jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:49/202)

Kotlety jajeczne 66

jajek . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Kotlety z jajek Składniki na kotlety jajeczne. 6 dużych jajek ugotowanych na twardo 1 duże jajko surowe 1/2 łyżeczka soli 1/4 łyżeczka pieprzu 2-3 łyżki bułki tartej olej do smażenia 1/2 łyżeczka ziół włoskich 1/2 łyżeczka suszonej natki pietruszki Jak zrobić kotlety jajeczne. Ugotowane na twardo jajka(...)tych kotletach. Po usmażeniu kotlety z jajek można zamrozić. Należy włożyć je do plastikowego pojemnika, szczelnie zamknąć i umieścić pojemnik w zamrażalniku. Ja w zamrażalniku kotlety przechowuję przez około dwa miesiące. Olej zastąpić można masłem bądź masłem klarowanym. Lubisz dania z jajek? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane pieczarkami. Kotlety z jajek The post Kotlety jajeczne appeared

MeCooks
Jak przyrządzić jajka na Wielkanoc? 83

Jajka to moje ulubione jedzenie. Jem je codziennie nie tylko od święta. Wbrew pozorom i krążącym mitom jajk asą zdrowe o można je jeść ile tylko dusza zapragnie. Jajka to super food ! Na Wielkanoc przyrządzam jajka różnie najczęściej są to jajka faszerowane ale lubię też jajka poszetowe. Nie jest żadną regułą, że jajka wielkanocne muszą być ugotowane na twardo. Może

codojedzenia
Najlepsze domowe przepisy na Wielkanoc 78

zdjęcie wybranego dania, a wtedy automatycznie zostaniecie przeniesieni na stronę z dokładnym przepisem. Tam znajdziecie składniki i dokładny sposób wykonania potrawy.  Smacznego 💗 Różowe jajka z ziołowym serkiem Faszerowane jajka z musztardą Jajka marynowane w czerwonej kapuście Roladki z szynki z jajkiem Terrina ze szpinaku i groszku z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Domowa ćwikła Chrzan śmietankowy Biała kiełbasa pieczona

Kulinarne przygody Gatity
Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze 101

jajkom. Do wody, w której gotujemy jajka warto dodać szczyptę soli. Pozwoli to nam łatwiej obrać skorupkę z jajek. Lubisz nadziewane jajka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem . The post Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze appeared first on MeCooks

mecooks
Pieczone awokado z jajkiem 167

Ostatnio polubiłam awokado, nie dość że jest dobre to jeszcze bardzo zdrowe. Idealnym połączeniem jest awokado z jajkiem. Na Wielkanoc często faszerowałam jajka awokado. Dziś na blogu zapiekę awokado z jajkiem. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jajka faszerowane pastą śledziową babci Basi 175

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten zdobyłam na spotkaniu kulinarnym STOWARZYSZENIA” KRZEMIANKI ” , na którym to danie było zaprezentowane. Jajka faszerowane pastą śledziową . Składniki : jajka gotowane, śledzie matiasy lub konserwowe, majonez sól,pieprz, papryka czerwona, Sposób przygotowania : Ugotowane jajka przecinamy na pół , wydrążamy żółtka i wkładamy do miskUgotoi. Do żółtek

Pysznosci Babci Basi
PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 176

Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z  wcześniejszego posta   PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam   pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą. Składniki: 15 pieczarek 125 g bryndzy pół opakowania sera pleśniowego lazur garść zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku łyżka masła sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki umyłam. Kolejno

potrawyregionalne
Jajka faszerowane na gorąco. 147

śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek szczypiorek masło klarowane  bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, dodajemy

Kuchnia Beaty
Jajka z rzodkiewka 167

kupilam zaraz dwa peczki. Zaraz po przyjsciu do domu dorwalysmy sie do jednego z nich razem z Viki. Drugi powedrowal do salatki i do jajek zmieniajac calkiem ich oblicze. Jajka faszerowane rzodkiewka skladniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 lyzeczka majonezu 1 lyzka serka typu Almette 2-3 rzodkiewki sol, pieprz do smaku wykonanie: Jajka kroimy na pol i wyciagamy

Przysmaki Karolki
jajka faszerowane z pieczarkami 174

podać je jako przekąskę na zimno, nawet teraz, w okresie nie-wielkanocnym :) Mimo, że wszelkich wymyślnych faszerowanych jaj nie lubię, to te, proste, bardzo mi posmakowały :) JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI przepis mamy ;) // 8 porcji ~8 jajek ~150g pieczarek ~łyżeczka masła ~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku (u nas trochę więcej) ~majonez/jogurt naturalny/śmietana (do 'zlepienia' masy) ~sól, pieprz do smaku

chili & sugar
Kurczaki z jajek 144

Łatwo je przygotować, a na pewno wywołają uśmiech na niejednej twarzy. Dolne części kurczaków farbowane są naturalnymi barwnikami: na niebiesko liśćmi czerwonej kapusty, a na brązowo herbatą. W środku jajka faszerowane są żółtkiem roztartym z chrzanem i odrobiną majonezu, ale tak naprawdę można je wykonać według własnych upodobań, np. z tuńczykiem, czy twarożkiem z pesto. Inspiracją do tego pomysłu były(...)gotujemy przez kilka minut na niewielkim ogniu. Wyciągamy i studzimy. Marchew kroimy na plasterki i wycinamy z nich 4 grzebienie i 4 dzioby. Dobieramy odpowiednie połówki jajka (biała góra i farbowany dół), faszerujemy je przygotowaną masą i składamy. Nożem nacinamy miejsca na grzebienie dzioby i oczy. Wkładamy w nie marchew i ziarna pieprzu. I gotowe! :) Kurczaki z jajek Kurczaki

Trzeci talerz
jajka faszerowane pastą musztardową 138

składniki: 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz dodatkowo: natka pietruszki, szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane szprotkami 27

świąt, trzymajcie się zdrowo. Składniki: 6 jajek 1 puszka wędzonych szprotek w oleju (170 g) 1 mały ząbek czosnku 1 czubata łyżka poszatkowanych ulubionych ziół (natki, koperku, szczypiorku, ja dałam rzeżuchę) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy, obieramy. Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy z nich(...)rozdrabniamy. Następnie wsypujemy zioła, wlewamy majonez, jogurt, dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz, dokładnie mieszamy. Białka faszerujemy powstałą pastą. Przed podaniem jajka można posypać resztą ziół i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Jajka faszerowane szprotkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Jajka faszerowane szprotkami 57

Dobrych świąt, trzymajcie się zdrowo. Składniki: 6 jajek 1 puszka wędzonych szprotek w oleju 1 mały ząbek czosnku 1 czubata łyżka poszatkowanych ulubionych ziół (natki, koperku, szczypiorku, ja dałam rzeżuchę) 1 łyża majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy, obieramy. Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy z nich żółtka(...)rozdrabniamy. Następnie wsypujemy zioła, wlewamy majonez, jogurt, dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz, dokładnie mieszamy. Białka faszerujemy powstałą pastą. Przed podaniem jajka można posypać resztą ziół i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Jajka faszerowane szprotkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Jaja faszerowane na 3 sposoby 161

nawet kulinarni adepci – to jaja faszerowane na 3 sposoby z serkiem Almette . Jajo to symbol świąt Wielkiej Nocy, dlatego nie powinno go zabraknąć na naszym stole. Faszerowane jajka są dość tradycyjną potrawą, ale w wersji Davida mają szczyptę finezji – mi szczególnie spodobały się te różowe Jak je wykonać? Zobaczcie w filmie na dole. Przygotowaliśmy go łącząc się online(...)domu. Wcześniej przygotowaliśmy wspólnie spaghetti z ziołowym pesto – a teraz już umówiliśmy się na kolejny odcinek tuż po Świętach. Ale wróćmy do jajek – to tylko kilka składników, a efekt jest zdumiewający. Jaja faszerowane na 3 sposoby: 1 serek Almette z chrzanem 1 serek Almette śmietankowy 12 jajek ugotowanych na twardo kilka łyżek soku z buraka kiszonego lub zwykłego

Poezja smaku
Jajka faszerowane ćwikłą 42

Faszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: ? 6 jajek ? 6 plastrów szynki konserwowej ? 2 łyżki ćwikły ? sól do smaku ? kilka pomidorków koktajlowych ? natka pietruszki do ozdoby

To co kocham
Jajka faszerowane ćwikłą 135

Faszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: • 6 jajek • 6 plastrów szynki konserwowej • 2 łyżki ćwikły • sól

To co kocham
Jajka faszerowane serem 115

dobrych faszerowanych jajek dawno nie jadłam, są szybkie w przygotowaniu a smak powala. Idealnie będą pasować na stół wielkanocny jak i na każdą domową imprezę. Czytaj więcej

Pychotkaaa
jajka faszerowane rzodkiewką i szynką 738

składniki: 5 jajek 5-6 rzodkiewek 100 g szynki 2-3 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 196

fajnym, zdecydowanym smaku. Jeśli lubicie makrelę jest to strzał w 10! :) Pamiętajcie tylko o dokładnym obraniu ryby z ości! A jeśli nie macie ochoty na faszerowanie, możecie przygotować sałatkę z makrelą i jajkiem i umieścić ją w miseczkach z ciasta francuskiego, będzie fajną przystawką na stole :)    Polecam! :)   Składniki: 6 jaj makrela 2 duże ogórki kiszone 3 łyżeczki(...)ozdoby Jajka gotujemy na twardo, obieramy i wyjmujemy żółtka. Makrelę obieramy i rozdrabniamy. Ogórki kroimy w kostkę. Mieszamy ogórki, makrelę i żółtka, dodajemy jogurt, musztardę i doprawiamy pieprzem. Faszerujemy jajka, ozdabiamy szczypiorkiem. Gotowe

Czerwona Porzeczka
Jajka na twardo faszerowane pastą z awokado. 84

Przepis na bardzo smaczne i atrakcyjnie wyglądającą przystawkę, z jajek i awokado. Danie to będzie ozdoba każdego stołu, podczas Świąt czy przy większej okazji. Do jej

Pani M - kuchnia smakowita
jajka faszerowane jarmużem i szynką 171

*składniki: 5 jajek 2 średniej wielkości liście jarmużu 4 plasterki dobrej jakości szynki 2 łyżki majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy

Domowy Smak Jedzenia