 Sałatka jarzynowa 1150
Sałatka jarzynowa 1150może ze względu na to, że na jej przygotowanie trzeba poświęcić trochę czasu. Ja jednak dość często ją robię, bo wszyscy ją lubimy. Poniżej przedstawiam mój przepis na sałatkę jarzynową, zachęcam do spróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 ziemniaków 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler mały lub 1/2 większego 1 mała cebula 4 jajka 1 słoik majonezu
Danka Pichci Placki z cukinii 123
Placki z cukinii 123cukinie 6 łyżek mąki ząbek czosnku 1 jajko 130g sera feta sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cukinie dokładnie umyć, odciąć końcówki, zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach (jeśli cukinie mają nasiona to należy je usunąć, ja cukinii nie obieram). Startą masę włożyć do sitka, posypać szczyptą soli, odstawić na 10-15 minut
Danka Pichci Zupa jarzynowa gotowana na indyku 178
Zupa jarzynowa gotowana na indyku 178zupę zabielić (uwaga: śmietanę należy zahartować w niewielkiej ilości gorącej zupy, aby się nie zważyła!) , ewentualnie mocniej doprawić i posypać posiekanym koperkiem. O razu podawać. Etapy przygotowywania zupy jarzynowej
Ugotować TARTA Z MAKRELĄ 164
TARTA Z MAKRELĄ 164widelcem. Nadzienie: makrelę - oczyszczamy z ości i kroimy w kostkę. Cebulę czerwoną obrać i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe - kroimy w kostkę. Ser żółty - należy zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach Masa jogurtowo - jajeczna - w misce mieszamy łyżką jogurt z jajkami i startym żółtym serem. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Ciastka - domowe słodkości Pieczona szynka 180
Pieczona szynka 180przecież na święta ma być sałatka jarzynowa, to musi być pieczone mięsiwo. Upiekłam, część zjedliśmy, część zamroziłam. Nawet jak jej za dwa tygodnie nie rozmrożę (bo jednak będzie na stołach nadmiar wszelaki), zużyję do forszmaku. Albo w końcu zrobię prawdziwy bigos na pieczonych mięsach. Składniki: 1,5 kg surowej szynki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy
Kardamonovy Pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami 167
Pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami 167oraz odrobinę soli. i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej i smażyć do odparowania wody. Dodać ugotowaną i pokrojoną kapustę kiszoną. Przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Zdjąć z ognia. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, rozwałkować na blacie posypanym mąką
Kulinarne przygody Wigilijna kapusta z grzybami 172
Wigilijna kapusta z grzybami 172woda wyparuje. Polecam też… – Przekąskę z jajkiem – Sałatkę brokułową z papryką – Sałatkę z paluszkami krabowymi – Sałatkę z szynką i ananasem – Sałatkę jarzynową
Kulinarny S.O.S. Wigilijna kapusta z grzybami 172
Wigilijna kapusta z grzybami 172woda wyparuje. Polecam też… – Przekąskę z jajkiem – Sałatkę brokułową z papryką – Sałatkę z paluszkami krabowymi – Sałatkę z szynką i ananasem – Sałatkę jarzynową
Kulinarne S.O.S. Świąteczny chleb miodowo-korzenny (Pain d’epices) 176
Świąteczny chleb miodowo-korzenny (Pain d’epices) 176Pain d'epices, francuski chleb z miodem i przyprawami, idealny na świąteczny st ó ł jako dodatek do wigilijnego ś ledzia lub sa ł atki jarzynowej . Wilgotny, aromatyczny o przyjemnym korzennym aromacie. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI 200 ml tłustego mleka 200 g miodu 50 g masła 50 g cukru muscovado 200 g mąki razowej
La grande e la piccola cuoca Sałatka gyros 241
Sałatka gyros 241udało mi się napisać 3 przepisy konkursowe nim dobiegną końca! Gyrosa specjalnie przedstawiać nie trzeba- toż to poniekąd król wszelkich imprez domowych, no może oddając tylko berło sałatce jarzynowej ;) Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 filety z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 duża czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 1 mały
Kuchnia w czekoladzie Kapuśniaczki Ani z kapustą i grzybami 221
Kapuśniaczki Ani z kapustą i grzybami 221drobno pokroić. Kapustę przepłukać, drobno posiekać,zalać wodą, gotować do miękkości z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Po ugotowaniu usunąć liście i ziele. Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę obrać, drobno posiekać. Zrumienić na niewielskiej ilości oleju po czym dodać pieczarki. Następnie dodać odciśniętą kapustę, pokrojone grzyby, całość chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem i ziołami. 2. Zrobić
Kuchnia domowa Ani Zapiekanka makaronowa z sosem serowym na dwa sposoby - z brokułem i suszonymi pomidorami 170
Zapiekanka makaronowa z sosem serowym na dwa sposoby - z brokułem i suszonymi pomidorami 170bardzo drobno posiekać. Suszone pomidory pokroić w dowolnej grubości paseczki. Ser topiony pokroić na mniejsze kawałki - czym mniejsze, tym szybciej roztopią się w garnku. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej z grubymi oczkami. Do garnka wlać mleko. Podgrzać je mocno, ale nie gotować. Do mleka dodać pokrojone topione serki i na niewielkim ogniu mieszając doprowadzić do ich roztopienia. Dodać
Codzienna kuchnia niecodzienna Pieczeń z polędwiczką 302
Pieczeń z polędwiczką 302łyżka miodu płynnego masło i olej do smażenia Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, aż zmięknie. Oczyszczone pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Przestudzić i dodać do zmielonego mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Mięso wymieszać z pieczarkami, cebulą, zgniecionym czosnkiem, jajkiem
https:KKuchniaMniam WINNY BIGOS Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI  + FILMIK 174
WINNY BIGOS Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI  + FILMIK 174sól, pieprz do smaku słodka i ostra papryka do smaku 1 łyżeczka kminku 1 i 1/2 słoiczka przecieru 30 % 1 marchew i kawałek selera, starte na tarce jarzynowej przyprawa do bigosu ( niekoniecznie ) PRZYGOTOWANIE : Kapustę dokładnie płuczemy, umieszczamy w garnku, dodajemy mięso, grzyby,liść, ziele i jarzynkę. Gotujemy około 40 minut. Mięso wyjmujemy i kroimy
Kulinarne Fantazje Marioli