
Jajka faszerowane tuńczykiem w sosie własnym i szczypiorkiem. Szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska. Składniki: 4 jajka L, puszka tuńczyka w sosie własnym, pęczek szczypiorku, dużą łyżka majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Do żółtek dajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekany szczypiorek, majonez, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Za pomocą łyżki nakładamy na białka jajek. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...