jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:56/202)

Jajka faszerowane z cebulką i suszonymi pomidorami 144

byłam takim dziwnym dzieckiem, że uwielbiałam ugotowane białko jajka, ale żółtka nie znosiłam. W sumie nadal żółtko to nie jest mój ulubiony smak, ale już tak bardzo nim nie gardzę. Wciąż jednak dużo bardziej smakują mi potrawy z jajek, w których żółtko jest raczej "przemycone" niż wyeksponowane. Tym charakteryzują się właśnie faszerowane jajka :) Składniki: 10 jajek 1 pęczek szczypiorku

Prosto z Kotła
Pasta jajeczno - brokułowa 146

twarzy :) Obojętnie jaki składnik dodamy do podstawowego przepisu,  zawsze smakuje. Moja jest wzbogacona brokułami i fetą. Smaczna, wiosenna kombinacja, którą można zjeść na kanapce, wykorzystać jako nadzienie do jajek faszerowanych lub krojąc w wieksze cząstki, podać w formie sałatki :) Składniki : - 3 ugotowane jajka, - 4 różyczki ugotowanego brokuła, - szczypiorek, - plaster fety, - sól, pieprz, - 2 łyżki majonezu. Wykonanie : Jajka posiekać, zetrzeć

Przepisy Mikołaja
Jajka faszerowane rybą wędzoną 217

pierwszy robiłam jajka faszerowane, a że miałam rybę wędzoną, postanowiłam ją wykorzystać do wykonania farszu. Składniki: jajka ryba wędzona majonez sól, pieprz do smaku natka pietruszki lub koperek Przygotowanie: jajka ugotuj na twardo, przestudź, następnie obierz je ze skorupki i przekrój na pół wyjmij z nich żółtka małą łyżeczką i przełóż do miseczki rybę obierz ze skóry i z ości

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Jajka faszerowane musztardą i kaparami 189

Przeglądając książki z mojej biblioteczki, w poszukiwaniu zapomnianych, innych przepisów na przygotowanie jajek, trafiłam na jajka faszerowane musztardą z kaparami , w książce Przyrządzanie Potraw Zofii Czerny, z 1949 roku. Jajka przygotowałam podczas pobytu w Gospodarstwie agroturystycznym , prowadzonym przez Ewę Mitowską , w Seroczynie. Sesja odbyła się w kuchni, na działającej oczywiście kuchni węglowej. Na zdjęciach pisanki z bogatej kolekcji Ewy Mitowskiej

królestwo garów
Jajka z serowo pietruszkowym farszem 204

Jajka faszerowane to chyba stały element Wielkanocnego menu. Moja propozycja na tegoroczne Święto to "Jajka z serowo pietruszkowym farszem" w przybraniu z ogórka i rzodkiewki. Składniki : 6 jajek ok  150g serka ricotta kilka plasterków ogórka 2 ząbki czosnku pół pęczka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie : Ugotowane na twardo jaja kroimy wzdłuż na połówki. Do misy przekładamy żółtka z nich, dodajemy

Mechanik w kuchni
Wielkanocne jajeczka faszerowane 162

Wielkanocne jajeczka faszerowane Ciekawy pomysł na kolorowe jajka nadziane pysznym farszem, które pięknie zaprezentują się na świątecznym stole. Polecam!     Składniki: 3 jajka 1 łyżka majonezu pół łyżeczki soli szczypta pieprzu pół pęczka szczypiorku 4-5 rzodkiewek 2 plasterki chudej szynki     *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki *** *** Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka, uważając(...)rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Do żółtek dodajemy pokrojoną szynkę oraz 1 łyżkę posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę startych rzodkiewek. Całość dokładnie mieszamy *** *** Powstałą pastą faszerujemy wydrążone białka jajek, tak aby na powierzchni powstała górka *** *** Połówki jajek obsypujemy naprzemiennie raz szczypiorkiem, a raz startą rzodkiewką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE TUTAJ

Blog z Apetytem
Pasta pieczarkowa + film 117

łatwy w przygotowaniu dodatek do pieczywa, ciekawe smarowidło do kanapek. Pasta pieczarkowa z ugotowanymi jajkami na bazie serka śmietankowego to znakomie połączenie smaków, może również stanowić farsz do faszerowania jajek.     składniki na 3 porcje 300 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia 3 jajka ugotowane na twardo pęczek natki pietruszki 200 g serka śmietankowego do kanapek

Smakowite Dania
Faszerowane jajka z burakami 135

Buraka ugotować ,lub upiec ,ostudzić . Żółtka ,pocięty na kawałki burak ,serek zmiksować na krem. Gotowy krem włożyć do woreczka z końcówka jaka chcemy i wypełnić puste pola w białkach.:)) Jajka faszerowane buraczkami - ładne ,dekoracyjne danie ,godne postawienia na świątecznym stole. ps. można na każde jajko dodać 20 g śledzia ,lub wędliny,wtedy miksujemy z tymi dodatkami krem. Jeśli dodasz ćwikłe

mojej kuchni
Faszerowane jajka z burakami 198

Buraka ugotować ,lub upiec ,ostudzić . Żółtka ,pocięty na kawałki burak ,serek zmiksować na krem. Gotowy krem włożyć do woreczka z końcówka jaka chcemy i wypełnić puste pola w białkach.:)) Jajka faszerowane buraczkami - ładne ,dekoracyjne danie ,godne postawienia na świątecznym stole. ps. można na każde jajko dodać 20 g śledzia ,lub wędliny,wtedy miksujemy z tymi dodatkami krem. Jeśli dodasz ćwikłe

w mojej kuchni
Budyń z jaj – pudding z jajek 219

budyniowej, szczelnie zamykanej. Jeżeli nie mamy formy budyniowej, można masę budyniową przełożyć do garnka lub formy żaroodpornej, którą należy przykryć pokrywką i obciążyć. Budyń z jajek można podać zamiast jajek faszerowanych koperkiem i szczypiorkiem . Na pewno będzie ozdobą wielkanocnego stołu. 4 ugotowane na twardo jajka, 4 surowe jajka, 60 g masła, 1 cebula, 125 ml tartej bułki, 125 ml śmietanki

królestwo garów
Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem 317

Przepis na proste, pyszne i pięknie prezentujące się jajka faszerowane. Awokado, szczypior, trochę majonezu i świeże zioła.. Czas przygotowywania:  10 minut + gotowanie jajek Ilość porcji:  12 połówek jajek

AniaGotuje.pl
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 200

Ponieważ uwielbiam suszone pomidory, postanowiłam nimi nafaszerować jajka - efekt? Fantastyczny! Jestem pewna, że je pokochacie. Gorąco polecam, nie tylko na święta, ale na każdą inną okazję:) Wraz ze mną jajka faszerowane na wszelkie możliwe ;sposoby postanowiły przygotować: Mirabelka , Mops ,  Siankoo i Pela .  Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie (150g) sól, pieprz oliwa

Codzienne Gotowanie
JAJKA FASZEROWANE BURACZKAMI I CHRZANEM 151

Buraczki to warzywo doskonałe nie tylko jako dodatek do obiadu, zupy czy sałatki. Można nimi również faszerować jajka. Idealne na kolację, przystawkę na imprezie, a także myślę, że z powodzeniem można je przygotować na stół Wielkanocny. W połączeniu z chrzanem nadzienie wyszło bardzo smaczne. Spróbujcie ;) Składniki: * 3 jajka ugotowane na twardo * 1 łyżeczka majonezu * 3 łyżeczki buraczków startych na tarce(...)obrać ze skorupek, następnie przekroić wzdłuż na pół. Z każdej połówki jajka wyjąć delikatnie żółtko, przełożyć do miseczki. Do żółtka dodać majonez, wymieszać za pomocą widelca, aby rozgnieść żółtko. Dodać buraczki, chrzan, koperek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem, wszystko dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masą faszerować połówki białek

Zrób to smacznie
Jajka faszerowane tuńczykiem 150

Jajka faszerowane tuńczykiem w sosie własnym i szczypiorkiem. Szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska. Składniki: 4 jajka L, puszka tuńczyka w sosie własnym, pęczek szczypiorku, dużą łyżka majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Do żółtek dajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekany szczypiorek, majonez, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Za pomocą

Lena Gotuje
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 83

Następna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: ? 6 jajek ? 2 łyżeczki ostrej musztardy ? 2 łyżki majonezu ? 3 plastry wędzonego łososia ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po chwili obrać ze skorupek. ? Ściąć wierzchołki jajek po skosie, wyjąć żółtka. ? Żółtka

To co kocham
Pasta jajeczna z tuńczykiem 104

jajka 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1/2 ząbka czosnku sól pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, przełożyć do miseczki i mocno rozgnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jajka faszerowane tuńczykiem

Oryginalny smak
Jajka faszerowane z chrzanem 132

banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu. Świetnie komponują się z przeróżnymi mięsami oraz w wersji solo, którą bardzo lubię. Polecam! 3 jajka 2 łyżki majonezu (płaskie) 1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (*) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo

Di gotuje
Jajka faszerowane awokado i czosnkiem 448

Wielkanoc przede wszystkim kojarzy mi się z faszerowanymi jajkami. Uwielbiam pasty z dodatkiem szczypiorku, wędzonego łososia czy najprostszą formę gotowanych jajek podanych z kleksem majonezu. Dzisiaj zachęcam Was do nadziania jajek zielonym farszem - przygotowanym na bazie miękkiego awokado i czosnku. Jajka przed podaniem ozdobiłam szczypiorkiem i rzeżuchą. Poniższy farsz najlepiej przygotować krótko przed podaniem jajek, ponieważ awokado z czasem może

Ugotować
Jajka faszerowane pastą z groszku i kukurydzy 318

Pierwszy wielkanocny wpis w tym roku musiał być JAJECZNY :D Moje ukochane jajka faszerowane, tym razem groszkiem i kukurydzą. MNIAM! Składniki: 1/2 puszki groszku z kukurydzą Jamar 5 jajek 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka natki pietruszki Sól himalajska, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy. Obieramy i wyciągamy żółtka. Blendujemy żółtka, jogurt, groszek z kukurydzą i natkę

Czarnawisienka
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 173

Następna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: • 6 jajek • 2 łyżeczki ostrej musztardy • 2 łyżki majonezu • 3 plastry wędzonego łososia • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po chwili obrać ze skorupek. • Ściąć wierzchołki

To co kocham

Proponowane wyszukiwania