jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:4/455)

Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 340

smaki. Mam już mnóstwo pomysłów na kolejne. Tarta jest pyszna i na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI Kruche ciasto: 250 gram mąki 150 gram masła 1 łyżeczka soli 1 jajko Farsz: 200-250 gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo mielony pieprz starta gałka muszkatołowa kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół kilka obranych(...)zsunęło się z boków formy). Spód dziurkujemy widelcem. Pieczemy tartę ok. 8 minut, aż będzie lekko rumiana. Wyjmujemy ciasto z piekarnika. Układamy farsz: Na samym dnie kładziemy pieczarki z cebulą. Zalewamy masą ze śmietany, jajek i sera. Układamy szparagi, pomidorki koktajlowe, kawałki sera brie i gałązki rozmarynu. Pieczemy ok. 30 minut. Smacznego

OstryKęs
Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 354

smaki. Mam już mnóstwo pomysłów na kolejne. Tarta jest pyszna i na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI Kruche ciasto: 250 gram mąki 150 gram masła 1 łyżeczka soli 1 jajko Farsz: 200-250 gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo mielony pieprz starta gałka muszkatołowa kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół kilka obranych(...)zsunęło się z boków formy). Spód dziurkujemy widelcem. Pieczemy tartę ok. 8 minut, aż będzie lekko rumiana. Wyjmujemy ciasto z piekarnika. Układamy farsz: Na samym dnie kładziemy pieczarki z cebulą. Zalewamy masą ze śmietany, jajek i sera. Układamy szparagi, pomidorki koktajlowe, kawałki sera brie i gałązki rozmarynu. Pieczemy ok. 30 minut. Smacznego

OstryKęs
Tarta ze szparagami 142

jest bardzo lekkie, delikatne i kruchutkie. W połączeniu ze szparagami, które są bardzo subtelnym warzywem, dają wspaniały efekt. Polecam!  Ciasto: 180g mąki krupczatki 120g masła szczypta soli 1 jajko Farsz: duży pęczek zielonych szparagów kilka pomidorków koktajlowych 120ml śmietany 1 duże jajko lub dwa mniejsze 2 garście startej mozzarelli sól i pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta ziół prowansalskich szczypta(...)jajko, ugnieść na jednolitą masę, jeżeli ciasto będzie zbyt luźne, dosypać nieco mąki. Uformować kulę i włożyć do lodówki na kilkanaście minut do pół godziny. Przygotować farsz - w misce wymieszać śmietanę z jajkiem, dodać startą mozzarellę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, papryką oraz ziołami. Szparagi oczyścić - odłamać stwardniałą część łodygi, następnie około połowy długości łodygi pokroić w plasterki

Codzienne Gotowanie
Krokiety z pasztetem i jajkiem 203

smak i w dodatku są szybkie do przyrządzenia, polecam. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej Szymanowskiej 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju Polskiego Rzepakowego 2 jajka Farsz: 400 gram pasztetu najlepiej domowego 4 jajka ugotowane na twardo Pół pęczka natki pietruszki Sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka  Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pasztet mielimy(...)miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, wlewamy mleko oraz olej, miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażmy dość cienkie naleśniki, na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy krokiety składając boki do środka. Krokiety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Czebureki 112

przede wszystkim orginalny! Może troche kalorii zawiera, ale z umiarem, wszystko dla ludzi! :) Składniki : 3,5 szk. mąki 1 szk. wody 1/2 łyżeczeki soli 1 łyżkę masła 1 jajko Farsz: 350g mięsa mielonego ser żółty 2 cebule 2 ząbki czosnku 3/4 szk. kefiru, garść pietruszki papryka czerwona pieczarki sól, pieprz  majeranek Przygotowanie: 1. Wodę z solą i masłem gotujemy(...)wcześniej pokrojone i ugotowane. 5. Kiedy wyrobimy ponownie ciasto, a farsz przestygnie dodajemy  do niego kefir i mieszamy. 6. Dzielimy ciasto na kulki wielkości jajka i rozwałkujemy. 7. Nakładamy plaster sera żółtego, przygotowany farsz i lepimy jak dużego pieroga. 8. Smażymy na głębokim oleju. Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym :) Smacznego

FITBUuK
Jajka faszerowane pieczarkami 131

małych oczkach i dodać do grzybowego farszu. Ja odrobinę startego żółtka pozostawiłam do dekoracji. Na tym etapie dobrze jest sprawdzić smak farszu i ewentualnie doprawić. Nafaszerować jajka. Ułożyć(...)półmisku i posypać startym żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Przepis krok po kroku: 1. Zetrzeć pieczarki na tarce i posiekać cebulę 2. Doprawić i usmażyć farsz 3. Pokroić jajka 4. Wydrążyć żółtka 5. Zetrzeć żółtka do farszu 6. Nafaszerować jajka 7. Udekorować jajka Poprzedni 1 z 7 Następny Więcej przepisów na wielkanocne jajka faszerowane poniżej: Jajka faszerowane pastą

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka faszerowane pastą łososiową 170

dokładnie przykryć folią spożywczą, żeby farsz nam nie wysechł. Jeśli lubcie koperek, to można go też dodać bezpośrednio do farszu. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki: 100 g wędzonego łososia 6 jajek ugotowanych na twardo 3 łyżki majonezu sok 1/2 cytryny sól pieprz koperek Wykonanie: Jajka przekrawamy na pół, delikatnie wyjmujemy(...)Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i razem z żółtkami, majonezem, solą, pieprzem i sokiem z  cytryny blendujemy. Gotowy farsz przekładamy do rękawa lub dekoratora zakończonego tylką z dużą gwiazdką i wypełniamy białka. Jeśli nie posiadamy dekoratora jajka napełniamy po prostu przy pomocy łyżeczki. Ozdabiamy koperkiem

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet drobiowy babci Basi 140

Niewykorzystany sos możemy wykorzystać na obiad. 4. Przestudzone mięso, wątróbkę , warzywa mielimy ( trzeba wyrzucić twarde liście laurowe,) dwa razy przez maszynkę. Na koniec mielimy bułkę. 5. Zanim dodamy do farszu jajka, ostatecznie przyprawiamy dość mocno solą , pieprzem , ( bo jajka wyjałowią ) startą gałką muszkatołową (najlepsza świeżo starta ), Próbujemy. ma być pikantny , chyba że nie lubimy. , Gdy już doprawiony, dodajemy jajka

Pysznosci Babci Basi
Arancini z pieczarkami 211

risotto (ja wykorzystałam pozostałość ryżu do temari sushi - 3 szklanki bulionu warzywnego - 1 cebula - 2 – 3 łyżki oliwy - 3 łyżki startego parmezanu - sól, pieprz (do smaku) - 1 jajko Farsz: - 250 g pieczarek - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 6 łyżek startego żółtego sera - natka pietruszki - sól, pieprz (do smaku) - oliwa/olej Do panierowania: - 2 jajka - sezam - mąka - bułka tarta (może być(...)panko) - olej do głębokiego smażenia Ryż i farsz najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby dobrze się schłodziły. Ponieważ ja wykorzystałam pozostałość ryżu po temari sushi (bardzo dobrze się sprawdził), uzupełniłam tylko składniki – starty parmezan, rozkłócone jajko, sól i pieprz (pominęłam cebulę). Jeżeli szykujemy od podstaw – podsmażamy na oleju/oliwie drobno pokrojoną cebulę. Gdy będzie szklista wsypujemy ryż. Całość mieszamy i smażymy przez

mojewypiekiinietylko
Chrupiące krokiety grzybowo – jajeczne 190

woda gazowana – 100 ml – jajko – 1 szt – olej – 2 łyżki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – sól – szczypta FARSZ: - jajka – 4 szt – pieczarki – 250 g – cebula – 1 szt ser żółty – 100 g sól , pieprz – 1 szczypta Dodatkowo: - bułka tarta – 100 g – jajko(...)drobno kroimy. Podsmażamy na odrobienie oleju , do momentu nabrania złocistego koloru. Ser żółty trzemy na dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Na naleśniki nakładamy farsz. Delikatnie zwijamy w rulony. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano

Ostra na Słodko
Krokiety z szynką, salami, pieczarkami i serem 169

naleśniki: 1 kg mąki, pół łyżeczki soli, 2 – 3 łyżki oleju, 1 łyżka kaszy manny, ok. 1  l mleka,  1 l wody mineralnej, 1 – 2 jajka. Farsz: 20 plasterków szynki, 20 dag salami, 10 – 15 dag startego żółtego sera, 200 – 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 – 2 ząbki czosnku, 1/4 l bulionu z kostki, wegeta, pieprz, papryka(...)wszystko razem się połączyło. Doprawić do smaku wegetą, pieprzem i papryką. Na każdy usmażony naleśnik położyć po plasterku szynki a na każdy plasterek szynki kłaść farsz. Zwinięte naleśniki zanurzyć w jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor

kulinarnajamka.blogspot.com
Przystawka – jajka faszerowane z awokado i łososiem 587

łosoś są tak uniwersalnymi składnikami, że tą przystawkę możecie wykorzystać na dowolną okazję. Farsz składa się dosłownie z kilku składników, więc z przygotowaniem jego nie będzie większych problemów. Musicie jednak pamietać, aby kupić dojrzałe awokado (musi być miękkie), inaczej możecie mieć problem z jego roznieceniem. Jajka faszerowane z awokado i łososiem – składniki awokado szczypiorek 6 jajek(...)środka żółtko. Połowę łososia kroimy w kosteczkę. Miąż awokado razem z żółtkami, połową łososia, szczypiorkiem, sokiem z limonki, przyprawami rozgniatamy na gładką masę. Całość mieszamy z odrobiną majonezu. Jajka faszerujemy przygotowanym farszem, a wierzch dekorujemy kawałkiem łososia i koperkiem. Smacznego! Post Przystawka – jajka faszerowane z awokado i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Uszka pieczone 174

pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku. Zapraszam. SKŁADNIKI Ciasto: 1/2 kilograma mąki 1 margaryna 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli  jedno jajko Farsz: 1/2 kilograma pieczarek,  2 cebule olej do smażenia WYKONANIE Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier.  Zagniatamy ciasto. Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram(...)siekamy drobniej, smażymy na maśle  z pokrojoną w kostkę cebulką. Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.     Układamy na blaszce smarujemy jajkiem. Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni do zarumienienia. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. J eśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie do Was   trafić

W kuchennym oknie Ewy
Jajka z awokado 206

Wiosna nadchodzi to i w kuchni zaczyna się robić kolorowo. Dzisiaj mam propozycję na jajka z farszem z odżywczym awokado. Można takie jajka podać również na śniadanie wielkanocne. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 0,5 awokado 1 łyżka majonezu sól pieprz kiełki rzodkiewki red purple rzodkiewki Przygotowanie: Z jajek wyjąć żółtka dodać pół awokado, majonez i całość rozgnieść widelcem(...)Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełnić jajka. Na półmisku rozłożyć kiełki, ułożyć jajka i udekorować półplasterkami rzodkiewki

Ala piecze i gotuje
Jaja nadziewane serem 116

Najczęściej spotykanym farszem jajek są grzyby - pieczarki, zielenina lub wątróbka. Ostatnio przeglądając książkę Marii Disslowej „Jak gotować – praktyczny poradnik kucharski” z 1930 roku, natrafiłam na jajka nadziewane serem. Parmezanem i serem szwajcarskim. Z takimi jajkami wcześniej się nie spotkałam i oczywiście musiałam od razu wypróbować przepis, gdyż brzmiał smacznie i przypuszczenia potwierdziły się, jajka wyszły naprawdę bardzo smaczne.  Warto

królestwo garów