jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:64/96)

Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem i serem 247

boczkiem i wędzonym serem . Zapewne również i on zainteresuje osoby lubiące takie składniki, ale pomimo pewnych podobieństw dzisiaj prezentujemy zupełnie inną potrawę. Tym razem nie będziemy fileta niczym faszerować, lecz po przyprawieniu i przysmażeniu na patelni zapieczemy go pod wędzonym boczkiem, a pod koniec – również wędzonym górskim serem. Zupełnie inny jest też zestaw dodatków. Nie jest żadnym odkryciem, że oscypki(...)mniej niż godzinę, a w dodatku z dość prostych składników. Nie wymaga też żadnych szczególnych umiejętności w kuchni. Pomimo prostoty jest to jednak bardzo ciekawa propozycja zarówno smakowo jak i wizualnie. Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem i serem 2015-07-27 21:44:06 Prosty w przygotowaniu i świetnie smakujący filet z kurczaka zapiekany pod plastrami wędzonego boczki

Kulinarna Pokusa
Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 157

listy "wołowina" i się udało. Moja propozycja obiadowa jak zawsze jest rodzinna i na pewno przypadnie Wam do gustu. A głównym zadaniem było stworzenia obiady za pomocą patelni WOOL . Tak przy okazji miałam możliwość testowania tego produktu i powiem szczerze, że jest jedną z lepszych patelni jakie mam. W kuchni to bardzo istotne narzędzie pracy. Patelnia jest(...)tabasco sól i pieprz do smaku sos 1 puszka pomidorów posiekanych 0,5 papryki czerwonej 100 g pieczarek 1 łyżka papryki słodkiej i słonej sól z pieprzem do smaku faszerowane ziemniaki 6 dużych ziemniaków 0,5 buraka  1/4 kapusty czerwonej ( ok 2 kg miała kapusta) pęczek kopru 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy

Niezły Młynek
“Zupy odchudzające” – recenzja 244

zabielimy śmietaną, to możemy jej zjeść całkiem sporo, więc na pewno nie będziemy głodni. Oczywiście nikt nam nie zabroni jej przyprawić tak, żeby była ostra, włoska, albo taka jak lubimy, zwłaszcza że autorka podaje nam pomysły na gotowe mieszanki zdrowych i rozgrzewających ziół. W książce znajdziemy też patent na domową “kostkę” rosołową, żeby oszczędzić sobie czasu na co dzień(...)książki na pewno ugotuję? Dobrze wyglądają: dietetyczne jajko sadzone z fasolką szparagową, jajko w koszulce na sałacie, awokado zapiekane z jajkiem i łososiem. Wypróbuję też zupę tajską, paprykę faszerowaną pstrągiem, zupę szpinakową z łososiem, zupę gryczaną z malinami, czy cukiniową z miętą oraz koktajl z kiwi i ogórka. Mam nadzieję że schudnę cudnie! Zupy odchudzające. Sezonowy detoks Autorka: Magdalena Makarowska

Ugotowane pozamiatane
Faszerowane małe kalmary 185

Przepis przywieziony z greckiej wyspy Samos. Kalmary, mrożone, też przywiezione z Samosa. Robiłam je już dawno, do tej pory nie było jakoś okazji żeby przepis

Stare Gary
Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami i mozzarellą w sosie pomidorowym 184

Dzisiaj zapraszam na danie inspirowane kuchnią włoską - pysznego kurczaka faszerowanego suszonymi pomidorami i serem mozzarella, podanego z kluseczkami ziemniaczanymi i sosem pomidorowym. Danie doskonałe na codzienny obiad i odświętną kolację. Gorąco polecam! Do przygotowania dania użyłem: 2 filetów z piersi kurczaka, 100 gram sera mozzarella, 10 pomidorów suszonych, 6 plasterków szynki parmeńskiej, 500 gram ziemniaków, 1 jajka, 100 gram mąki(...)przygotowania mięsa. Piersi kurczaka oczyściłem z wszystkich błonek i kawałków tłuszczy. Odkroiłem od nich polędwiczki. Każdą pierś z kurczaka przekroiłem do 3/4 szerokości na pół, a następnie otworzyłem, jak książkę. Tak przygotowane piersi z kurczaka umieściłem w foliowym worku i lekko rozklepałem przy pomocy tłuczka do mięsa. Na desce ułożyłem trzy plasterki szynki parmeńskiej, tak aby delikatnie

Wyprawy kulinarne
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 156

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z indyka w lekko orientalnym stylu, a to za sprawą dodatków do farszu. Do mielonego mięsa z indyka poza ryżem dodałam świeżo starty imbir, drobno posiekany por i pietruszkę, czosnek, papryczkę chili i sos sojowy. Dodatki te sprawiły, że farsz nabrał orientalnego charakteru. Składniki: 6 dużych kapeluszy pieczarek 250 g mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanki(...)napełniamy nim pieczarki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczarki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Bardzo dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
farsz jajeczno pieczarkowy w skorupkach 116

składniki: 3 jajka 150 g pieczarek ok. 1/2 średniej cebulki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany sól, pieprz bułka tarta szczypiorek, natka pietruszki masło wykonanie: Jajka

Domowy Smak Jedzenia
Faszerowane jajka 151

Pomysłów na faszerowane jajka tyle, ile głów, które nad tym myślą. Ja pamiętam żółtko mieszane z wędzoną makrelą, ale to już czuć nudą – choć smak uważam za kultowy ;) Mam dla Was kilka propozycji. Bardzo prostych w przygotowaniu, z dwóch składników każdy. Nie przejmujcie się żółtkami, z nich można zrobić przepyszną paschę. Awokado z pietruszką Dojrzałe awokado kroimy na pół(...)musimy dodawać soli, bo ser sam w sobie jest już wystarczająco słony. Tuńczyk z pomidorem Tuńczyka w zalewie odcedzamy dokładnie. Pomidora kroimy bardzo drobno – siekamy. Mieszamy składniki. Tuńczyk, jak feta – jest wystarczająco słony, by nie było potrzeby dosalania. Makrela z żółtkiem Klasycznie. Żółtko wyciągamy do miseczki, dodajemy makrelę, trochę jogurtu naturalnego i ugniatamy widelcem na pastę. Także

Kucharzyca
Karczek faszerowany papryką i szpinakiem pieczony w rękawie 187

Super karczek na niedziely lub inny swiateczny obiad,upieczony w rekawie.Pieczenie miesa w rekawie to gwaracja zawsze udanej pieczeni,by mieso bylo miekkie i soczyste.Upieklam je

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z tortilli z szynką i warzywami 463

Roladki z tortilli z szynką i warzywami . Planujesz już sylwestrowe menu ? Może ten prosty przepis cię zainspiruje . Z tą szybką przekąską z gotowej tortilli przygotujesz najpyszniejszą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
10 najlepszych wpisów 2015 roku 127

patelni, dzięki czemu w kilka chwil możemy cieszyć się pysznymi calzone z ciągnącym serem w środku :) 7. Dieta śródziemnomorska w Polsce. Jak ją stosować? Wpis o tym, jak dostosować dietę śródziemnomorską do polskich realiów, szczególnie gdy mróz za oknem, a nas ciągnie do tłustego i słodkiego jedzenia. 6. Libańskie gołąbki w liściach winogron Pracochłonne, bo wiadomo zawijanie(...)oliwy z oliwek. Ale czy rzeczywiście możemy nim zastąpić oliwę i czy każdy olej rzepakowy jest dobry? Fajnie, że kolejny mój wpis tematyczny zyskał Wasze uznanie. 3. Pieczarki portobello faszerowane po liguryjsku Pieczarki portobello są coraz łatwiej dostępne, być może dlatego wielu z Was zainteresował ten przepis. Nadziane czosnkiem, pietruszka i bułką tartą smakują wyśmienicie i świetnie nadają się

Chilli Czosnek i Oliwa
ZRAZY WOŁOWE Z FARSZEM 176

Dziś polecam zrazy wołowe w dwóch odsłonach - czyli .... z dwoma propozycjami różnych farszy. Zaczynamy;-) Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam, posoliłam i popieprzyłam. Farsz

potrawyregionalne
Pieczone gryczano-gryczane pierogi czyli wege święta 120

farsz. Cebulę i pora poszatkuj w drobną kostkę, pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W średniej wielkości garnku ugotuj kaszę gryczana na sypko (ja gotuję ją tak jak ryż na risotto, tj. podlewam cały czas wodą aż będzie miękka) Na patelni rozgrzej łyżke oleju i wrzuć cebulę, smaż około 5 minut aż się zeszkli i zacznie złocić, następnie(...)dobrze robi temu farszowi Wyrośnięte ciasto odgazuj wyrabiając je chwilę, podziel na części tak aby łatwo było ci je wałkować, rozwałkuj na grubośc 2-3 mm, wykrawaj kółka i faszeruj Układaj pierogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przygotowane pierogi odstaw na chwilę aby ponownie wyrosły (max 20 minut), po czym piecz 15-20 minut w temp. 180 C Zaraz

greenscarf