cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszysty
Made By Mom And Son