jak zrobić wodę z cytryna - 3778 przepisów (strona:159/252)

Mango curd 140

gładkie puree, bez grudek (ewentualne grudki przetrzeć przez sito). Umieścić w garnuszku. Dodać cukier, sok z cytryny, żółtka. Podgrzewać, cały czas mieszając, przed samym momentem zagotowania ściągnąć z palnika, by masa się nie zwarzyła. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 2 łyżkach wody i wlać do garnuszka, wymieszać. Postawić na palnik, zamieszać, znowu zdjąć przed samym zagotowaniem. Dodać masło i wymieszać

Czerwień i błękit
Rolada biszkoptowa z kremem cytrynowym 128

gotowe! Składniki: na biszkopt 3 jajka (m) niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka cukru niecałe 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego na krem niepełna szklanka zimnego mleko 1 krem cytrynowy do dekoracji cukier puder półplasterki cytryny mięta Piekarnik rozgrzać do 180 C. W międzyczasie białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę

Ugotować
Sola zapiekana ze szpinakiem i serem 170

wysmarowania naczynia żaroodpornego przyprawy: sól, pieprz biały WYKONANIE Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Filety umyć, skropić cytryną i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszać na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar wody. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Na koniec wsypać starty ser, trochę zostawić do posypania ryby. Wszystko wymieszać

Passions hobbies life
Sernik krakowski 377

minut w temperaturze 170°C. Lukier: - białko; - sok z cytryny; - pół szklanki cukru pudru Wycisnąć sok z cytryny, dodać puder i białko, utrzeć. Jeśli będziemy uważać, że jest zbyt rzadki, gęstość można regulować cukrem pudrem (jeśli zbyt gęsty – można dodać gorącej wody). Wystudzony sernik posmarować lukrem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
Łosoś na parze 168

gotowane na parze Łosoś na parze - jak zrobić? Łososia obmyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. S kropić sokiem z cytryny , natrzeć solą i pieprzem, posypać bazylią oraz oregano. Odstawić na kilka minut, by przeszedł aromatem przypraw. W garnku do gotowania na parze zagotować wodę. Zamarynowanego łososia przełóż na sito nałożone na garnek do gotowania na parze skórą do dołu. Dodaj wybrane warzywa

Moje Qulinaria
Pęczak z suszonymi owocami 143

szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki suszonych śliwek 4-5 suszonych fig (opcjonalnie) sok z 1/2 cytryny lub limonki 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Pęczak z suszonymi owocami - jak zrobić? Pęczak opłukać, zalać wodą i odstawić na minimum 3 h. Odcedzić. W garnku zagotować 1 i 1/4 szklanki wody, dodać sól oraz oliwę

Moje Qulinaria
Truskawka z bobem-salatka z kujawskim smakiem 106

sałatki: w niedużej misce mieszamy    1/3 szklanki oleju , sok z połowy cytryny, łyżeczkę cukru,maggi,pieprz. Mieszamy  zawartość miski na gładką masę. .Odstawiamy do przegryzienia na 10-15 mniut.W tym czasie gotujemy w osolonej wrzącej wodzie bób 10 minut Gdy się lekko ostudzi obieramy go z szarych łupin

w mojej kuchni
Dorada pieczona w soli 185

wypełnić mieszanką aromatycznych ziół: bazylia, natka pietruszki, tymiankiem  oraz ząbkiem czosnku i  plasterkami cytryny. spiąc brzuch wykałaczką aby nie nasypała się do środka sól. Wymieszać sól ze skórką pomarańczową i cytrynową, jajkiem i nasionami kopru. Wlać nieco wody i mieszać, aż będzie przypominała wilgotny piasek. Na blachę wysypać centymetrową warstwę soli, robiąc wgłębienie

Stare Gary
Sernik brokułowy 314

łyżki  soku z cytryny60 ml mlekaWykonanie.Brokuły ugotować, dobrze odcedzić i dokładnie zmiksować. Polać sokiem z cytryny.Żółtka utrzeć z miodem na puszystą masę i stopniowo wlewać mleko.Żółtka wymieszać z serkiem i brokułami. Dodać żelatynę rozpuszczoną w 50 ml wody. Masę serową przełożyć do foremki,18 cm, wstawić do lodówki do stężenia.Polecam ten interesujący smakowo serniczek

Kulinarny karnet Christophera
Mandarynkowy tort na Walentynki 182

Walentynki już w piątek, jeśli więc nie planujecie romantycznej kolacji poza domem, czas zabrać się za układanie menu. Ja mam o tyle dobrze, że zająć muszę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Marmolada śliwkowa z czarnym bzem i miętą 169

minut mieszając.Wsypać pozostały cukier, gotować do całkowitego rozpuszczenia cukru, pod koniec gotowania dodać sok z cytryny, wymieszać.Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić, odstawić do góry dnem do ostygnięcia. Można także pasteryzować przez 20 minut we wrzącej wodzie

SzczyptaSmaQ
Sałatka z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem 420

Dzisiaj serwuję pyszną sałatkę z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem. Ostatnio nastała moda na zdrowe jedzenie, a na szczycie jest kasza jaglana. Ja również 

Niezły Młynek
Frużelina truskawkowa 152

jest świetna.Składniki;  1 kg truskawek, 6 łyżeczek żelatyny, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, Wykonanie;Truskawki myjemy i obieramy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Gdy już puszczą sok, gotujemy, dodajemy ocet balsamiczny i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Zagotowujemy i przekładamy do słoczków. Pasteryzujemy 20 minut

Anioły w kuchni
Tosty ze szpinakiem i jajkiem polane odchudzonym Holendrem 165

kąpieli wodnej gotujemy do momentu zgęstnienia sosu...Ciągle mieszając zdejmujemy z ognia dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz...Białko ubijamy na sztywna pianę i dodajemy do sosu...Szpinak wkładam do rondelka i na małym ogniu rozmrażam...odsączam nadmiar wody...dodaje masło i czosnek, doprawiam do smaku i chwile gotujePieczywo traktuje ;) opiekaczemJajka podsmażam z jednej strony tak aby białko było

NaKońcuJęzyka
SZPARAGI NA SOSIE WŁOSKIM Z JAJKIEM POSZETOWYM! 147

łyżki jogurtu naturalnego - posiekany koperek - 20 zielonych oliwek nadziewanych papryczkami - sól morska - 1/2 łyżeczki soku z cytryny Składniki miksujemy w blenderze. Szparagi smażymy po 3 minuty z każdej ze stron ma małym ogniu.  Jajko poszetowe: jajko wbij do gotującej się wody gotuj 1,5 do 2 minut, wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej. Żółtko powinno pozostać płynne! Na środku talerza

SMYKWKUCHNI